Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга,

Ноќва беше добра 3/4, а за последната 1/4 не ти кажувам. И мене дури срам ме фаќа кога ќе помислам, едно вакво :facepalm: треба да си залепам сама на себе. Уствари не себе, на некој друг. Ама тоа нема да бидат фејспалмови. Веројатно боксови треба да бидат.

А бе арно си ги слушам инстинктите, зошто одам против нив. Зошто?! Е ајде де, за никаде сум и јас понекогаш.

Ајт добра ноќ и убав викенд да имаш. Јас отидов.

Референдумот во 2004-та беше неуспешен. Таа неповторлива шанса да спасиме образ се преобрази, мутираше во проверена тактика на власта да одврати внимание од битните работи преку ефтин сензационализам. Еден ден пред гласањето стигна вест дека не признале јуесеј под уставно име, се организираше мегаконцерт на плоштад, џускавме сите, веевме знамиња и им го начукавме цел на Струга и Кичево. Тоа тогаш беше неверојатен пример за инертност, мрзеливост, глупавост и недостаток на визија, перцепција, па и самопочит на еден колектив, во случајов самонаречен народ. Резултатите од таа прослава на ден пред референдумот ги живееме денес. Можеме да измериме колку имаме бенефит од тоа што не признале јуесеј и колку имаме загуба од тоа што Зајас и Лабуништа им диктираат на Кичево и Струга.

Тогаш, ако добро се сеќавам, не ни одеше многу ни во индивидуални, ни во колективни спортови. Немавме многу на што да се радуваме, па веројатно затоа и немаа начин како да ја дефокусираат јавноста од референдумот. Мораа да бараат чаре надвор.
Можам да замислам што ќе се случеше во едно сценарио кога тој референдум би се одржал еден ден по победата на Македонија над Литванија на минатото европско. Taa победа ги исфрла од гласањето мнозинството граѓани до 60 години. За постарите доволно е да најават дека на денот на гласањето Сител ќе емитува маратон со најнови епизоди од Бурни Времиња, цел ден, цела сезона.
За една мала, краткорочна радост еднаш веќе покажавме дека сме спремни да ги уништиме животите на генерации деца после нас.

Се сеќавам кога Најчевска, Секуловска и Беличанец(Роберто, не Туфи) напишаа дека кур ги боли за кошаркарите. Во реакцијата и во колежот кој им следуваше јасно се виде колку е лесно да се изманипулира овој народ, ова македонче, овој жив деминутив, да пука и да 'ржи по некои таму маргинализирани и небитни идиоти кои сепак живеат во демократско општество и имаат право да кажат дека кур не ги боли, а да молчи кога го тепаат и да се крие додека му го крадат домот.

Вчера го уапсија Исус. Наводно, имал премногу љубов човекот, не знаел што да и прави, па решил да ја насади во неколку саксии. Некои викаат дека тоа го направил затоа што секојдневниот живот редовно ја исцрпувал од неговото тело, па таа резерва на љубов го одржувала во живот. Со години наназад ја конзумирал и тоа придонело целосно да се искоренат од неговиот ум и начин на живот малициозноста, сеирџискиот набој, агресивноста и љубомората. Такви недостатоци тука не се толерираат.
Има Исус среќа што вчера Македонија ја победи Србија, па јавноста беше дефокусирана и не му удри солиден мајтап. Има Исус среќа, не беше во центарот на сеирот. Вчера му одржавме лекција и му се одмаздивме на Србо за тоа што секогаш кога нема ебено ништо иде во Македонија и се растура од ебење само затоа што зборува на српски. Му се одмаздивме на Србо за тоа што секогаш кога ќе дојде овде си кршиме јазик и причаме српски за да му угодиме, оти инаку не не разбира. Од вечерва Србо веќе нема да ги ебе нашите моми, нема да слушне ниеден македонец како се мачи да го зборува неговиот јазик. Нема веќе да ечи Цеца од секој втор автомобил и нема Аца Лукас да заработува кај нас повеќе од Боб Дилан или Карерас.

Верувам дека има некој од тие тешките предавници и дисиденти, избеган негде по странција да си бара лебот, кој ги следи настаниве и ни се чуди на паметот. Ни се чуди на начинот на кој ги проследуваме настаните и на реакциите. Ни се чуди колку лесно, за административна корекција на име од една меѓу двеста држави си ја продадовме државата. Ни се чуди за тоа како скоро ќе убиевме тројца новинари за некоја посрана изјава околу кошарка, а молчевме и игнориравме кога се амнестираа мавровските резбачи. За тоа дека додека висат Охис и стотици семејства на конец, додека ни спремаат гробарски закони за(додуша повеќе против) работничките права и за јавните собири, па и ова вчера, кога по секоја здрава логика и разум, невин човек заврши во затвор за нешто толку глупаво, толку безопасно и толку небитно, без никаков отпор, без никаква заштита, без никаква вистинска реакција, како пример дека нема и нема да има напредок во сферата на човековите права и слободи кај нас уште долго долго време, ние скокаме и се радуваме на тоа што клиентот го победил стопанот, од кој одвај се одвоил, неволно, со манипулација, со опцијата дека "независноста остава простор за еден иден сојуз" со нашата мајка, Србија.

Сигурно тој дисидент и предавник, продаден газ и куче касапско исто така конзумира од љубовта на Исус поп Христос. Да не конзумирал, немало ни на крај памет да му падне да бега од оваа земја, да се плаши за неговата иднина, за неговата слобода или егзистенција. Немало да му надоаѓаат луди халуцинации дека овде може да се донесе закон во кој министерот смее да дојде дома и да ја дупне од ебење жена ти, да и сврши во уста, а потоа да мораш да му направиш тост и тој таков закон би поминал глатко ако во исто време не признае Бурунди под уставното име или чистокрвните македонци и големи патриоти освојат трето место во... ватерполо.

Кајгано
Обожаам гу недељу затој што на работу сам од 9 наместо од 8, а мрзу гу зшто не си иду дома у 10
Абе што се губу ја, јутре е недеља, а ја сам слободан
Него туј карши мене е кеј, сончефко јутро е
Поздраф до мазноГзлести девојчиња што трчиф на кеј

Covek uci od sopstvenite greski taka kajgo? :pipi: a covecki e da se prosti ( nesakana ) greska taka? :pipi: cela vecer pusam cigari,nikotinsko trovenje ke dobijam :facepalm: a nekoj si spie maka si nema-de na leva de na desna strana ke si se namesti :oops: ama znas li so ma? Jas u zivot imam pominato i pogolemi problemi-ovoj i da ne se resi pak ke dignam glava i ke ziveam nasmeano i srekno :pipi: i eve da ti kazam nesto: od denes ne davam smetki veke na nikoj,deka odam so pravam,jadena li sum,napiena li sum,srekna/tazna-----moja rabota....odam da si legnam,ako ne zaspijam pak ke ti dojdam tuka....:pipi:

Кајганоооо, речи му на Господ да слези долу на земјава да си ја собери вересијава. не го бива ова вака повеќееее :facepalm:
Незнам што ми е, ама ме затера малер едно десет пати повеќе од тој што нормално си го имав. Ај остави тоа шо не сум примена во студентски. (има и други напатени душички не сум само јас, како за утеха), туку одам Битола да полагам и потоа шетавме со друштво, ја гледавме кошарката, и неможев да си заминам зошто каснеше возот само малку едно 5-6 часа:facepalm:. И морав да спијам во студентскиот (цел ден на штикли), кога ја фатив перницата кома ни мрднав ни претнав.
Сабајлето станувам и околу 12 часот иди од управата и ми вика:
ТЕ ВИДЕЛЕ ВЧЕРА ВЕЧЕРТА КАКО ОТКЛУЧУВАШ И ВЛЕГУВАШ ВО СОБАТА. (собата која лани седев, а клучот го вратив, а мојата цимерка која да ми излезе пред очи глава ќе и скршам, си задржи клуч) И сега ме виделе!?!?!?!?!:facepalm: Не ни стапнав во спратот каде е таа соба.... ц ц ц ц
И сега кајгано има три опции:
1. или јас месечарам и никој не ме видел иако бевме тројца во собата.
2. Или ако ја најдам онаа гуската да и ја дадам косата во раце и да појди во управа и да си ја кажи вистината.
3. Или да го пријавам целиот случај во полиција. А ќе го добијам случајот заради тоа што немам ни клуч, ниту пак сум ја погледнала вратата од таа соба.
Кајганџии, оффтопик е ама ве молам и за ваше мислење зошто сум неправилно обвинета и понатака да се украде нешто од таа соба јас го кркав копанот, нели управата мисли дека јас имам клуч

Драга Кајгана,

Само 5 саати иам спиено последниве 2 дена. Еве дремам на аеродром во Барселона чекајќи да определат терминал за мојот авион. Од колешките од мој тим нема ни трага ни глас, и поарно, раат сум.

Единствено не ми е лесно за Карен. Мислев послесно ќе се разделам од неа.

Како и да е, од вечер се гледаме на 23 инчен екран :)

ДК
Shit happens and it happens a lot :mad:
I am currently in this long and confusing process of figuring out who I am and what I want to do in my life :unsure:
:mad::mad::mad:

Поуспешен спортски ден од вчерашниот мислам дека не е имала оваа земја :icon_lol: - ќе го запомнам овој 6ти септември 2013та (спортски празник треба да го прогласат). За фудбалерите уверен бев дека ќе победат, бидејќи атмосферата во тимот и играта евидентно е подобрена во овие квали. под водство на новиот тренер. Да му јадат ушите на Бејл, ќе го исклоцаа и пак ќе изгубеа и да играше за нив. Ааа кошаркарите рака на срце пријатно ме изненадија. А србиве можеби и ''братски'' ни ја пуштија, мх :P!? Потиштен бев после првите 2 меча и се' си мислев дека вчера ќе доживеат нок-аут, ама арно е .. Обелија образ и сега се' е во нивни раце. Ако ја загорат чорбата сега, пуф !

Иначе мала 2 дена по ред си ги вртам зборовите на мојот поранешен партнер, од пред некоја година - ''Денес во џебот имам Свет, утре го немам''! Од крајност, до крајност се тегне работата. Па не можев ни да се испратам како треба со Немчето сношти, маме ти ....

Тежак је овај живот
ал да се живи мора

ироничен е животот кон тебе..голтка....саркастичен и у исто време лицемерен.....голтка.....

пизда му матер.

голтка.

1185768_382378405222034_1612911201_n.jpg

кајги ај пробај објасни му го ова на луѓево, да се сетат што прават
позз

здр кајги. арна си? шо праиш? јас преги бех шо бех излезен и пошо нели денеска е дојден тука европскиот пазар шо е викам чек да го прошетам... и така одам јас кајги по тоа друмот ама оди оди тај пусти не се изодува... 1,5км е долг. човеци колку шо ти душа сака а за гладна раја мабет да не правам ама пошо беше ранко преги и нема којзна колку мн ама затава вечер ке се чека ред и по некои 10 15 мин ама ај белким вај година нели шо имат искуство од лани как беше тука, мош ке бидат побрзи ке се ама кој преживи, причаче (најверојатно утре). и да кајги: со душа чекам да си испијам едно скопско у парко как секој нормален човек. Остај тава шо има за јадене колку шо ти душа сака, посебно кеф ми направи ко видех и турско кафе да се продава. Се си мислаах да земам ли, да не земам ама на крајо не земах оти как шо пред да излезам бех пијал млеко викам серката ак ме фате тука, наебах ежо и така само останах да се опивам од миризбата..
07092013062.jpg

07092013063.jpg

ја и колку пат изодих..
passaggio.JPG

Vo kakva zabluda sum bila:facepalm:
jas za mene si mislev oti sum dobra licnost ,gledam na drugite da im pogodam, mirnicka ,ka ke se iznerviram ne se karam cigarce si palam, ama od do pred nekoo godina svativ oti sum bila naivna...

a deneska svativ oti naivni ne postojat,postojat GLUPI..

dobar covek sum bila :facepalm: ne be brat JAS SUM GLUPACA

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom