Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајгано,
абе овие у Собрание им направиле и теретана на пратенициве :pos: :pos: :pos:

The Perks of Being a Wallflower.
Прекрасен филм, уште попрекрасна книга.
Се уште не сум завршила книгата, но сум на добар пат. И сум маѓепсана.
Се уште сум со мислите некаде далеку, а во таков случај, секогаш најубавото бегство од реалноста во некој поубав свет е книгата.

We accept the love we think we deserve е еден од најубавите цитати што некогаш сум ги прочитала. Целата книга е совршена. И филмот.

Бурата помина, мислам дека периодот што следува ќе биде многу, многу подобар.
Уште времево да се оправи и ќе бидам уште посреќна.:pipi:

Драга,
Се наспав, вежбав, се избањав и сега си уживам слушајќи музика. :cool:
Ќе беше совршено ако следно на листата ми беше гледање филм/серија наместо учење.

БеФ и ја на Влатко Стефановског.:love: Се пожали чоекот дека у родената земја најмалку свирел, зошто не го викале. Од друга страна пак секогаш сме отворени (ко одбраната на Челзи) за секакви дрољи од северниот и источниот сосед. Бедотии!:facepalm:

Последно уредено:
Сакаш една примитивна ’’ствар“ да ти кажам?! Вака:

Луѓето глумат психолози, надпросечно интелигентни, високи друштва, несфатени итн, а всушност се едни бедни трошки од вирусот во клетката на општеството и кои немаат ни грам самодоверба и си живеат во својот затворен свет каде сеуште си мислат дека се надмоќни и имаат аристократска крв и ти не знам што. Шизофренија дрма на се младо и старо, егото одамна е мртво, а она супер его е поразено од некое ново надмоќно суштество што лека-полека им ги нагризува и тие малку функционални неврони што ги имаат во мозокот. Со сила тоа што не си не бидува.

Малите луѓе зборуваат за друѓите луѓе.
Потпис: Малиот Рентон

1 година од матурата...Се сеќавам лани истата ситуација,си пушев цигара на џамот со најјакиот поглед на светот према костурницата(кој е од К-Таун знае за шо зборувам). Лани си мислев...ехх дојде матурант,се прашувам кај би бил за 1 година..Епа 1 year later,си седам исто на џамот со цигара и си викам колку брзо ми помина годинава у п.м. Седев преѓеска на кафе у еден од локалите овдека и до мене седеше девојче со кое што бев доста близок..Онака седевме,маса до маса,упативме по некој поглед и ништо не си рековме. У главата си мислев колку контакти иам изгубено и со колку блиски луѓе веќе неам ни едно здраво во последните 2 години. Живот,шта ќеш. Ми се навраќаат некој спомени,ме фаќа некоја носталгија у последно време за некој минати времиња у п.м...Ваљда дека средното го поминав со мисла као било само една брза пролазна станица,а животот ќе ми почнува од факултет па натаму. Од денешна перспектива гледам колку уствари тоа бил еден страшен период од животот што сум го поминал онака,несвесен за се што се случувало. Се надевам дека годините на факултет нема да ми поминат така :D

Чувството кога низ социјалните мрежи се врти quote од твој текст, напишан под псевдоним. :pipi:
И само тука можам да се пофалам :D

Инаку, ја арна сум, фала на прашање. Малку по малку почнав да им го гледам крајот на бројните проекти, семинарски и презентации со кои се замарам последниве три месеци. Може и конечно ќе здивнам малку. Ама не, чекај... Идат колоквиуми. Па испити. Шо ги е**м ќе ги сечам. :D

Ми иде роденден Кајги. Мразам што стареам. Не е тоа причина за славење. Ама ај, пошто сите носат подароци, а и вино има, поподносливо е.

Нека е со помин.
Џинџерка

Драга леле какво пијано чувство.
Нозеве не си ги осеќам од Латино, од играње.
Не за џабе одев две години на курс.
Дури сеа ги применив способностиве кои сум ги имала :D Растурив ејј :D
Сеа незнам како ќе спијам со волку алкохол у мене....ќе се скапам вода пиење. Ама најјако ми било. Уживав вистински после толку време.:cuc:

Кајг...

10тина минути блеев во мониторов, без да мрднам, без да трепнам... гледаш во монитор, уствари ја гледаш личноста директно во очи, .. и ќутиш, нема потреба од зборови... зборовите лажат, но погледот го издава срцето...

Кога некој ќе ме праша за моите планови во животот:
17588_291407494339257_165251296_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom