Добар ден.
Спротивно на еден од моите сакани цртани ликови, сакам понеделници. Спротивно и на мојата автодеструктивна природа, не ги сакам неделите (денот-недела) бидејќи ми означуваат крај, крај на неделата - крај на постоењето. Пред понеделник, Скопје е мртво па оживува.
Пред некое време, на вести, спикерката пласираше нова неверојатна приказна за ограбувањето на скопските банки. Пред неколку години, жестоко дебатирав за сакрастичното општество кое го живееме мислејќи дека сме го допреле дното, дека она кое се случува околу нас е неверојатно, сметав дека наликуваме на Уганда или некоја слична црна земја, не заради луѓето во неа, заради црнилата кои не обземаат. Неколку години подоцна, ги повлекувам сите свои зборови и јавно кажани размислувања. Уганда е премија за нас, ние сме на ниво Хаити од прилика а ако помислува некој дека грешам, нека причека уште некоја година.
Исто така сериозно размислувам да ги извадам сите пари кои ги имам во банка и да си ги стуткам во најлонска кеса па да ги скријам во внатрешноста на некоја стара перница која ми стои во третото ниво под плакарот, како што правеше баба ми Родна, Бог да ја прости. Очигледно мојот приватен сеф ќе биде побезбеден, па можам да направам и реклама сите комшии да ги чуваат нивните пари кај мене, шансата да им ги здиплат е одприлика иста, па дури и помала, кој би помислил дека во онаа распарталена сунѓереста торба има нешто вредно?!
Како и да е, не се надевајте дека нешто особено ќе се смени на добро, освен ако врвот на вашето постоење е да уринирате заедно со коњот на Александар Македонски кој кај и да е ќе се посере на плоштад.
Сестра ми е решена да си оди од државава. Ја убедував едно време дека никаде не е лесно, дека никој нема да и даде прекрасен живот, дека она кое Македонија, нејзината татковина може да и го даде како топлина во срцето нема да и го даде никој друг синоок убавец со плата од неколку илјади евра... на што таа ми одговори “Сосема си во право, ама мене ми е гајле, си одам од оваа лудница, не се осеќам ненормална“.

Што да и одговори човек на овие мудри зборови?
Ние сме демек конзервативни, така се произнесуваме, во Македонија. “You know, we`re generally conservative but some of us, like me, are totally liberal, citizen of the world. Not me, them, they`re crazy, always talking shit about what the neighbor did last night, telling lies and stuff behind their back, but not me, I`m normal...“. Шур ју ар хани, сите ние сме нормал like a horse shit on a boulevard. Мислам дека е крајно време себе си да се нарекуваме “конзервативци генерално“ и да бидеме дел од големата лага, зашто очигледно дека ништо не е како порано во земјава, па ни лагата. Знаете, конзервативност, вака ретардирано кажано е нешто кое ќе го стаиш у конзерва, ќе го затвориш и оно си стои доооолго време непроменето. Само, наеднаш нас све отворено и достапно за широките народни маси ни стана. Од банкарските каси до невините малолетнички полови органи кои се чуваат за првата брачна ноќ... да не ја поминат троцифрената бројка. Сеедно, битен е квалитетот, не квантитетот нели? :wink:
Да не се разбереме погрешно, ја сум нели граѓанин на светот, немам ја проблем со женската и воопшто човечката промискуитетност. Немам ја проблем со ништо, да се најдеме на муабет уз ракиичкава...
Разликата помеѓу “невина“ и промискуитетна девојка е ставот и стилот. Сигурно сте приметиле како низ Скопје има различен тип на девојки пред се` според изгледот и начинот на облекување, однесување, соблекување, легнување... :kesa: Ако сте девојка и го читате ова, да ви дадам еден пријателски совет. Пронајдете се себе си, ама не низ призмата на сексот и дечкото кој ве вози, туку преку своите желби, потреби и интереси. Сексот е она кое ве надополнува и нема никаков срам од тоа да кажете дека сте спиеле со двоцифрен број на момци. Има, само во ситуации кога вие се срамите од тоа, а тој срам кој го чувствувате, момците го прифаќаат како своја одбивност кон вас. Слично како ситуациите каде момчето кое немало секс долго време и очајно сака да го има, ќе го покаже без да сака пред девојката карши него а таа ќе го почувствува неговиот очај и веќе нема да биде воопшто интересен за неа. Животински сурово се однесуваат емоциите кон нас и светот. Само секс е, носете го гордо ако го имате и да, проклето уживајте во него.
Тоа секогаш ми била една од темите заради која сакам себе си да се гледам како верник и да велам “Фала ти Боже“.

Ок, се зезам, ама, вечен страв ми е од помислата дека сум можел да бидам девојка и да зависам од тој некој кретен со голем стомак (зашто македонците и македонките си прифатија дека момците треба да имаат пивски стомаци) дали ќе биде доволно истраен, упорен, соработлив, нежен, груб, вкусен... за јас да можам да стигнам до оргазам. Веројатно сите жени низ светот треба да се обединат и да изградат еден голем споменик на типот кој го измислил вибраторот а исто така треба и да бидат похрабри да го употребат врз својот партнер анално кога тој два пати по ред ќе одбие да ги задоволи нивните потреби.
Кога сме кај темата со стомаците, бидејќи веќе почнав да звучам прилично геј, ќе одам до крај. Што е со скопјаните и нивните пивски стомаци? Јас разбирам дека Седмица е неодолива, ама не разбирам зошто девојките го прифаќаат тоа? Зошто по ѓаволите, македонките се толку глупави и несамоуверени да прифаќаат дечковци со стомаци. Всушност, не е само до стомакот. Македонските момци се прости, необразовани, мрзливи, грди, навлечени на турбо фолк и со пивски стомаци, а девојките сеуште се согласуваат да бидат со нив? Хах, како оние глупине групи на фејс, Raise a hand if ur dating a politician, if not, raise ur standards. Fuck that, I`d say, Raise a hand if ur dating a fuckhead, if not, ur a smart girl.
Ама како и поговорката, за секое лонче има капаче. Па така, македонските момци инвестираат во кладилниците ама никако во своето тело и дух, а девојките инвестираат во зелено пазарче и третата тезга од десно на споредниот влез за ефтина шминка, па наеднаш сите среќни и задоволни. Не се пронајдовте во описиве, ако ако, тешете се. :jaj:
Туку, друго ми текна, пред неколку дена бев надвор од државата. Седнав во кафуле. Јебеш ми матер ако Грујо не е цар. Пушница чоече, облаче виси у воздух, рука на срце од квалитетни и скапи цигари, али не се диши. Кој би рекол дека ќе го пофалам некад а?
Само дефинитвно требаше некој да го прецизира законот за пушење. Не, не се праам квази фраер со тоа што зборот пушење суптилно ќе укаже на нешто друго, туку проклето мислам на пушење, орален секс, блоуџаб, голтање, ставање до грклан, како и да се вика веќе народски. На почетокот на постов спомнав дека Скопје као е конзервативен, али верујте ми скопските дискотеки се далеку од момички со сукњички под колена. Сега, дали може да се интерпретира законот погрешно и дали тоа ќе доведе до казни, ако девојката на сепаре, почне да пуши. Слушнав дека обезбедувањето не реагирало кога еден дечко без лична карта и влегол на една девојка до бубрези пред сите тие луѓе таму, па викам дали можеби и пушењето е сосема нормална работа?!
Секогаш викам дека јавната администрација ужасно си ја врши работата, само, среќа дека немаме добар правен систем, па овие дупки во законот не се користат. Друга среќа, оние другите и тоа како се користат... :helou:
Кога сме кај јавна администрација, имам пријател кој работи како еден од нив. Саглам момче, ама јебига погрешно си ја имал офарбано косата. Сега мора да си молчи зашто шефицата не сакала плави момци, имала бивш дечко од Шведска и сега нејзината коса се крева од такви пошто и го скршил срцето. Работи типот као коњ, зашто инаку ќе го избркаат а врз неговите сработени дела се потпишуваат други момци кои и биле миленици на шефицата и секојдневно напредуваат во својата политичка кариера благодарение на мојов пријател. Well how cool is that huh? Hail for Lady America and her ways of life. Слично на него, еднаш запознав едно момче, ромче, чаирчанче. Му кажувам што спортувам, тој ми вели, еј јас работам таму. Чекај викам, како тоа работиш таму, јас не сум те видел никад. Па ја сум вработен таму, али не идам. Ааааа сега ми е јасно, значи тоа што уствари ја се нервирам секој пат дека нешто не е средено, ти си крив за тоа? Он вика, не, за тоа е крива чистачката, ја сум само вработен :wink:.
Па добро си мислам, сепак државната администрација е фамилијарна фирма, ако не си помогнат луѓето на своите, на кого?!
Дај, батали све ова, надвор има конечно сонце. Мене ми е душава мирна, бурите се смирија, не знам дали е затишје пред нова, дали е едноставно пролетен восхит и радост за летото кое доаѓа или чисто неделна фаза која ќе помине... важно е дека се пронаѓам себе си како само едно ливче во оваа грмушка од багремови трнчиња. И си виреам спокојно.