Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Пичка ти матер септевриска, Да е живо и здраво , гордост на мама и тато да стане, ЕБАГО...

Чера пиев од мака, денес од среќa, начукан сум стотка, чекаме леген плав ебаго...

I don't always watch an Anne Hathaway movie, but when I do, she's the prettiest, coolest, most awesome and beautiful girl my eyes have ever seen. For the next ten to fifteen days ..

6241678_f520.jpg

Прекрасна особа, ептен погодена музика, превкусна храна, милина... aма порции, што да ти кажам.
Unexpected some-place-nice is unexpected. :D

Го гледав BIg Fish oд Бартон со внимание, гледан ми беше како помал,сакав сега да го видам повторно. Потоа играв Black Mirror 2, се приближувам кон крај. Потоа излегов со џенцката, прошетав низ чаршија, ладно кочан беше. Пиевме нескафе на една од клупите и слушавме на по една слушалка Block Out, Isis, Eddie Vedder, Radiohead и гледавме во небото. Сите ѕвезди како да беа на број. Одвреме навреме знаеше таа мирна состојба да ја расипи по некој залутан авион кој го привлекуваше вниманието со своето светкање, но ништо страшно. Ја испратив и правец дома со точакот. Симнав два филма но не изгледав ниту еден, се заиграв во word, ми се погоди песната на рипит и добри мисли ми доаѓаа, гревота ќе беше да ги одбијам поради филм кој можи да почека до утре. Легнувам да спијам, не дека ми се спија, онака пуштена е музика на звучнициве тивко, ќе врзам некое филмче и уживам некаде со фантазијава. Не дека некој ќе го интересира, но денес одлучив да спијам во придружба на овој бенд.

Кајг. се дупнав од спиење бе:pos:

15 саати и сеа сум ко нов :cool::cool::cool::cool:

Целта е зацртана пер и сеа работам на реализацијата ама ова е долгогодишна желба и ќе се помочам од среќа коа ќе се оствари.
Чек чек

Derby della Madonnina

Еден од многуте соништа што сум ги имал како дете !

Еве ти и една песница од Гуру

И денес слободен сум па можно е една вожња на кеј да напраам,ај гитла сеа :D:ROFLMAO:

Драга,

Рок за упис на семестар до 14 септември, испити закажани на 17, 19, 20 септември, сесијата траеше од 15 Август до 15 Септември.

Казна за задоцнето запишување семестар 3000 денари. Ете ја логиката. :cautious:

Еј жутко, среќен ден.

Има моменти кога катарзата те претвора во јунакиња на сопствениот ден. Јас - среќна, од немајкаде и до немајкаде.
Глетките што живот значат, ми се појавија пред очи и без да барам.
Точакот ми е зен. Новиот телефон многу грее батеријата, материјална глупост што ми одзема три саати во денот.

Одморот - раат и безглавост. Утрово, кафе и Velvet Underground. Нешто, како креда во боја на сив асфалт.
Убаво. Живееме. Дишеме, мрчиме. И најмногу од се’ - Љубиме.
Таму и така ќе си заминам.

Чао, банани.

Веќе три дена се обидувам да се разбудам, како замаена сум, тука сум, ама не сум, може некој низ мене да помине и нема да приметам. :sleep:

П.С. Ја молам Бисера да ми јави каде се сокрила, за да дојдам и да си ја приберам домче. :)

Драга,
очајно ми требаат 20 саати сон за да се наспијам ко човек.
Ако некогаш на некој му текне да се запише на филолошки - нека ми се обрати да го премислам за 2 минути.
Инаку, за вчерашните и денешните настани не сакам да коментирам, освен дека малер како мене се раѓа еднаш во 1000 години. Ф.. ју лајф. (се извинувам за речников)
Драга, поздрав, идам да спијам.
PS. Ако уште некаде прочитам дека Лима има уште една ќерка, ќе се откажам у весник од медиумиве. :facepalm:
Еве ти една од основно (y) :

Не знам зошто но често се случува да луѓето прво те повредат до коска, а потоа се понашат како ништо да не е било.

Драга,
знаеш за оној CityMail шо ќе го отвараат на 4ти?
Е си отворив "продавница" и сеа демек ќе добијам вип карта и ваучер од 3000.
Како не, глеам таму некоја накурчена со 900 гласа, а ја 150 пријатели имам на фб, е како да соберам ја преку 1000?
Никако...земи ане откажисе нз и ја оти толку се напнав, а можи дека очајно ми треба шопинг, а ја планирав уште 2000 шо ми останаја да ги потрошам на сокчина.
Се е за нигде.
Ме боли стомак, одвај станувам од кревет, а мене ми се шета.
Осеќам дека до крајов на неделава ќе бидам шит.

Aaa,да, заборавив да ти се пофалам, ќе се фарбам. :P

Еве ти една песна.

Драга, сакам пак да сум прво одделение. Да ја имам таа слобода, да незнам за тоа што се проблеми, да учам ради тоа што ќе ми биде страв да не ми пишат кец, да сакам некоја без да знаам што по ѓаволите е врска, да бидам пресреќен кога некој ќе ми даде 50 денари и ќе мислам дека имам цело богатство и да планирам што да си купам за јадење, да неам појма што е то компјутер, да играм фудбал по цел ден, да не ме боли курац за политиката.. etc. etc. etc. Има уште едно илјада работи кои би ги набројал. Али џабе. Времето не се враќа назад.

П.С. Во математиката пишуваше дека Pearl Jam се најдобриот бенд во светот. :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom