Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајгано,
мислев дека сеуште некаде на светов постојат морални личности, тоа ја да сум ти живеел у заблуда. Од синоќа, па во иднина не верувам дека нешто ќе ме изненади, па дури и од оние кои мислам дека ги знам доволно добро.

Драга 4 саати учев :nesvest: но сабота е,вечерва треба да се помини лудо,за четирите сати учење !
:back:

Jooo каков прексрасен ден.
Какви прошетки низ Струга.
Не за џабе велат ко Струга нема друга.
Бебето на братучед ми е да грабнеш и да бегаш.:icon_lol:
Колку е слатко...
Си добив и многу поклони.
И убав ручек.Сакам назад.
Ама нема :(

Aјјјјјјј.
mts <3

Шизоидноооост!
Пуно его, пуни џебови.
Ах.

Се ашкав сама низ Ск.
Нема подобар однос меѓу себеси и себеси пак.
На пет шес кутриња им бев другар.
Едно ми се обеси дур си одев дома.
Колегиве мои извираат ко врутоци, а ја пеам по забави од работа.
Демек, за тоа створена!
Што знам јас, поетеса, што си ги губи зборовите некад у ташна.
Утре од 8. Мир. Се надевам!
А... Друго. Нема.
Зарем требаше да има?
Надеж - бештија, у тнка чарапа.
Викам јас, да си го припојам оној младион недоветен...
Збогум, доследно, ама не и последно.
Можда 2010 и онака треба да си оди, па сеа голтаме све и сеќавање.
Имам со кого да се гордеам.
М.

Кајгаџиќе :helou: ... си зедов еден ден за мене. Будење со насмевка, па еден чај со многу лимон седејќи на терасата. После излегов, прошетката во природа ми годеше, знајш ти на кое место имам најмногу мир, е баш таму размислував малку шо ми се дешават во последно, а после оправдано ми летнаја мисливе ... би сакала да сум некаде далеку, на планина, во мала дрвена колиба, покрај камин како од приказните и да читам некоја убава книга, а погледот низ прозорецот да го исполнува снегот кој ќе паѓа нон-стоп. Откако "прошетав" малку се вратив во реалноста. Дома немаше никој па се зедов за работа и куќата ја средив цакум-пакум, одново ја накитив големата елка, гледав неколку филмови, малку читав книга и така седејќи ми падна в око една интересна чашка од Германија, си турив и си матнав едно Јегермајстерче.:wub: Цел ден слушам исклучиво македонска музика, па редно беше одамна немав слушнато.
Денојве професорката постави интересно прашање кое гласеше : што би сакале за Нова Година што не се купува со пари. Не кажав што мислам ама тебе ќе ти кажам дел, сите да бидат здрави, среќни, весели, расположени (за да не морат да ги тегнам за образи), успешни, е баш сето ова мене ќе ме прајт позитивна и енергична. Ако баш морам да одберам нешто лично за мене то би било некакво изненадување, какво било. Остани ми уба и весела каква шо си златна моја!:back:

Кајгано :)
гушнаф една момичка на гратис гушкање :)
машките беа премногу високи как за мене....иначе и них ке ги гушнеех :)
супер организација,барем јас се осекам поубаво кога гушкам.Коа ке има нареден пат пак ке гледам да дојдам,а и да запознаам некој кајганџии у таа кампања шо се :)

Кајгана, ако нема дожд, денескааааа . . . I'm singing in the rain јухууу

Паф,паф..

Варосвав до сега на ГИМП (:baeh:) а дома ми е како сауна, седам и потам + добра утакмица НБА.I only need a drink and that's all :)

Како се менуваат луѓево, тоа е интересно.
Ама ај нека си тераат по свое, ако така сакаат.
Изгледа им е интересно да живеат таков живот.
Битно, пред мои очи - нека не бидат.

Драга

Отрпнав, ама баш буквално.
Иако за некои гадости кои постојат во општеството се' уште не сум рамнодушна, сепак се јачам.
Калимеро, немал, нема и ќе нема правда.
Иако пристапот и поентата на одредени работи е искрена, сепак техниката и начинот на споведување може да биде театрално очајна.
И после тоа, апсолутно се паѓа во вода.
Се додека не тргнеме од самите себе, никогаш нема ни да тргнеме.
И онака покажувањето прсти кон другите никогаш не ми било омилено.

За речиси секоја работа, се потребни двајца, па така и за оваа.
Не бев само јас, just to be clear.
А М.М.Е. Кој прв почна е ирелеванто во моментов.
Разочарување, иако долго време не сакав да го погледнам во очи и да си признаам самата на себе.
Но, ако, ме направи попаметна и разумна и за тоа ќе бидам вечно благодарна, што на еден начин ми ги отвори очите.
Розевата фаза заврши.
Бар кај мене, кон тебе.

Flashing lights...

Dragana,
poshto odaVna ti neam zdravo pishano - sea kje ti pisham.
Pred nekolku meseci napraivme pakt deka nema da ti pishem za odredena grupa osobi shto imaat bitno mesto u zhivotov moj, ali nemozham, znaesh deka sum glupa, tvrdoglava, a odozgora na toa i slabak.
Mng mi beshe raspolozhenjeto lame posledinive 2-3 dena. Iam mng stvari sho treba da gi sredam, a nemozham da se spastram od toa sho kukjava mi stana zheleznichka -.-
Se zamarav so nebitni personi godinava za koi na kraj izleze deka ne vredat, nauchiv mng novi dobri i loshi stvari. Sho e najbitno, nauchiv deka ako sakash dovolno silno ,kje ti se vrati. Druga stvar e mojata glupost.
Lani ova vreme bev puna kesh, letav u oblaci i okezena od 6 do 6.
Godinava, ne sum nishto od 3te, bash sprotivnoto.
Ne se bunam. I narednata godna da bide vaka, vishe u pamet, manje u nogama, kje bidam presrekjna.
Kje bidam presrekjna ako narednata godina se opametam volku kolku ovaa.
Mnogu stvari pogreshno napraiv, mnogu stvari pogreshno gji kazhav.
Se vodev od emocii za mnogu stvari, ne mislejki day after.
Za srekja, postojat lugje koi mnoogu dobro me poznavaat, podobro i od samata sebe, mi mislat dobro i me nasochuvaat za idnina. Solzi mi idat na ochi koga kje mi tekne kolku stvari pogreshno gi kazhav i kolku stvari pogreshno napraiv, ali sea dzhabe maam glaa od dzid koa ne mislev na vreme.
Porasnav i ja Kajgano.
Ponekoash sakam das i ostanev 3 godishno slatko detence so adorable plavi ochi i mali zapchinja, o majka mi da mozheshe da me mazi i gali po cel den.
Nema reverse vremevo, pa taka da mi ostanuva da mu ja mislam u idnina.
Planovi, imam.
Tie vo vrska so mene, znaj deka kje gi ostvaram.
Tie u vrska so mene + drugite, zavisi i od niv, znaesh.
Imam mnogu usovrshuvanje. Imam stvaei shto treba so sebe da gi raachistam.
Stvari shto treba u vertikala da gi raschistam.
Stvari shto treba so drug da gi raschistam.
Imam potpora od dobri i mili lugje, koi gi sakam i treba da se trudam da ne gi izgubam.
Imam facebook profil, teshko deka kje go snema vo idnina...ne go planirm toa.
Imam vishok 5kila i 20cm vishok kosa, ili vo kg ako sakash, neshto okolu 2-2.50..
Imam nemirno srce.
Iam dobra samokontrola.
Iam mng solzi
I zdravi zabi iam, Bogami.
Iam mnogu stvari.
Nedostasuva samo edno neshto za da bidam celosna.
Btw, ja prochitav knigata "Poslednata pesna", za rodenden mi ja dadoa ne za drugo. Ako si chitala potinejdzherska kniga od ovaa, javi mi se.
Ne me benisuvaat tinejdzherskite od godinava. Preminav na teshki stvari.
Pochnav i da mrzam faci. Ne dushevno, seushte ne sum zlobna, tuku da nemozham da sedam u nivno drushtvo. Porano go obozhavav toa.
A, i nemozham vekje da sedam u drushtvo na napieni.
Imashe mnogu prvi i posledni pati za mng stvari (:
Imashe good times, imashe bad times.
Good times gi sakam 2 pati nedelno, bad times gi sakam all the time in my memory.
Sakam da se opametam, once for always, deka treba d gi praam rabotite so ladna glava i da razmislam pred da napraam nesho. I da ne se kaam posle.
Kje se naucham (:
Znaesh shto mi e bitno u zhivotov, dobra prilika beshe ova da se potsetam.
I dobar test da sfatam na koj stvarno mu znacham.
Uf.
Sweet dreams <3

Se potsetiv na neshto <3
Mi se vrti quote-ot od Inception u glaca -.-
Dammit losho se osekjam, a veruvam deka e obostrano loshobo chudtvo -.-
Mi se ide da svrtam eeen telefon i da se ispraznam -.-
Rekov, nema vishe vodenje od emocii God dammit!

P.s. Idiot -.-

Драга,
Има ноќи во кои се осеќам вака:
Need I say, ова е една од нив.
Имам толку многу работи за раскажување, објаснување, прашување, а толку малку начини да го направам тоа..
Можда и не е тоа вистински така, можда е само до вотката, кој би знаел :toe:
Ај, ако ништо друго, барем успеав да паркирам паралелно :ojea: Во иднина пред да треба да паркирам паралелно, ќе си се напијам едно 3-4 вотки и хируршки прецизно до милиметар паркирам :ojea:
Ајде, фала, благодарам, чао, пријатно, поздрави и честички.
Н.

читав на тема „Пресвртница во Животот’’....пишував, пишував...и на крајот увидев дека не е постот за таму...а каде би го кажал ако не тебе драга...

се обидувам да ја смислам пресвртницата, или со денови, ма како денови...со недели, месеци го креирам д дејот, правам разни планери, списицо на работи што од утре(беше тоа утре пред 6 месеци) нема више да ги правам или некои што не сум ги правел ќе ги правам....

- ви звучи познато? - ако е така, споделете...

- читам книги, психологии, гледам филмови и документарки у стилот на „стани успешен’’ бла бла...не велам дека се безполезни или дека се ми е познато од тоа, бидејќи во 89% се слични....се со цел за подигање на самосвесноста дека веќе не сум мал и треба да „успеам во животов’’, а од кога тоа стана задолжително да се успее? - леле многу конфузно, многу несредено, постов а и јас, мојот живот...

- незнам дали воопшто пресвртница во живот може да се креира или мора сама да се случи, случајно...нели немаше ништо случајно? - хмм.... или пак да барам некаде во минатото пресвртница по која се тргна надоле....или можеби сум моментално депресивен во 4 а.м. па си ја пунам главава со глупости...на крајот и да ја најдам таа црна пресвртница што ќар, не треба да се гледа позади мене...гледај напред човеку...НАПРЕЕЕЕД...или требаше од грешките да учам? омг... изгледа ми треба сон...чунки утрото е поумно од ноќта...ако се разбудам во утрото......
драга...одам да спијам посакај ми добар сон...и изгасни го светлото ок?

Драга Кајгано давај некој лек за главава,ме боли страшно :) Иначе денов очекувам да биде катастрофа,утре ме чекаат два тестови + испитувања,ќе треба мнооогу учење. И то. Ти што ќе се пофалиш ? :)

Драга,

Добро бе кајгии фер ли е сево ова? Денеска се прашувам што е потврдо ѕидот или мојава глава?!? Зошто очигледно е дека одам со глава низ ѕид...Колку и да се трудам да ги објаснам работите, толку повеќе сум погрешно сватена.Повеќе од јасно е дека на некого воопшто не му е гајле, ама I really DO care за СЕВО ова :\ ....

Бај сега :back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom