Сапуници
Бејб...
како си? Добро а? Вторнички да да сфаќам! Па добро...знаеш дека вторник и мене ми е стално некако бош ден. Онака и шмекот у вторник ми е тиња. Буџав шмек. Шо знам но секад у вторник најмалку сум имал шмек моменти.
Види...знаеш дека те запоставив така? дека врската не ни иде. Епа решив да го сменам тоа. Од овој момент јас сум стариот Шмеки шо го познаваше некогаш. Ќе ти се посветам повеќе Ај Промис.
Него бејб....шта је бре ово сите гледаат 1001 ноќ??? Дали јас сум единствениот фрик којшто не гледа тоа? Шехерезад па Шехерезад...и тој Онур нешо шмекер некој бил слушам. Излеа ме читал! Абе глеам по луѓево ептен се дрогираат со серијава. Мислам све фино тоа...али се штрекнав на улица! И маалскиве џанаци почнаа да зборуваат литературно јеботе! Викам...кој ви кур со сленгов бе? Ми викаат:
Брате зарем не гледаш 1001 ноќ? И јас си помислив тоа травата јака им била ама не бре

Мислам ја ѕирнав Шехерезад на ТВ...добро црно ориентално пиче е...нема муабет! АМА бејб...Шехерезад на Касандра може вода да и носи!
Се знаеше бе...на времето од 8 до 9 навечер никој немаше на улица! Сите беа максимално соживеани со ликовите у Касандра. Таа лепеза на легендарни ликови и ден денес ја памтам ко да беше вчера: Касандра, Луи Давид - јебачот, Игнацио-брат му, Ранду-циганот, Доринда-бабата, Росаура - страшната слугинка, Матијас - татко на Росаура...добар чоек беше! Е тоа беше серија. Па имаше албум со сликички. Па секое второ дете у Шутка и Топаана се викаше Касандра или Ранду! Па коа дојдоа Касандра и Ранду па пречек ко на папата или ко на Медвевдев у Србија. Абе партали правеа!
А не денешниве турско македонски со у позадина Дејан Лилиќ, Бранко Ѓорчев и Јелена Жугиќ гласови. Мислам све фино на глумците им нашле работа. Ама ја лично не поштуем синхронизација на филм. Еднашка бејб...коа бев у Бугарија на скијање се заглеав на ТВ нешто. Си мењаам онака канали и го начекуем Терминатор...кецот. Баш на онаа сцената коа Шварци вика I'L BE BACK!...и наеднаш некој Аспарух слушам у позадина со АС ЧЕ СЕ ВРНА! Се посрав од смеење. Мислам стварно лошо.
Но добро...ако Шехерезад го прави овој народ среќен и спокоен тогаш супер. Сакам да си го гледам насмеан својот народ. И подобро да гледаат Шехерезад отколку Голем Дебилен Брат.
Инаку бејб...се јавив у мвр за лична карта. Ми се јави женски еротски глас. И ми вика...Шмекер лична карта пошо е гужва ке дојдеш за две години. Но јас почнав да и дишам по телефон...она се стопи и ми рече да дојдам на 6ти септември идната година!
И тоа...! Инаку....има некои луѓе не знаат каде е лево а каде е десно! Ти се верува ли?

П.С. Си била некад на свирка на Јоце Панов?
Се распишав а бејб! Се враќам у форма....онака шмекерски.
Хе...те насмеав а?

Ахх...таа твоја убава насмевка. Добро престанувам да дудлам.. Лека ноќ Шехерезад!