Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Picture 1219.jpg Кајго...едно важно соопштение,до сите Македонци на форумов
Чистам најпрофессионално остатоци од коледарски огнови - Б Е С П Л А Т Н О
доаѓам на секој повик, гратис средување и на тревните површини околу зградата,
на два повика за чистење,добивате гратис карти за театар и тацна со палачинки.

Кајгано
Христос се роди.. знам, гледаја сам га филм : )))
Па и ја сам се родија па не се фалу еј

Дури денеска сватив колку иритантен и досаден сум им бил на коледе на луѓето, пеејќи тоа песната. :ROFLMAO: Али нема врска традиција е, али како забележувам се помалку и помалку групи на деца идат како минат годиниве, поима неам зошто. :unsure:

До членот над мене, не ти доаѓаат деца оти нема деца само оваа година се запишани 50 000 првачиња помалку од лани sad but true
Он топик
На тоа дете што ми ја изгреба вратата од чукање кога ќе го најдам ќе му ги земам сите бомбони.

И коледево не е тоа што беше децава почнаа да се натпреваруваат кој повеќе пари ќе добие. Наслушнав едно дете се гордееше како Јохан Тарчуловски им дал по 25 денари.
Ама добро интересна работа е коледево по старите луѓе се радуваат што дечиња им доаѓаат а децата се радуваат што ќе добијат нешто во возврат.

Не е битно колку се објаснуваш баш се,апсолутно се, за да нема сомнежи и за да не бидиш сфатен погрешно, луѓето пак ке си мислат што сакаат и ќе го извртат и свртат то што си го кажал против тебе.

Исто е, не е битно ако им кажиш не сакам да навредам никого....тие ќе си прат што им е волја и ќе мислат за тебе како што ќе му дојди.
Зато кажи си што си мислиш, секогаш ќе се најди некое копиле да го изврти.

Во овој живот најмногу ќе си го истераат по свое тие што се себични, што не се ставаат на местото од другите.
Јас не сум таква ама кога барем му помагаш на некој очекуваш да не те удри наеднаш од зад грб....јеботе

И така си сфатив дека ако сакаш помалце да се замараш треба да си бидиш :гомце: .Не треба да мислиш како му е на другите оти ним куро ги боли како ти е тебе.

А да, има и лујѓе кои ти се во близина чисто само од интерес, гледа само да извлечи корист од твојата добрина.

Дали да се прај арно значи да се биди глуп?

темава почнува да наликува на ... ФОРУМ. :icon_lol:

Што е лошо, пошо си фаќате некоја тематика и пишувате за неа (иако без цитирање).

Кажете што правите вие во животот и што ви е на ум, на што мислите, за што се двоумите, што несекојдневно сте прочитале/виделе и слично.

Остајте ги околностите ко НГ, коледе, временски услови и слично.

Не ме интересира ничиј став за тоа. Понекогаш не ме интересира ничиј став ни за поголемите прашања пошо си имам мој, а не па за маливе ситници. (затоа трошење време ми се други подфоруми, како религија, не ме интересира, имам свој став).

Валда тоа не е она што ви е воглавно на ум - што можете да го кажете без да се знае кои сте лично (бар донекаде :icon_lol: )

Драга
Денес си направив муабет со комшивчето дури коледаше и сфатив дека мн работи се промениле од времето кога растев јас. Се промениле хероите, денес маливе не ги ни знаат хероите со кои растевме овие генерации тоа беа легендите Сталоне (Рамбо, Роки), Клод Ван Дам , Шварци, Брус Ли... за разлика од нашите кои беа стварно херои овие денешните херои повеќе на бизнисмени ми личат :D
Бавно ми минат деновиве откако се вратив дома :( можам само да го слушам гласот, го осеќам сеуште мирисот, допирот, погледот...постојано кога замижам замислувам нешто убаво, нешто посебно, нешто.... совршено.

Кајгано

У 7 ме разбуди пеењето на коледарчиња. Ама ако бе, убаво така. Знаеш дека има уште негување на традиција која за многумина е глупава.
Се присетив ние коа бевме мали и кога одевме по врати. Па и снегови имаше тогаш, ладно беше, не се шеташе надвор. И тропаш на врата, ти отвара некоја насмеана фацка, те гледа со љубов во очите како ја допејуваш песната и те дарува за празникот и пеењето. Се осеќаше празнична атмосфера така. И убаво беше, многу.
А сега, испити иам за спремање. Ако може да ми се вратат некои 15 години назад, да шетам по врати место да листам низ книги, убаво ќе биде.

Г

1. Луѓето ги делам на добри и лоши. На првите јас им должам пари, на вторите они на мене.:ROFLMAO:
2. За луѓето судам според тоа што им е смешно.(y)
3. Сите се како у филм постат деновиве, а никако да се научат да постат од глупоќа.:cautious:

Дека „бадник is in the air" песнава нака е ради љубави:

Драга,
Сакам да им посакам на сите членови пријатна Бадникова вечера. Уживајте во денот опкружени со најблиските!
Мене овој ден ми е еден од омилените денови, не сум некој голем верник, само ја обожавам топлината која ја има во домовите на овој ден. Така треба да е секој ден во годината.
Ајде идам ја, оваа година прв пат ќе го месам зелникот и лепчето, знаеш ли која чест е тоа. :)
Вечер ќе се фалам кај кого паднала паричката!

Кајгано
Осетила ли си га.... па наравно,женско си, осетила си га : )
Не шалу се
Осетила ли си га онј осеќај кд незнаеш дали си закључија на работу или дома, дали си забравија да искључиш ринглу...
А днска е Хепи Брдеј Исус Крисмас : )))
Зшто не га напраиф сфак празник да е како овј
Не сам мноо по славе и празници ама најинтересно е да си седнеш(доле на теписон) сс тфои и да рокаш тој претпознатљиво бд'њачко едење.Значи тк е најслатко едење еј,гра на годината,риба најслатка,тија баничке бреј оргазмнични,благо и овошје
Још па ритуал, у кога се падне паричка ке има среќну годину.Мене за овија мнои дваес пет шес године, едно пет шеснаес пута ми се паднала паричка.Увек мене еј.Не се жалу хепи ми е увек, али мислу дека нема везе тој сс паричку.Тој е за да се радуеф мали деца
И да,не се крши лебче сс паричку сфугде на овј дн,негде за Васуљицу,негде за друк празник
Значи тој е чудо на колко мало место толко мноо различно ритуали и адети има еј,сфетски прваци смо у разни протоколи за славе и празници
Aj још малце и киду да рокам греану ракију па да праимо шамански ритуали ја и тато ајахуаска

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom