Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Girl im in love with you
This ain't the honeymoon
Past the infatuation phase
Right in the thick of love
At times we get sick of love
It seems like we argue everyday

[Bridge]

I know i misbehaved
And you made your mistakes
And we both still got room left to grow
And though love sometimes hurts
I still put you first
And we'll make this thing work
But I think we should take it slow

[Chorus]

We're just ordinary people
We don't know which way to go
Cuz we're ordinary people
Maybe we should take it slow (Take it slow oh oh ohh)
This time we'll take it slow (Take it slow oh oh ohh)
This time we'll take it slow

[Verse 2]

This ain't a movie no
No fairy tale conclusion ya'll
It gets more confusing everyday
Sometimes it's heaven sent
Then we head back to hell again
We kiss then we make up on the way

[Bridge]

I hang up you call
We rise and we fall
And we feel like just walking away
As our love advances
We take second chances
Though it's not a fantasy
I Still want you to stay

[Chorus]

[Verse 3]

Take it slow
Maybe we'll live and learn
Maybe we'll crash and burn
Maybe you'll stay, maybe you'll leave,
maybe you'll return
Maybe another fight
Maybe we won't survive
But maybe we'll grow
We never know baby youuuu and I

[Chorus]

Maybe we should take it slow (Heyyy)

Драга, ми се оди на некоја забава на плажа, али мене мн касно ми текнува. Да имав собрано некоја паричка, и да имав кола, веднаш заминував на одмор. Не се трпи овде веќе. Станувам сабајле, со укочен врат, да ја пуштам мачката на мочајне, шо глас че беше она се скапа пиштење. И уште не излезена од врата, одма си најдоја некој муабет да ми се развикаат, абе за ситници нивни ја крива му сум. Капак на тоа, че ми го фрлале хрчакот, оти му сметал, а поклон за роденден мие.
А ја денеска си имав план да учам и да завршам со проектите, али глава ме боли упм. Нервоза една ме има фатено, сакам да заминам некаде и да не се вратам. Плус врни надвор, неможам ни да прошетам да се смирам.
Уште шмркам еве, и чајчина си пијам, а толку сакам едно ладно нескафе!
Абе ништо не ми е погодено !
Се глеа дека ја заебав годинава...

Драга кајгана. Како поинаку ќе научиме ако не од сопствените грешки? Еве јас на пример научив многу од оддржаните лекции на форумов (особено од агонијата кога не присуствував тука). Научив да си ја сакам државичката и знам дека ќе ѓинам за неа. Маќедонија на маќедонците!

Macedonian%2Bflag%2B1991.png

^Begaj ma :D
Ne sum budala :D
Jezda fino mi e, ali ne umiram pa ako sakaat neka se prevrtat na glava. Let them talk.
People will awlays talk, so let's give the sumthing to talk about.
Nego!
Jas...ne znam...seriozno. What's the matter? Jadam celo vreme, ko trudna zena. Samo jadam. Niso drugo ne praam. Chips, snickers imam kanta cela sea ke ja otvoram, jabuki, onie blagine od kam market 11 u edno - site sama gi izedov, sabajle dorucek, vcera od sedmica, a predhodno 3 kafinja in a row so nekoi napolitanki prekrasni, vcera od kafeto mislam kosmari imav, ne znaes. Baska toplo koa mi dojde auu, sakav da stanam I da se otkrijam, ali tolku bev izdrogirana od spienje, ne mozev da se mrdnam, ko paralizirana. I posle toa nekako sum se podrazbudila, pa frliv kebeto na pod, vrativ so mi pisuele lugeto na internet poso si zaspivam taka so telefonot as usual I pak se paralizirav. Baska sum sanjala neso, znam demek mi zbori toj eden, a me nervira toj mng, potajno go mrazam I poso bev paralizirana ne mozev niso da mu kazam I da mu recam da kjuti poso me nervira glasot negov I toj akcentot negov nikakov. Mi se odi vo onoa k8, sve ke I'm izedam! A bev segde od ovie novive lanci so gi otvorija, uste k8 mi fali za blagi demek.
Sea snickersot ke si go otvoram I ke kombiniram so jabuka, da ne mi dojde blago mng. Suckit slim bitches :D

Никогаш не ми било јасно зошто на фејсбук ставаат статуси на српски јазик. Што, незнаат македонски? -.-
А сега кога ќе играме со нив во вторник ќе фрчат статуси на сите страни и споделувања на "излези момче".

Кајги, текстов што ќе го напишам мора да биде болдиран. Шо да правам таков е денот. Дури сега сфаќам колку животот е праведен, а праведен е вистина.. Баба ми почина пред неполни две недели, а сабајлето ни јавија дека и вујко ми починал(болен беше човекот). Не живееа толку време и сега и двајцата си отидоа наденаш, се надевам ќе се спогодат на другиот свет. А ние? Што е со нас живите? Незнам кога ќе сфатат луѓето дека треба да се поштуваме и помагаме додека сме живи, после више се е ЏАБЕ. Додека моите се кај вујко ми, јас со другата баба дома ајварот го правам, се е оставено на мене, што да правам така излезе. Единствено ми е жал за мајка ми, и се молам на господ таа да биде во ред, се друго ќе се среди, ептен е скршена. Тато, цар си беше и цар си остана, колку и да е тешко тој гледа секаде да стаса и да помогне, он е во ред. Сестра ми...среќа што е странство, таа е многу емотивна, некој од моите ретардирани братучеди пишал статус на фејсбук, она прочитала и, пискотници е на телефон со мене. А требаше ко и секогаш тато да и каже на скајп, друго е човекот кога ја гледа во очи. А во средината...ЈАС, ладнокрвен идиот, не ми е до плачење жими се, се можам да поднесам, и со се можам да се справам, само мајка ми да биде добро. Поздрав од мене.

Драга, пак настинав... така ми е кога шетам по дожд, ама па убаво ми беше. :confused: :)
Инаку денес скоро цел ден си го поминав во кревет, супер ми е и не ми се мрднува од овде, а нема ни причина за да се испилам од под кебенцето. Изгледа есенската депресија зема замав.

Потрошив три саата чекајќи го оној австриецот да рипне од вселената и единствениот интересен момент беше лезбо бакнежот.

1350239303644.png

Си ги сакам моите три саата назад.

Драга,

Искрено не ја разбирам поентава со типов што рипал од негде,мислам од вселената дека беше.Дали е тоа последица на моето апстинирање од интернетот 2 недели,поради некои си проблеми или можеби поради тоа што стварно сум психички растроен не ми е јасно.Размислувам и си викам дека тие пари би било поубаво да се искористат со тоа што ќе ги нахранат дечињана од африка што немаат што да јадат(душички),наместо некој да си го дига егото.Едноставно не ми е јасно каква корист имаме ние од скоков на типот,многу алчни и себични сме станале тоа приметив исто така.

Заеби го Феликс.
Ти реков јас еднаш дека сакам да скокнам исто како него само во обратен правец. Во непознатото.
Полн сум со адреналин денес не знам што ми се дешава.
Започнувам во се поголеми и поголеми мери да придонесувам за подобрување на мојата култура.
Можеби време е и да се стави печат дека таму припаѓам.
А да земев да учам ? Друг пат.
Ми треба предизвик, досадно ми е вака.

Ме фркна глата, се скрило тоа штурчето некаде под креветиве, свири дали свири.
Јас го сакам како инсектче, но само надвор кога ќе го заслушам некогаш длабоко во ноќта, онака креира некоја мистична атмосфера. А вака.........вака си создава околина каде слободно човек можи да се шекни од умот. Ај ваљда ќе му се смачи и дремка ќе го фати.

Нај убаво е да имаш избор,нај лесно е, да заминиш некаде....
си одам....таму и таму....
кој знае дали е ефектно....
морам да пробам....
оти и вака нема ефект....

Нема ефект да седиш намуртен,не среќен,не исполнет.

- "Веќе не можам да живеам сам со себе" Оваа мислам ми се повторуваше во умот. А потоа одеднаш станав свесен колку необична беше таа мисла. "Дали јас сум еден или двајца? Ако не можам да живеам сам со себе, тогаш во мене бездруго постојат двајца: 'јас' и 'оној' со кој 'јас' не може да живее." "Можеби само едниот од нас двајцата е вистинскиот", помислив. "

ми се допадна цитатов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom