Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга моја мала жолта страницо :nesum: ми се спие многу и ме боли глава ама не е важно за саат два одам во хоризонтала ..мммм едвај чекам :pos: сите одат во бољи живот Тамара оди во бољи кревет :pos:
Ај нема везе и такаа цеел ден го поминав кај другарка правевме проект и излезе ѕверскиии мајке ми не очекував нешто вакво :pipi:преостанува уште совршена презентација и + оценка не бегаа :je: ајде уште малце да се провртам по нетов па идам да спијам и така ќе биде празно на мсн -.-

:back::salut:и уште еднаш да им посакам на членовите прекрасен провод во MidNight (ии памет во главаа децаааа:star:) :pos:
:smir:

Драгоева
Зачудувачки е колку луѓето не се знаат себе си.
Зачудувачки е колку луѓето се отуѓени од самите себе.
Зачудувачки е колку нивните пријатели не ги знаат
Зачудувачки е колку се отуѓени од другите
Зачудувачки е колку малце се познаваме дури и после долги години седење еден до друг
Зачудувачки е колку сме глупави и не го користиме времето кое ни е дадено да ги запознаеме другите и себе си.

Инстант генерација со инстант начин на живот кој очигледно не знае ништо освен за инстант живеење, трагедијата на сегашноста во која живеам.
Време на на знаење и информации но не на познавање и мудрост, време во кое знаеме како секој дел од нашето тело функционира ама не знаеме како да живееме. Современа трагедија која малкумина ја осознаваат а многумина едноставно ја живеат .

Драга ...

не ти идам на таа собиранка што почнуа во 8 саат, мислам дека требаше во 5 во игротека Тиквичка да биде ... се шалам секако, знам дека има и малолетни на форумот што треба да одат ... ќе идам ја у кафана, да се напијем .. лажам нема да пијам ...
И се е као пре ... среќна сум си пак, го видов, се избедирав и ми помина ... закон :smir::smir::smir:

ej so sum gleal film vecerva na a1 bese za toj tipacot bez oko so mu ja kroel kapata na hitler za malku be ne mu se verue za sekundi be ce go raznesel na parchina pa ce se spasel narod milioni narod onie so hitler gi pracal u topilnici da gi trujat e sea ovoj go ubija na kraj go fatija poso hitler preziveal a toj bil uveren deka hitler umre i idese za glavniot shtab da im kaze deka hitler umre i drug da doe na mesto na hitler poso hitler zaginal.ama go zaebaa be od tie oficirite nekoi vikaa hitler e ziv nekoi vikaa hitler umre i ovoj bez oko tipacot so go igrashe tom kruz ne uspea vo planot odamna ne sum gleal tolku dobra prica na film a nemase nekoja akciaj poeke muabet bese ali koja gluma eeej ko tamu da si da toa vreme ko pravi germanci da bea be ne znam dali ce go davat pak utre ali videte si na teletext i ako igra pak filmot gleajte go

Хелоуу Бејб :wink:
Драга Кајгана: Немој ти на менее хелооооу бејб! Кај си ти на собиранка бе гојдо
Бејб....оправдано отсутен! Јебеш га. Нареден пут!
Драга Кајгана: Како бе јебеш га...па ти знаеш ли дека сите девојки си отидоа од Миднајт коа разбраа дека нема да дојдеш!
АМАН БЕЕЕ! А машките шо правеа после....
Драга Кајгана: Нишо...играа на мала мала група педера!
АУУ АМАН БЕ. Па значи ужас!
Драга: Ужас бејб ужас....без тебе нема шмек!
Ајјј Кукууу Ноонн! Бреее
Ајде...ќе надокнадам за 8ми март. Ќе го носам форумот во ресторан. Ќе има форумџика за секој форумџија. Исто ко шо имаше компјутер за секое дете. А сега секое дете чмае на кајгана!
Ќе морам да ја средам ситуацијва бејб!
Шмек бејб!....

Финоќа.
Крв меѓуножно, руска салата фронтално, напад со вилушка, скоро е 3 по полноќ а мене не ми се сонува. Барем не денес.
И ништо не решавам. Инспирацијата тлее...

Вчера многу го сакав сиот свет. Обратната љубов не ја спознав, ама ми е гајле.
Немам пари, немам грижи, имам се’.
Пеев... Во себе, како четвртооделенец што залутал во хор и везе нема од пеење, ама ги повторува стиховите од песната, надевајќи се дека никој не го слуша.
Самодоверливо вчера си танцував со ноќта.
Врнеше снег како во кугла, протреси ја и ете ти магија.
И покрај сета гадост, овој град ми е радост, чекор на она што ми е мое.
Не се секирам за ништо, дури ни боа да ми искочи од под биро.

Мајка ми хрчи, татко ми е трета смена, сестра ми отиде да го гледа Аватар по стоти пат, а јас...
Мед- итирам.
Се прашував за идните мои планови и ги немам. Не знам ни каде може да бидат. Зад некој агол, надвор од светов, во Америка, Австралија, Албанија, Андора? Имам ли географско чувство, кога ми е тесно? Каде сакам да одам? Поим неам. Ама знам дека сијаличката ми свети и не сум пеглана во косата.
Немам ни долга коса, башка лажам дека ќе слабеам, а еве ме со руската пред компјутер како типичен конформист.
Нејсе, главната испричавачка прикаска овде е следнава: Следи нов циклус од мојот живот. Нема да се мажам, ама нема да лажам дека сум фемино амазонка што ќе јодла јавајќи Армадило ор ватевер.
Сакам стоплена сигурност со партнер.
Космичка херменевтика, макар на некое банално ниво. Среќа без да барам проценти и запирки...
И сакам мачка дома. Да ми го збере целиот Тегнитуркај филинг од главава. Е сега ми се чита Доктор Офболи. Но не.
Привршувам, и онака сијаличката треба да се остави на мира.
Медеа, разлеана како капка мастило во вода кога дифузно брка нијанси.

Драга Кајгана. Ѕверот е поразен. Поразен од сите можни аспекти.

Никогаш не сум бил којзнае колку суеверен, иако не тргнував на 1ви септември за нашкола се додека баба ми не ќе потуреше бокал вода пред мене за добро да ми тргне годината.
Сношти кога си одев дома пред мојата куќа помина црна мачка. Таман да влезам дома, пред мене не знам од кај се појави и одма исчезна...
Играв фудбал сношти. Ете, пак после подолго време ѕверот успешно одигра 1 ипол час фудбал. Иако морам на секое левава нога да ја мобилизирам прво со завој кај глуждот па после со стегач, поминав повеќе среќно и очекувано добро. Среќното се состоеше во тоа што на двапати можев да бидам повреден на тоа место. Прво со топка, чиј шут на противникот заврши во мојата десна нога и едно колено кое заврши во мојата лева нога ама за среќа и фала му на Бога малку подолу од местото каде што не треба.
Иако ѕверот даде два гола, не победи. Ја нанижив првата изгуба во животов после долго време. Втората изгуба следеше денес. Односно сите останати изгуби следеа денес.
Накратко - изгубив две партии Фифа, една утакмица ме споеба на ливче и Милан и покрај многуте шанси не успеа да победи со Рома. И сега на враќање за дома видов мртва бела мачка на улицата, и за малку не ја згазив затоа што не ја видов. Навреме се тргнав и искрено да ти кажам право се згрозив. Ѕверот се згрози од толку навидум ситна работа.

Што повеќе растам, повеќе сфаќам дека сум опкружен со се' поглупави и поглупави луѓе. Јас не спаѓам овде, и можеби тоа е причината за сите мои порази во низа. Јас не спаѓам во вакво општество, јас сум некомформист, ѕвер и визионер. Јас не спаѓам овде, опкружен со мал милион модерни сељаци.
И знам дека многу скапо го плаќам тоа што не сум сељак, што не сум прост партиски поттрчко и глуп. Скапо плаќам за тоа што имам барем грам мозок, нешто што е реткост денес и овде. Оригинален креативец кој ретко се наоѓа.
И затоа што сите пари во џебот се потрошени за такво логирање, јас мора да превземам нешто друго. Некогаш посакував да имам акаунт за да влегувам во животот секогаш кога ќе посакам. Да имам акаунт за секое мое најавување во животот и светот да можам некогаш да го направам скришно, да го напишам само јузернејмот и пасвордот и потајно да се соочувам со светот.
Ама за жал не е така. Јас изгледа секогаш кога сакам да одам во борба против сите ветерници, морам да се најавам. Морам да се логирам и да му кажам некому дека се логирам. Дека ќе влезам на неограничено. И потоа плаќам за тоа. Со секое наредно логирање парите во џебот ми се намалуваат. Така сум ограбен од сељаци секогаш кога ќе посакам да се борам со нешто, да влезам во животов гласно и да кажам дека само пробувам да го победам општеството, пробувам да се изборам накрај меѓу канџите и синџирите сељаци и простаци.

Ми фали свеж воздух, ми фали и една ладна кока кола да се освежам малку.
И ѕверот е поразен драга, еве, ти признава. Поразен во сите можни аспекти, денес, вечерва, овде се чувствувам ко оаза во пустина. Поразен затоа што сум несфатлив за многумина. Жал ми е. И нам ѕверовите не ни е лесно во многу работи.
И кога утрото ќе е помудро од ноќта, јас ќе спијам, ќе се изнаспијам и ќе се изнаодморам. И утре пак во борба со светот. А утре е дури утре.

К@jG!
леле, саботата беше уаааааааааааууууууууууу...
Поздрав4е, тсм, mwackiiiiiii <3

kajgi, dovolno bese za vaj vecer lutanjeto niz grado... zdravi i zivi, se gledame neki drugi put zlato... ;) :back:

Драга,
Ако ми ја најдеш главата по пат некаде,да ми ја вратиш.

Драга,

добар ти ден. Мразам ко ќе се напрам штрумф од пиење и после да прам проблеми. И на околината, и сам себе. Ај шо ја шинав ногава и се движам ко воен ветеран, туку и ме болит се’ шо мојт да ме болит од пиење. Плус, ме имат обземено страшна мрза. Ме мрзит да се расправам, ме мрзит да објаснувам, ме мрзит да се правдам. Вчера на бегање од Миднајт ме мрзеше да си ги проверам картите, дали ми се сите тука, во сите шпилој, шо претходно не се десило. И уште ги неам проверено. Значи нешто стварно не чинит. Башка, вчера си помислив едно време - дали телефонов сам испратил порака од шо мене ме мрзит да го извам и да пишам, или зел некој и сакал да ми „помогнит“ во животов. Апел до светот - остајте ме да ме мрзит да прам сфе и да мразам луѓе на раат.
Фала на внимание и на времето.

Ф.

Дијар кајгана, пак локав вода сабајле:tapp:
А колку работа ме чека денес...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom