Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Д.
викендов горе долу си заврши. добро беше не се жалам за вчера, ама сепак можеше барем уште малку подобро да се организира.
туку ај, што било поминало :toe:
за денеска имам нешто работа па да фатам книга малку колку да имам појма.
времево е малку морничаво ама есен е што да се прави.
ча0

--- надополнето ---

п.с. сега ми текна дека сум втора смена. има време и утре да се ’’научи’’

Бре што комунистички ден ми е недела, никогаш не сум го сакала. Камо среќа секогаш да бидам на работа во недела понатаму во животот, чисто да го живнам денов, оти многу е мртов. Посебно кога ќе се додаде есенска идила, чај и суви листови добивам страшна апатија кон чадори, дожд и затворен воздух по дома.
Ова Винампов мој да има уста да збори ќе се изнаправевме муабет, он ќе се жалеше дека работи прекувремено без пари, а за амортизација не одвојувам средства, а јас фино лепо ќе му одговорев дека сам е крив што е произведен во сериско производство во капиталистички систем. Имам страшна корист од него, он ми е посредник до мојот најчист порок, музиката. Ретко кое задоволство може да се спореди со вистинските акорди. И видиш чудна работа. Кога ќе ги земам ова фолдериве ставени во Д за да не ми ги фаќа вируси, ретко да видам женски изведувач меѓу моите омилени. Врти, врти, само Трејси Чепмен ја гледам меѓу нив. А мажи колку сакаш. Фреди Меркјури и Квин, Кобејн и Нирвана, Сантана, Џон Маер, Синатра , Клептон...крај нема. Да не станав женски шовинист? Не ќе да е тоа. Инаку ќе го чекам последниот удар на феминистките на мојот грб.
Вака, така ќе морам да признаам дека мажите се подобри музичари и поети. Уствари нема што јас да признавам или не, фактите зборат. Жените само ја разбиваат монотонијата во тој домен, тек тук некоја ко Трејси ќе го раздрма музичкиот свет и толку.
Како год, недеља и сви сте ту (малку балканштина наследена од родениот ми татко не е на одмет).. а ја поим немам зашто ја мачам тастатурава. Чекам Тито да ми искочи од телевизор и да ме поздрави со Другарице, чисто да го заокружиме комунистичкиот ден. А јас како човек кој не е од негово време му одговарам со, извини молим те ако може да сменам програма ми се гледа Сопранови.
Е тоа е недела...

Вчера пиев чај и јавав коњ и тепав грешници со камшик и им газев на черепите додека ги сечев со моите мачети..
Ти као си помина?

мила...

ме боли стомачето паааа...Зашто сум женско!?
Или не. Подобро, зошто е волку тешко да си женско?
Ќе помине.
Досаден ден. Недела.
Само лежам. Ај шо е досадно па и стомаков упм.
Ја утепав песнава шо си ја слушам моментално, нема веза која е не ти кажувам.
ДОста за мене, ти како си ма!?

Да си се олеснам и ја, а?
Многу ствари се исподесија откоа не сум ти пишала, на одмор бев тоаш, убао се сеќаам.
Како и да е, нема да ти ги кажам -.-
Не ме болат лигаментите..ц..никако.
Нема да седам дома утре и задутре.
Не грицкам ништо Ц Е Л О време.
Не ми се затвараат очи од шо се убив од спиење вчера. Спиев. Really.
Не ме боли глава.
Не ми чука срцево 200 пуцњи у минута.
Не ми чадат очите.
Неам температура.
Не сум здебелена. Ни 3 кила. Ништо . . . .

За ова последново, највише ми е криво -.-
Зашо сум идијот? А?!

E jaс вчера ливада пасев, а уствари ми се јаде марс сладолед и солени пуканки и сакам еден двоен кревет во соба со таква убава тераса ко таа таму тогаш. Ок? Фала.

Кеееј :love2: утре сум со Слаѓана на парти душо и сум многу среќна

Кајги is this realy happening?Еден мој екс професор ми местеше женска во автобуст вчера:pos::pos::pos:...Sounds crazy i know.Вака беше:Појдов на роденден кај другар во лисиче и цел саат се спремав дома и забраив на времето.Според тоа многу логично беше дека автобусот ке ми избега ама сепак појдов од дома со надеж дека можеби и тој ке закасни...(се излажав многу)...и така седам сам на автобуска и одеднаш гледам еден професор стар мој кајги ....човекот е легенда жива кај нас....д бест.И така цел саат на автобуска дремавме праевме муабет едно друго за теми со кои што не би ни сонувала дека може ученик со професор да ги прави....стварно е откачен типот...И тогаш на автобуската се појави една другарка (познаница како да речам подобро) со некоја нејзина другарка од средна чкоља да ја испрати до автобуска...Ни пријдоа одма..професоров иако 69 со женски си знае типот...ебавање, заебавање сврте милион муабети со нив тогаш.И дојде тогаш автобусот кајги и влегуваме ние тројцата во бус...и професоров вика дечки ај вие двајца со мене позади ке си праиме маубет...И низ муабет овој ја прашува неа у негов стил женска ти љубовна си? (имаш дечко?) и оваа вика НЕ...требаше да ми местат еден ама ништо....И овој одма...па еве ти дечко...Глеј го тапан е за тебе..сигурно е подобар од тој што требало да ти го местат 100 пати...:vozbud::vozbud::vozbud:Се згазив од смеење зашто ептен ми дојде смешно...А овој продужуе:Абе знаете што? ПА БАШ СТЕ ПАР..Девојчето се засрами малце незнаеше што да каже хахааа а професорот не престануе.Јас вика да знаете многу луѓе сум споил во животот.Некои и се имаат венчано после тоа хахаха.Да знаете имам око за тие работи..Баш сте пар немојте ова на шала да остане...мада не го сватив многу сериозно овој не натера да си размените броеви и си ветивме КЕ СЕ ВИДИМЕ ПРОФЕСОРЕ СИГУРНО..дејт договоримве пред него хахаха..Пола саат луд муабет во автобус и на крај девојчево се симна....и професорот продолжува хаха.Сашо ти си паметно дете, немој да пропуштив ваква шанса.Да и се јавиш и вака ке и кажеш (ми објаснуе што да и кажам или да и пишам хахаа)....и ми даде негов домашен број да му се јавам да му кажам што сум направил хахахах....И еве помина еден ден од тогаш.Лудо си поминав на роденден и спиев кај другар ми и еве дома конечно.Го послушав професоров и и се јавив ама изгледа не беше телефонот со неа презвоне.....сеа гледам еве ми титнала :vozbud:...Стварно не ми се веруваше дека ке ми се деси вакво нешто ама ете....убав викенд излезе....Те сакам кајги...

Драга моја :)

Недела досаден ден :nesvest: Викендов заврши (фала Богу) заш ми беше многу напнат и нервозен... :/ Како и да е нервозава нејќе да си иде од мене паа, ама ај утре е нов ден може ќе и текне да си замине :) Иначее мислим дека пре ќе решим равенка со 10 непознати (ако воопшто постои таква) одколку да разберем некој работе.... И тоаа :) Ај доста за мене само се жалим.Ти како си ми ? Утрее па ќе те замарам за денеска доста е ! Баај Бајј :back:

Драга Кајгана, одамна не сум имал ваков уседелица викенд. добра работа е што болеста што ме мачеше изминатава недела веќе се повлекува. Помалку кашлам, немам глаоболки и веќе од наредната недела ќе бидам спремен за аздисување по кафани :pos:

Дека не правев ништо, не е точно, направив работи кои ретко ги правам. Ја свртев Мафија. Ти ибам играта, за секоја стаза имаш ситна финта, ама ако не ја примениш ќе се измачиш. Енивејз, миш’н акомплиш’д :) Потоа со татко ми го претуривме житото во амбар. видов тазе родени глуфчиња. Какви се интересни розовки и без кожа :) Како им се гостеа моите мачки, мх мх мх :) Почнав да пишувам за www.items.com.mk Уште еден од купчето млади и надежни интернет портали, се надевам ќе го биде :)

Е сега од работите кои не ги направив викендов може да се стават одењето на Таламаска во Колосеум. Дефинитивно жур за 2010 според сите мои другарчиња кои отишле. А можев и да одам на водопадите во Струмица, моите родители беа, па сега гледам слики, ама бидејќи мојот апарат остана на работа, пола од забавата пропаѓа.

кајгана, единствена шо некојпат ме сакала јас ја повредих... единствената... згора на се и ја видех да плаче у моите раце... колку бедно се осетих... :( шо и да е ке помине ама фактот шо ја видех да плаче, нема да си го простам никојпат... :(

Истурив џиш пембе лак за нокти на паркет.
И со пакосно задоволство на петгодишно девојче, гледав како се разлева.

7 минути после тоа, сконтав дека не се вади.
Имам розев паркет сега, шалалала.

Нејсе.
Слушам пак и пак и пак Wild Nothing и сфаќам дека сум нуркач во плитко. Не смеам!
Во подлабокото се убавите работи. Во плиткото е гадоста и мочките.
Маврово, клот.
Вино греено, камин, дождец, Хрватицата беше закон. Имаше сељандурски моменти и пикантерии, ама што ако! Многу е слатко да си ги гледаш претпоставените како пеат песни од Саша Матич.
А ти се фураш на инди бендови и за нив си 100 % досадна особа.
Како и да е. Хепи.
Да бе.
Ќе пијам сега ноќно турско со мајка и ќе оговараме комшики.
Не дека нешто особено имаме да си кажеме, туку така, да ја видам.
Ме гледа со тажни очи, мисли дека сум несреќник.
Ваљда пошто сум сингл, после катаљон години.

Мамо, ок сум.
Еее, само три нешта!
Ми ветија црвени чевли од Женева.
Од еден лудак добив лична покана за пиво и музика.
Трет, ме памти од незнам каде.
Аура или харизма, ај донт кер.
Ипак сум тука.
Чаос.

Значи, значи..
Им пишувам порака на 60 души и пола од нив ми враќаат со слично, скоро исто прашање... -.- „А мора да се премести терминот„
Не, ви пишав така зашо не мора да се премести па си викам еј чекај да ве позаебавам малце зашо неам попаметна работа у животов!!!
Деновиве, глобален заклучок ми е дека луѓево се многу предвидливи.. И веруј, не само овие на кои им пишав ;)
Али, коа ќе се најде непредвидлив чоек - ти станува интерена точка на внимание :)

Инаку, требаше да се кладам со колешките дека ќе ги најдам броевите од асистентиве кои ни се замислени симпатии :pos: :pos:
Сама на себе денес си викв “ ууууу “ :)
Душата, не ставал у групи по тоа како се дружиме :pos: :pos:
Сеа ќе ми биде жал да го зезам па :(
Ама коа се мора - се мора :)

Уморен ми е денов, а тетратките у веро се 300 денари.

Збогум.

Ќе биде пак долга ноќ..ај до втори ќе истерам некако а после три дена ќе спијам...

Драга Кајгано.
Кај најде сега забот да ме бол све му е**м.
Инаку ти како си ми?
Ајт сега Чао

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom