Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драгиша...
Едвај чекам да дојде 20 45 да си ги гледам пулените,ама до тогаш ми се еба матер од работа.Па зависи од располжение,ако тепаме одам на Кале да го означам денот во мој стил:smir:

Драга,
улазаш у такси иде Еминем со Барбадос грл и после цело време ти иде у глава Just gonna stand there and watch me burn трала ла... Идеш на кафе и оп: Can we pretend that Airplanes In the midnight sky дрн дрн.... нема други песни бе?! Кај и да се завртам само ова слушам и после сакаш-неќеш то и пееш!
Али ја си иам уште позаразна плус и супер песна ха! Ајде и тебе да те заразам :)

Иначе уплатив се за факултет и искрено срцето ми се стисна кога видов колку излегува. Бар да даваат некои попусти за појаки студенти али трт-еве ви! Џабе учиш цела година... Јбг тоа ти е така во нашата мила и мала Македонија.

Биди ми поздравена. Ајт.

ова е оној интересно-здодевен септември во кој се одржува првиот академски час во Борис Трајковски. Го памтам и септември по почетокот на школската година за основците. Што значи она кажаното на почетокот интересно-здодевен може слободно да прејде во здодевно-динамичниот септември. А досадно/здодевно е се додека не стане интересно и обратно, секако.
Си доделувам нови приоритети во животот. Слушам совети од мудри луѓе, аплаудирам [:aplauz:] само на оние кои заслужуваат.
Никој не ни завидува на способностите, ни завидуваат на успесите. Додека работиме не сметаат за луди, а кога нешто ќе постигнеме за генијалци

морам да го евидентирам и натпреварот вчера. Успех е твојата екипа да даде 4 гола, прими 3, а ти сепак да загубиш. Каква моќ има автоголот? :jebiga: - полетот е посилен од се. судирот со така спремна екипа уште во групи го направи своето.

гром од ведро небо беше крајот на нешто интересно. што кога сам ќе одлучиш да завршиш нешто, што у суштина, длабоко во себе не сакаш да заврши? :)
не трчајте по жените, можете да се судрите со оние кои бегаат од нив
:mist:

Драга

Феномени!
Секој ден се околу нас, само повеќе или помалку ги приметуваме.
Јас во последно време повеќе ги приметувам.
Некако проѕирни ко целофан ми се иако и самите не се свесни за тоа.
Сепак нема ништо послатко од тоа да знаеш дека си во право и кога нема што да се одговори ниту каже на тоа.
Или па не се знае.
Шербет благо бе!
Ама ако, забавно е ако ништо друго.

Си ги љубам жените, онака најпосебно.
И кафињата, муабетите, а посебно инспиративните пораки.
ЌЕ ТЕ ФАТАМ!-ми е фаворит.
Плус си најдов партнерка од доверба(геј лав):pipi:

Го обожавам периодов ..и така.

Драга ...

си ветувам од денес дека никогаш повеќе нема да му пишам порака или што и да е ...

Драга Кајги,

Денес ми беше многу интересен ден. Имам многу измешани чувства. На овој свет има навистина луѓе кои имаат премногу проблеми, луѓе со тежок живот, а да ги видиш ќе си помислиш дека животот им поминува `ко песна. Обично тие луѓе се насмеани, не те замараат со непотребни работи, не се жалат каков им бил животот. Но, постојат и обратно од овие, луѓе кои цело време само кукаат и се жалат за се` и сешто. Разликата е огромна, `ко Бог и шеширџија! Многу ми е тешко кога ќе налетам на некој со навистина тежок живот, ни самата не знам зш толку многу се соживувам. Денес налетав на еден многу тежок случај, налетав на некој чии родители биле разбркувани наваму натаму по светов, уууууф ептен лошо. Навистина ме погодува судбината на протераните од Беломорска.
Пред неколку недели имав некоја работа во Западна Македонија. На враќање летав по пат, признавам дека сум виновна. Клисурата кај Карпалак ја завлегов ептен брзо и на самото место кај плочата се вртев неколку пати со колата, луѓе трчаа `ко споулавени, начисто ги имав преплшено. Јас пак, `ко што ме дал Господ само насмеана, им викам не се секирајте супер сум, ама ми играше ногата од страв, се подисплашив. Не се сеќавам на ништо друго, само на вртењето. Долго време ме прогонуваше вртењето, долго... Денес решив дека ќе мора да свратам пак до таму, клин со клин се избива. Собрав банда расипничка, која впрочем секогаш е на лагер и тргнавме во поход. По пат за натаму имавме караоке, не многу квалитетно иако сите имаме дарба за пеење, ама ги немавме извадено текстовите за песните, па звучевме нешто слично на Кен ли... знам дека ова не е баш за фалење! Стигнавме во Гостивар на едно убаво местенце за да јадеме, арно ама... Одма ме намириса другарка ми дека сум дошла па не собраа на гости. Баба и на другаркава ме о б о ж а в а! Одма ме грабна за рака (знае дека многу ја сакав баба ми и знае колку многу ми недостасува, па секогаш кога ќе појдам ми иде по ќеиф, прекрасна жена е бабава, Господ да ми ја поживее бар уште 20 години) и ме бутна у летното кујниче (кое е совршено направено со камени блокови, на неколку нивоа, абе милина местенце), засука ракавите да меси и уз работата почна да ми кажува како било на времето кога таа се омажила. Почна да ми ја раскажува нејзината свадба. Се пресмеав! Дедото бил најличен ерген, ептен строен, ептен стабилен, многу немажени моми го посакувале за маж, ама таа имала среќа да му се радува, тој дедо многу женски срца скришил. Едно време седна на масата карши мене и почна да пее, а има прекрасен тенок глас, иако е стара сеуште звучи прекрасно. Меѓу многуте песни, ми испеа и една многу убава Беломорска песна, ја чуја овие и се довлечкаа сите. Туку, од никаде се јави дугарчето и ни кажа дека неговите биле од Беломорска и кога поминувале граница дедо му ја пеел песната. Прво се изнапејавме песни, па после јас почнав со моите купишта прашања додека сукаше бабава. Суканото кое што го правеше идело само со домашно јогуртче и со домашно сиренце. Леле колку беше вкусно! Како што е редот кога тргнавме да си идеме после долго натегање го товаривме Опакот и си тргнавме онаму за кај што бевме.
Јас не научив ништо од минатиот пат и пак си возев брзо. Пребрзо! Стигнавме до Карапалак здрави живи, сите на број, овие решија да испушат по една цигара и си постојавме до плочата точно на местото каде што ни ги испотепаа Бранителите 2001. Јас премногу се растажив, ми падна многу тешко и плус ми го вратија муабетот за децата бегалци и јас капитулирав, одма развиорив бело знаме.
Драга, ние толку долго време се знаеме, а јас не знаев дека родителите на тоа дете, ѓупциве ги избркале од нивните домови. Јас мислев дека се родени во Скопје, а не дека целиот имот им го запалиле и `ко малку да им било тоа на ѓупциве па уште и ги избркале, ууууууууф ма! Тоа се прекрасни луѓе, кои никогаш не сум ги слушнала да се пожалат. Сеедно колку пари имаат и сеедно како им поминал денот, тие секогаш се насмеани, баш пред некој ден им го кажав тоа и на нив. Понекогаш некои луѓе во сеќавањето ни остануваат со насмевка, со мила насмевка, ееееее овие се баш такви луѓе. Покрај се` што поминале тие се насмеани, можеби баш дека знаат што е мака. Тие луѓе знаат што значи да немаш место на овој свет кое ќе го наречеш дома. Нивниот дом е таму доле, овде се дојдени бидејќи биле избркани. Не можам ниту да замислам со која болка гледале како им гори домот, не можам да замислам со која болка си оделе од таму, не знам колку е тешка борбата да го зачуваш она што си борејќи се со оние гнасни хиени. Тоа е нерамноправна борба! Луѓето кои се соочиле со ѓупциве се навистина големи луѓе, големи во душата.
Драга Кајги, денес ми беше психички многу тежок, напотрен ден. Сакав да одам на Пиволенд, ама преморена сум. Преморена од смеење, од плачење, од возење, од зборење. Денес сум преморена од себе. Драга, имам премногу измешани чувства за овој ден, ама една работа е кристално јасна: Денес си поминав супер!

Драга, ти како си?! Сега ќе ѕирнам што си правела цел ден и ќе си легнам. Утре треба пак да скитам, морам да се одморам малку и да ги средам впечатоците од денес.

ДраКа

Не можеше пополн да биде последниот 41 -.-
Од рекорд до Драчево у иста положба стоев,не можев да мрднам ебате :/
Не можеле дупли да пратат.
Па уше и Гоце не можев да го слушам бе ццц...
Али ако се одземе ова од погоре,океј вечер беше xD :)

Сабајле може и ќе станам за у школо :tv:

Драга,

се што ми преостанува е да се обидувам, и обидувам, и обидувам, и обидувам .... шадаБ.:D

Ма не знам шо би правел друго. Знаеш, тешко е кога нешто станува дел од тебе, и после те сецнуваат така наеднаш, и .... blackout. Постојано се сеќавам на една реченица читана од некаде, беше во стилот на се се може, само треба да вложиме труд за да го оствариме.
То ти е, се читаме другпат.

П.С. После мене ќе постира Hacket_Man, wanna bet? :D

Драга Мирковиќ :pos:
Да ти се пофалам после подолг период и јас да фатам во кладилница :)

Ај здраво-живо...
Цртам судоку у тефтер, за на работа коа ќе ми биде досадно. Одјава...

------- -------
------

Драга,

сабајле во 8.30 излегов од дома, во 9.20 бев на факс:icon_lol: Лаки бич ај гес. Имав едно предавање колку да се каже. Професорот делува фино на прв поглед, ке видиме каков ке излезе на втор. После бев да се запишам и завршив и таму експресно (ги прередив сите:)) Се видов со колегите и колешките:je: али пошто имаме различни предавања, ништо од кафе :(.
Од понеделник идам после таму здравје боже. Доста ми беше за денес.
Па то би било то. Сега гледам што негледано филмче имам да си пуштам пошто сум хоум алоун, а нема никој ни за на кафе-кој по работа, кој на факс.

Ајт

п.с. ме боли вилица-изгледа умњак ке ми расне :icon_conf
п.п.с. еден твој член не е ама ич каваљер:pipi:

Драга,

Че Гевара мајца и пис знак ти е комбинација смрти. Само за тоа ти пишам, да те известам.:D

Драгааа
јас
сум
у
школо
ине
ми
работи
спејсотт...
нешо
ме
избедираа
за
саркинова
дека
ќе
ми
го
искине
проектоттт...://
па
ае
послем
ќе
те
известам
како
прошлооо
ТЕСАКААААААААААААААММММ

драга
и во 22 да си легнам исто срање ти е.
не можам да се освестам сабајле :nesvest: ко во транс да сум паднал ебате.
од ко дојдов од школо еве сега дури станувам и многу ми се јаде ама ме мрзи да барам

ча0

Мури одамна не сум ти пишал. Кај мене е се океј, ти како си ми??? Денес бев да се упишам на факс, и нормално како за сефте проблеми на студентски прашања... Али успеав за само саат време да се запишам, па наздравје нека ми е третата универзитетска година :icon_mrgr
И конечно мислам дека трета година е најтешка досега, и воопшто во моето школство... Предавања, и вежби по цел ден у пичку материну, незнам како ќе се преживее! Али не е се така црно во животот, напротив ми оди солидно на сите полиња <3
Си го живеам животот како што сакам, и никој ништо не ми може :bip:
Чаос кајги :back:
П.С. лани се оставив на пиволенд, али годинава решив да ја избегнам гужвата и да одам само еден ден :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom