Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Да ти кажам право , многу мразам кога некој прави нов сајт и 100 пати потешко ти е да се снајдеш после :mad:

Колку беше лесно да најдеш на страната на автобуската станица Скопје и за од Скопје и за од местото каде патуваш тргнувања на автобуси. Сега ставиле едно ГЛУПО "Пребарување на возни редови кои тргнуваат од Скопје" , и ако сакаш обеси се . Никаде не можам да најдам за враќање тргнување на автобуси . Тапани едни !!!

( ако некој се снајде нека даде линк оти ни лексилиум веќе не ми помага )

Драга кајгана ...
Today I dont feel like doin' anything, i just wanna lay in ma bed ми беше денов.Затоа сите планови ги оставив за утре, мрза светска.:X3:

Драга...
Денес се почувствував како 9-10 годишно детенце... Знаеш ли, драга, како некои ситуации може да ти вратат спомени, како може реално да ти се врати некое минато време, со своите мириси, вкусови...
Тоа денес ми се случи... Бар за миг бев безгрижен, фатен некаде меѓу сега и тогаш... некаде во едно друго време.

Кајги во последно време се помалку имам време за себе а ми недостига тоа, страшно ми недостига. А пострашно е тоа што и кога имам 2-3 часа само за мене јас сум крајно безобразно неоргнизирана. Ќе почнам да читам книга не бива, ќе пуштам филм пак не оди, не е до книгата и филмот проблемот е до мене :tapp:

Драга,
некогаш знам да бидам многу амбициозен. Да планираме со девојка ми дека ќе се преселиме у Лондона, или дека еден ден ќе имам саенс лаб.
У други моменти се дешава да ме удри толку силен страв од умирање, шо просто ме преплавуваат негативни мисли и емоции, шо единствено посакувам да бидам жив и здрав шо е можно подолго.

Убаво е чувството кога човек е сакан и почитуван.. И кога даваш љубов без да очекуваш за возврат.
Убав е и дождот иако претера врнејќи. Што би рекол некој и овде има романтична жичка.
А уште е поубаво тоа што очекуваш убави вести кои секој момент можат да ти ѓи кажат.
Вест за нов живот на светот. Вест за новороденче. Вест која ќе промени многу животи.

Мотивација :)
20140504_170156-MOTION.gif

Здраво,

Крајно ретардиран и имбецилен вид на хомосапиенс сум јас, искрено. На моменти ми се дешава она што му се дешаваше на Едвард Нортон у Primal Fear (или не му се дешаваше :icon_lol: ), добивам такви блокади и се губам што ни Интерпол неможе да ме најде. :нинџ:
Ова што ќе ви го раскажам е една спортска трилер драма шчо се базират на истинитој причи шчомисеимат наменедесено.

Денеска требаше да се игра турнир на Интер клуб Армата, и се играше. Си станувам сабајле фино лепо, среќен, едвај чекам фудбал да играм, си пијам кафе, си ја спремам опремата и културно си искачам на буска. Автобусот го чекав едно добри 40 минути. Дојде. Се качив и како секој нормален или ненормален човек у државава си извадив билет од 35 денари, под дифолт си отидов позади, си застанав. Си седам јас така си се возам, ми лета паметот што го неам и одеднаш до мене се појавува Иван (од The Machinist), репетира шат ган и ми го рока у глава. o_O
Ииии шо ти е бе?- му викам. И он со таа неговата одвратна насмевка ми вика кај киеш бе?
На турнир бе на фудбал, му викам јас. Гадната насмевка сеуште стои на гадното лице.
Опрема зема? - Е не бе не земав, бос ќе играм. Нервозно му одговорив.
Да не забораи нешто? Продолжува со иритирачкиот муабет.
Што да забораам бе? Што може да заборави една одговорна особа као што сум јас? Делувам убедливо.
Патики зема? -Да. Чорапи? -Да. Маици? -Да. Шорцеви муахахаххахаха? Ладна пот изби од мене, таков фејспалм си дадов што очите и вилицата низ тил ми излегоа. :facepalm: Еее говедо бе шорцеви забораи, у боксерици ли ќе играш сеа.
Што да праам сега бе брат? Му се обраќам :unsure: Не знам. Дециден беше Иван.
Како бе не знаеш, ти ако не знаеш ја од кај кур да знам?
Добро бе ај ќе ти помогнам, ми вика. :D Симни се на Бит Пазар и барај шорцеви, јеби га.
Ми делуваше на солидна идеја, така и направив. Се симнав на Бит Пазар и сега каде? Лутам низ тоа пазарот, 6 пати го превртев, ни трага ни глас од шорцеви. Иван ме напушти. :eek:
На едно место забележав детски шорцеви и дресови, застанав го прашав братот дали има као за мене, ми вика бато иди подоле кај Харис ќе најдеш. Идам подоле и оп пред мене ``фан шоп``.
Здраво. -Здраво бујрум. Шорцеви нешто ви се наоѓа? -Да да, изволте еве овде одбери си.
Глеам низ тоа шорцевите Реал, Челси, Манчестер и Барселона. Дај едни од Реал ајде, црни ХL.
Бара, бара, бара.. Нема од овие. Дај други му викам, ми вади плави од Челси, топ. Челси, Челси јеби га, Мурињо наш човек. :cool: Колку се шефе? -300 бато. Платив. Си отидов задоволен.
Еден од тезгаџиите доека искачав од пазарот ми вика ајде бујрум менѓушко. :pos:

Идам према Мондано, почнува обилен дожд, го вадам чадорот од ранец и едно добри 10 минути неможев да го отворам, жива вода. Ти ебам животот без ќерамиди. :гик:
Да јадам нешто а? Идам у Вегера на Рекорд, здраво, здраво, 2 лиснати со шунка и кашкавал. Изволте. Суви барут, ба рут. Ни трага ни глас од шунка и кашкавал. :нинџ:
Стигам, се собравме, изигравме турнирот, мојата екипа Смрдлофци Јунајтед ќе игра во големото финале што ќе се одржи друг ден поради тоа што денеска не стигнавме да изиграме сВе.
Фудбал ќе глеаме, дерби, очајно, очобол, едино нешто што вредеше од дербиво беше келнерката у Мондано. :)
Конец.
tumblr_n36zp9mmMd1s0t6o2o1_500.gif

Cast:
Џонтра Волта - Leonardo Di Caprio.
Шоферот на бусот - Kevin Spacey.
Продавачот од Бит Пазар - Sean Connery.
Продавачката од Вегера - Meryl Streep.
Преубавата женска од бусот - Beyonce.
Играчите на турнирот беа главно статисти освен Jason Statham кој ја имаше улогата на @Syn
Келнерката од Мондано - Liv Tyler.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom