Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
А бе Маршал Тито, Ленинова не ме чудат и во Скопје ги има(ше), во Охрид има Маршал Тито, има и Братство и единство (негде дури и школи така се викаат/викале)... Ме зачуди моментот НОВА Југославија. Да беше само Југославија, можда и немаше да се зачудам/изненадам. :) Не го разбирам моментот Нова Југославија.
Епа Куманово е НОВАТА Југославија, нема што да се буниш. Сите сме Југословени.

Епа Куманово е НОВАТА Југославија, нема што да се буниш. Сите сме Југословени.
Е па тоа, тоа ме интересираше, зошто Нова Југославија. Не знаев, затоа и си прашав, нели? :)

Бев денеска на преговори... ми треба многу повеќе самодоверба и храброст. Ќе успеам ли...?

... пред мене се наоѓа голема одлука.

Драга,

Ништо не ми крева расположение ко благо или слушање на музика. За моја голема жалост, деновиве ја претерав со благо, па од здравствени причини, морав само музика да си слушам.
Лажам секако, немав благо дома, се изедов вчера и денес ме мрзеше да отидам до продавница, а не најдов жртва да отиде место мене. :(

Си слушам претежно евергринчиња, кога станува збор за мак музика, оти сегашнава (поголемиот дел) што произлегува од "талентиве" на естрадава, ме тера да се осеќам ко пред полагање, а пред полагање, мене ми се врти и повраќа. :sick:

Како и да е, денес на репертоар беа Магија. :love:
Имав едно 7-8-9 години кога беа актуелни, а уште им ги памтам песните, некои од збор до збор.
Имав и постерче од нив, дури се каравме со другарките кој за која бе. :pos:
Мене ми беше најсимпатичен тој со боцките во фризурата, штета што ни тогаш, а ни сега, не знам како се вика. :pos:

Омилената. ЈЈ е ко ѓавол со таа брадичката.

И неизбежно ... Магија. :pipi:

Драга Кајгано,
ја пак си имам проблем :)
Ај ја што сум нездрава со ова (не)спиењево, океј, веќе се навикнав, не ми е чудно... ама алармов како успеа да ми се мрдне, тоа не ми е јасно. Замисли, негде околу 05:00 го навивам да ми ѕвони во 10:00, демек обврски имам, овој абер си нема, да не се разбудев сама, може цел ден ќе си го преспиев :)
Ај тоа бидна, завршив обврски што имав и решив да отидам малку на факс, као демек да видам што професорка е таа од која сите се жалат... Си одам фино у 13:45, среќна што за првпат сум подранила 15 минути иии... што ќе видам, сите си тргнале кон дома. Предавањето да ти било од 12:00-14:00, а не како што си мислев ја од 14:00-16:00. Ете, се е против мене. Бидна и тоа што бидна, си се вратив дома, испив 2-3 кафиња, изедов 2-3 кила благо, завршив тоа домашното за утре, се сретнав со колегата да се исконсултираме за проектот и реков ај ќе си легнам денес порано, и онака не сум функционална вака болна. И само што легнувам, едвај десет минути да имам дремнато ете ти го будилникот Бииип-Бииип-Бииииииииииииип-БИИИИИИИИИИИП :mad: Па не, не касни многу, само 14 саати :D И ај сега иди да спиеш, може ќе му текне пак да ѕвони за 2-3 саати, кој го знае :) Вака ќе си седам и ќе си чекам 10 саат, па ќе си спијам после на факултет... нема да дозволам една глупа направа да ме заебава :D

Иии нешто друго, приметив дека во последно време сум почнала да заборавам. Се сретнувам со некоја рандом фаца на улица/у супермаркет/автобус/wherever, фино лепо се поздравувам, си правам некој бош муабет, а појма неам кој/а е уствари тој/таа. Знам дека го/ја знам од негде, ама од каде/кога/како појма неам... Години Кајгиии, си остарев :D

И уште нешто: MY HEART IS BEATING LIKE A JUNGLE DRUUUMMMM... Rapatapatapatapatapatapatapatap :D

Ајде поздрав :X3:

село мое весело,
ја ме уште една вечер да држам трета смена... ај, нема да те замарам многу туку кажи ми, на мултимедиалниот додадок шо ке го постирам шо е поубаво: видеото односно цурата у него или песната...?

Д.
скоро два дена немам седнато на компјутер и да ти кажам ич не ми фалеше.
до сега се малтретирав со учење, сега решив да праам малку пауза и пак се фаќам за работа. инаку денеска за прв пат го видов братучетчето од швајцарија, преку скајп. слатко детенце, едвај чекам да дојдат на лето па да го изгњавам како што е редот.
друго ништо посебно нема што да се издвои освен дека еве почнувам да кивам, носот и ушите ме чешаат што значи дека иде пролет ;) убајни.....

Драга, каков ден...
Само се надевам дека не се поздравивме за последен пат.

Ми вика дека нема да издржи, ама знам дека нема да ме остави сега, уште не сум спремна за таква разделба. Уште ми стои кнедла во грло од поминатото време со неа. Цело време ме држеше за рака и ме потсети на мојата баба, која истото го правеше кога беше болна. Ме потсети на времето кога бев мала и кога ми ја заменуваше баба, многу работи научив баш од неа...
Работава е се да бидеш, само да не си човек кој ги губи луѓето околу него. Нема поголема болка од тоа.
Така Драга, еве ти една како моето расположение:

Коме стас Драгана?
Што има?

Сум приметил на форумов, дека сите викаме не сме партиски определени. Ако не сме определени како што викаме сите тука кај тебе, па ондак кој искача на избори да гласа бре? :pos:
Како народ сме траги-комичен.
Нашата приказна е исто како приказната во книгата „чекајки го Годо“, чекаме некој да не извади од бунарот, а дали постиои некој таков? Е тоа е знак питање ;)
И да знаеш дека не сум партиски определен, ова онака го спомнав само :pos:

Да видиш само какви сачекуши се прават сега со лепењево плакати :pos: Едни сред ноќ идат лепат, а спротивниот табор има екипа за одлепување, и ги следи и одлепува :pos: И така си играат Том и Џери во круг.

Имам решение јас. Зашто нашата почитувана влада, не донесе закон да се легализира марихуаната? Ама она, да биде задолжителна како плаќањето данок. Кој не влече секојдневно, нормално ќе си лежи чорка.
Со донесувањето на таквиот закон, на сите ќе ни биде бајка, сите ќе бидеме флај флај, абре нема да ни чуе ни за соживоти ни за партии, ни за плакати, абе права бајка (y)

На @џанкерите им се допаѓа ова.

Кога сме кај соживотот, зошто барем случајно не излезе веста по нашиве независни медиуми дека сечените брача, фрлиле каур у Вардар, после мирнитете протести?
Ејј не викаат каури, па дали знаат што значи зборот КАУР? :tapp:

Друго:
Почна да се затоплува, се вратија и балетанките на улица, НЕЕЕ! УПОМОШ.... . :cautious:

Кога сме веќе кај затоплувањето, сфатив зашто навечер се препотувам и се вртам како кебапче на скара, па уште спијам со три ќебиња бе мореее :facepalm:
И ако се стоплува веќе, дај нека се стопли како што треба. Да ги вадиме кратките здолништа, доста е веќе од долги бадемантили:tapp:

На @Драга Кајгана и се допаѓа ова :pos:

Ајде лаку ноч/ќ, како и да е, не ме занима ;)

Драга,

ќе оглувам некој ден..ама ако :D

Каков ден..мрзоволен..да те поздравам со песнава :)

Драга, еве ти едно хаику. На:

Цел ден ќе учам. :pipi:
До наредна сабота. :гик:
После е пролет. :drk:

Draga kajgana samo edno ke kazam SE TECE , SE SE MENUVA ! DENES SI EDNO UTRE SI DRUGO , DENES SI VAMU UTRE SI TAMU , DENES SI SRCE UTRE SI GO**NO ! NEKOGAS SI I BIL NESTO NAJVERNO I NAJSAKANO POVEKE OD NEJZINIOT ZIVOT , UTRE NE VREDIS MRSOL I SE E ZABORAVENO ... ZATOA POVTORNO KE KAZAM SE TECE , SE SE MENUVA ....

Драг Лозано,
знам дека нема веќе време и песната за евровизија треба да ја испратите што поскоро ама подобро би ти било со оваа песна да си појдеш во шведска
изменете го текстот, извадете некои делови, додајте нешто..... ама посебно ритамот од рефренот зачувајте го (y)
прв пат кога ја слушнав одма ритамот го запамтив, певлив ритам и интересен.
како можеле ваква песна да ти направат за навивање, а за на евровизија полоша здравје....................................
"абе само да се нервира човек"
(NOT :D )

Бива ли членовите да ти се толку слепци и да не читаат 3 поста погоре пред да пишат ? А, драга моја ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom