Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
dear.. станат сум од 5 сабајле, цела ден сум пред пц и гледам филмови и серии ми се смачи веќе одам да легнм и да се отспијам едно убаво. Поздрави сите таму :)

Драга,
со оглед на тоа што за некои работи имам меморија како златна рипка (најмногу 5 секунди, најверојатно поради стрелецот во мене) оваа песна ми е посветена мене...
И само мене... :)

Драга...сите имаме сопствена приказна.
Некоја е расплетена како долга коса која претходно била стегната во совршена плетенка на убава девојка,некоја е борба на ѕвездата со својата суштина за да остане во целост додека паѓа од небото во моментот кога желбата во нечие срце се посакува,некоја е питка како штотуку роден извор а мојата е...
Јас сум она што не сум.Или тоа што сум.Не знам,сите уметности во мојот живот имаат толку многу адети што јас сама по себе се претворам во традиција да бидам неразбирлива за себе а потоа за сите луѓе окулу мене.
Оние кои малку ме познаваат го имаат загризано ладниот челик помеѓу моите зборови.Оние кои малку повеќе се дрзнуваат да ја прегазат линијата на пријателството и да зачекорат кон мене знаат дека челикот се вжештува и усвитува кога ќе ја заспијам личноста која ме глуми преку ден и ме заменува во реалноста а потоа можат да ме обликуваат во било која форма.А оние...оние со кои седам на тркалезна маса витешки и си ги испивам мислите и чувствата,оние кои сечат дел од своето срце за да прилепат на моето кога еден дел недостасува...тие суштества најмногу ја пијат мојата болка.
Затоа што знаат дека сум човек со страст која остава белег како тропска изгореница.Затоа што си го гледам одразот во ножот на Хајд пред да убие и да осознае дека сторил злосторство.Затоа што сум тишина,сенка на затегнат јарбол,толку функционално значаен а толку безначаен во давањето на правецот на бродот.Затоа...секогаш беспомошно потонувам.

И уште нешто Драга...ова е филмот кој ќе ме инспирира до крајот на животот.Затоа го пишувам постов,да го запомнам и секогаш да се потсетувам исто така колку заебани можеме да бидеме ние и нашите приказни.And yeah...најчесто your own fuckupness begins with your own family.

Кајгано, денес ја научив најголемата лекција во мојот студентски стаж, а тоа е дека и на положен испит може да се падне заради мал технички пропуст. Да сме живи и здрави . Идеме даље со повторно полагање .

quick brief
планирам да правам блог, решив да пишувам на одредени теми(филм,книга, ТВ) шо значи ќе се вратам фул гик моуд :)
сеа баш ќе расчепкам на тоа и ќе видам шо како :)

втора работа: се видов со другарот кој го запоставив последниве 2 недели комплет, brother from another mother ми е батето, само никако неможам да го натерам да се истрижи :)

трето : утре сабајле рано ќе станам за да му правам друштво на другар ми кој ќе се тетовира на гради, 3 саати минимум ќе треба да дремам таму, али ај чим инсистира ќе го дружам. само многу е незгоден кога се тетовира ме потсеќа на клипов

и сакам да си зеам едно шише Бакарди рум, пошо многу ми е добар пијалак и сакам да го мешам во јадење пиење :)
не испадна баш quick brief ама тое :)

Драга,

Најмалку би сакала да делам памет на форум бесплатно и да бидам pain in the ass, но добро би било да се знае дека придавките изведени од лични имиња и географски поими се пишуваат со мала буква. Ова, за тие што ги интересира правописот на македонскиот јазик - нареден пат наплаќам.

Се прашувам кајгич до каде ли се способни да одат луѓето, доколку не им ја поставиш границата. Зарем треба линија да им нацрташ за да им текне дека ти го нарушуваат личниот простор? Дали е подобро да им кажеш која е границата и никогаш да немаш шанса да увидиш што сорта на волци се и да живееш со лицемери или пак да ги оставиш да ти ја узурпираат територијата по цена малку да те повредат но барем ќе знаеш со што си имаш работа?

la.jpg

:pos:

Абе форум , после толкумузика слушање на Шител , фана ме инспирација па викам да споделам некои строфи ,кхм :

Мала ноќна поезија

Не заборавај да свршиш во мене, евулирам полека секој ден,
размисли можеби веќе е време , ти и јас да копулираме.

А јебео сам некад, јебео по две-тре пичке на дан,
сада дркам на хотлајн, сам и мизеран.

Ако те сутра оплоде, знај татко нечу бити ја,
гревове се лако опросте, али копиљ никада !!

И нешо од Bear Grylls : Кад би киша, била пиша !!!

д.
На Заев не може да му се верува!!!

Наидов на една не толку вкусна случка......

Влегува свиња на патерици во месарница и почнува да вика и кара:
-Да ви ебам племето Ваше да ви еам, Вие сте тие што баравте потколеници? :mad:

Денес идам на работа и ми светна у глава дека не сакам тука да работам. Око нема да ми трепне ако не ми го продолжат договорот. Паѓаш, стануваш, тресеш прашинава и продолжуваш, ya? Па мало сутра Коелјо Македонија е ова.
Туку ќе идам да аргатам во странција, не иде вака.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom