Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Се е кажано уште во едни стихови пред 14-15 години....
Сафра е причината што сум депримиран
се нервирам и сонувам да емигрирам
но да почнам од почеток, па да стигнам до крајот
живеам во пекол не знам дали ќе го видам рајот

И после 6 века угнетување не се прашуваме
дали сме жртва на заговор за уништување
едни ни го грабат јазикот други името
Македонијо кој е татко на копилето?

Македонче нејќе да порасне во Македонец
ментален роб кој сам си копа гроб
еј господи ајде испрати јунак ти
да ги скрши прангите на менталните робови

Варварски принцови, порано освојувачи
изгубени во времето како во магла гуски
но крушите паѓаат под круши, велиш не се лути
но соколите се претворија во утки

Во овој пандемониум балкански триаголник
во кој владеат алчност, мито и други ѓаволи
беа другари, а сега господа во одела
сите јаки на збор - никој на дела

Слушам проѕирни ветувања за подобро утре
но ништо не се менува, ќе го дочекам ли тоа утре?
Скандали, а се се заборава пред избори
во 2 милиони слепци едноокиот е водич

Во социјална држава плата е социјална помош
да издржиш до први, во круг да најдеш ќош
во Европа само географски стално под блокади
не третираат како да сме лебарки

Тестираат издржливост на балканското заморче
Па ајде кажи дали те боли бре Македонче?
Војната е стара нова баба рога
но подобро еден ден лав, отколку цел живот овца

6 години жеден во оазата на мирот
чекам во редот за запослување пред биро
а навистина се чувствувам заразно, кога не ми дават
виза да излезам од резерватот (ме фаќа сафра)

Животот е коцка па ме измамија
зошто каде има сила нема правдина
за некого мед и млеко, за мене арам и катран
не можам да издржам, ме фаќа сафра

И во рајот како почеток на крајот
самурајот со својата катана го вади сјајот
како што рокам од Скопје до Гевгелија
земјата дембелија има нова епидемија

И да не сакав ќе се поврзев со САФ
без страв, сукај ракав напаѓам ко лав
сафра бе брат ти крши итно вратот
без милост
зошто нашиот дух е во силос

Се јавува кога чекаш со денови во редови
пред шалтери, меѓу драп сакоа, испотени брусхалтери
како што службеничката ти сере и
ти се дереш, од нервоза цел се тресеш

Или сафра пред за вработување биро
чекаш нова шанса да не продаваш гиро, ама
знаеш резултати исти си ги гледал често
сакаш било каде ама и таму нема место

па си жесток нема да молиш за својот надоместок
(но) без милостина дали можеш сам до овој петок
се изразувам орално, па гледано глобално
се менува географски чувството ментално

Тоа што северот го нуди, тоа југот го губи
нема размена, нема напредок, шенген ти пресуди
кога Рим падна - сите бевме варвари, а сега
едни со сателити, другите со фрази стари

Пола е клима и историја, пола сам си форсираш
каде да се родиш дека не можеш да бираш, па од
сафра блокада стихови мавам до транс господине
до мене не допира твој нонсенс план пар екселанс

Но и сафра ќе си оди, нема вечно да не казни пет
векови се полнело, пет векови ќе се празни кога од
сафра си импотентен како да си пиел бром сврти
www.saf.com

Животот е коцка, па ме измамија
зошто каде има сила нема правдина
за некого мед и млеко, за мене арам и катран
не можам да издржам ме фаќа сафра

И еден коментар од Youtube

0KI0 5 months ago
Како копиле ги слушав САФ, и уживав во нивната музика и рими, а еве сега после толку многу многу години, ме боли кога ги слушам, посебно оваа песна, бидеќи е опеана целава сурова реалност во која живеам, подобро ми беше како мал, тогаш барем не ја сваќав тежината на текстов...

Уште од почеток да ти кажам, не сум шмизла или некоја татина принцеза, само мора некаде да се истури нервоза, така?

Ми расте 7 ка бе, боли корни, ништо не можам да јадам, а како ми се јади, има топол куглоф и чоколадно млеко, од прееска му се мислам да го јадам, ама забов ме боли. Дури да излези цел, тешко мене. :( Ми се плаче. Плус здебелена сум. 49 кила сум сеа. Сите се жалат сакале да бидат колку мене, а ја во пантоломите шо ми беа широки ко некоја укочена се движам, недај боже нешто хулахопка под нив за ладново да ставам, абе ќе пукнат. Али арно сеа ми е ова со забов, можи ќе ослабам бе. Никогаш не сум се замарала со тежина, шо бидна сеа вака? Сето ми се поремети.
Прееска сум пиела кафе, ама турско кафе, а 2 пат ми е да го испијам цело. И сеа ко некоја зомба сум, утре ќе треба во 8.30 да станам, ама некако не ми се верува. Одам сеа да гледам фокс лајф, и да се тешам со миризба на благо. :(

K,
deadline, DEADLINE... го мразам тој збор.....
Мирисот на новиот шампон ме однесе во едно минато време, кога еден поглед ми значеше исто колку и бомбончето на Зоки Поки...
Сакам куќарка во шума, јас и он, камин и вино... Утрински прошетки, вознемирување на цвеќиња и печурки, и водење љубов со часови...
Сеуште ги мразам сите... како што ги мразев и минатата недела.
И во недостаток на негово присуство, можам да си фантазирам дека овој ден вака би можел да заврши:
Добра ноќ, бејби... сонувај ме...
Добра ноќ, мила... те сакам...

п.с. сеуште сите ги мразам....

Драга,
сабајле на работа, попладне на предавање и вежби, кажи ми фер ли е? :(

Драга,

станувам сабалје и осеќам носот затнат, грлото ме боли неможам да зборувам, ми се врти во главата. Си велам, де бе вчера супер бев, во сонот валјда сум бил на скијање нешто изгледа, па од таму ако не сум настинал. Иначе да ти се пофалам денеска дено во џаболебарење ќе го поминам. Малце и за мене одмор да има (освен ако не излези нешто меѓу време). Си уживам тука во топло, си јадам си пијам, слушам музиче, чатпат подигрувам некео игриче, и така денеска цел ден. Сеа уствари и планирав да си ја симнам новата епизодата што излезе вчера за The Walking Dead, да ја изгледам дур имам време, па можеби ако ми се пригледа, ќе се префрлам на Burn Notice (до 4та сезона сум стасан ако те интересираше).
Кога сме кај сериите, исто така сакам на сите членови на форумов кој го читаат овој пост, и се љубители на серии (посебно авантури и такви некои чудни работи што се дешаваат во тие авантурите), да им ја препорачам Revolution серијата. Нова е и има излезено околку 7-8 епизоди, но е стварно прејака.
Еве ви Trailer

п.с. Trailer-от не го покажува целиот филм како што има некои серии кои во Trailer-от ќе ти го раскажа цел филм. Кога ќе изгледате првата епизода ќе сватите уствари што е Trailer-от.

Епа тоа Драга, се читаме некој нареден пат, дали тука дали на некој друга твоја тема, не е битно.

еден поздрав до сите за убав ден:

Зошто ние луѓето општо сме себични суштества ?

Си седам и си размислувам на темава.Размислувам како додека јас си седам на компјутеров и се нервирам за некои си мои ситни проблем,некое друго седи надвор без покрив на глава,гладно и со тон проблеми не се нервира ниту жали,дури и е среќно.Зошто овие деца се осудени на таков живот,што сме ние повеќе од нив...Додека некои уживаат во тристаблагодети,овие деца и луѓе живеат во неуслови.Зошто најчесто човекот помага на другите со доза на резерва дека тоа ќе му се врати.Чудна раса сме ние луѓето...

Си викам ај да пишам еден пост, одамна неам оставено нешто на форумов...
Ама шо да пишам..
Неам инспирација...
Тоблеронево кине додуше...
Учев и пукав дота до сеа...
Пекол изиграв али 3 партии изгубив јамислам.
И тоа ради нубци у тим. Класика. Исто ко коа пробуеш да фатиш пиче, све топ си, кинеш, али на крај губиш пошо ја нафидале нубци, типката склопила критикал (25% шанса шо и да каже да те удри x 2.5), vanguard (џабе и се замараш, те танка, не ја дира шо и да кажеш), блинк (ако не и влезеш ко шо треа, више ја нема..) и џабе ти е. Мора да почнеш да праиш убиства на послабите од нејзин тим, да напраиш некој ајтем па после да пробаш кај неа.
И немаш reborn, тоа е, или влагаш all in или не влагаш.
Ах... Компарацииве до утре и назад..
Ама ме мрзи сеа...
Времево е срање. Немоеш да излезеш надвор да дуваш пошо од ладното, џабе ти е.
Нема кај да седнеш. Сонце не глеам да ме напуни. Ништо.
Дома, факс.. Ме пука мидлејџ крајсис... На 19 години ебате. Ама жими се, ме пука од земја ме мава, и тоа више некое време...
Факултетов ме комплексира. Пошо уше се осеќам ко дете од 15 години, а учам ствари брат.. неќеш да ги знаеш :)
И утре ќе треа да почнам да работам and stuff... And I need like 5 more years of childhood..
Нема везе..
Некако и изгубив доверба у тебе.. Не ми се кажуваат интимни ствари.. А ако не тоа, шо да ти пишам?
Песни да ти оставам ебате, сликици, нешо? Глеам шемата е сеа тоа...
Ај... wasting my time here..

Си викам ај да пишам еден пост, одамна неам оставено нешто на форумов...
Ама шо да пишам..
Неам инспирација...
Тоблеронево кине додуше...
Учев и пукав дота до сеа...
Пекол изиграв али 3 партии изгубив јамислам.
И тоа ради нубци у тим. Класика. Исто ко коа пробуеш да фатиш пиче, све топ си, кинеш, али на крај губиш пошо ја нафидале нубци, типката склопила критикал (25% шанса шо и да каже да те удри x 2.5), vanguard (џабе и се замараш, те танка, не ја дира шо и да кажеш), блинк (ако не и влезеш ко шо треа, више ја нема..) и џабе ти е. Мора да почнеш да праиш убиства на послабите од нејзин тим, да напраиш некој ајтем па после да пробаш кај неа.
И немаш reborn, тоа е, или влагаш all in или не влагаш.
Ах... Компарацииве до утре и назад..
Ама ме мрзи сеа...
Времево е срање. Немоеш да излезеш надвор да дуваш пошо од ладното, џабе ти е.
Нема кај да седнеш. Сонце не глеам да ме напуни. Ништо.
Дома, факс.. Ме пука мидлејџ крајсис... На 19 години ебате. Ама жими се, ме пука од земја ме мава, и тоа више некое време...
Факултетов ме комплексира. Пошо уше се осеќам ко дете од 15 години, а учам ствари брат.. неќеш да ги знаеш :)
И утре ќе треа да почнам да работам and stuff... And I need like 5 more years of childhood..
Нема везе..
Некако и изгубив доверба у тебе.. Не ми се кажуваат интимни ствари.. А ако не тоа, шо да ти пишам?
Песни да ти оставам ебате, сликици, нешо? Глеам шемата е сеа тоа...
Ај... wasting my time here..
©

Грип: 19 ден
Something is not quite right, i guess...

20 ден,
ажурирам по повод неподносливиот очен притисок lately, како и недобредојдената треска, што ме тера да се повлечам во одаите...

Fresh fruit for rotten vegetables, шо би рекол Биафра. А нема врска со претходно шо кокалев, а? :D

Пу да ти ебам среќата. Од најсреќен ден што може, дојдов во ситуација каде што се тресам и ми се плаче.

StormRage

Да не беше ти нешто повеќе од година дена, денес незнам кај ќе бев. А може и боље

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom