L
Ligeia
Гостин
Драга...колкава е веројатноста,математички пресметано и аргументирано да ти влезе гугутка во соба која е на 4 спрат од куќата,да ти ја направи прплец,ти да се отепаш од креветот рипајќи да ја избркаш и на крај она фино лепо да си одлета како ништо да не било...теорија на хаос во мали размери.А дејствието се одвиваше отприлика баш со вакво темпо:
.Синоќа едвај го довршив, подочњаци имам до колена, ако ми се поремети биоритамот а таа ми рече: "не ми се свиѓа направи нов", има да се отрујам!
Сакам да го гледам среќен, затоа што знам колку му значи ова што го правам, затоа што и покрај се, тој сеуште е истиот оној чесен човек кој по некоја случајност го снајде она што најмногу го мразеше. Ама ќе биде се во ред, конечно после толку долго време имам доза оптимизам во себе, дека ќе биде.
Нема врска...
па ми покажуваше како ќе игра и која песна ќе ја пее. Големата конечно рече дека и сама ќе дојде во Македонија, а малиот скришно ми се смееше кога му кажував приказна. 

Прво Паскал,па сега ти идеш на ред за филозофирање...да не знае човек која страна да си ја фати на вакви прашања...ц ц ц смрт за нас романтичарите.