Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
mi se pie mi se sheta mi se luta do utrinski satovi nenormalno :place: of bre nema li da pomine tretava smena,ima da se zurkam i da nadoknadam za site denovi pominati na rabota :icon_lol:

Вчера запознав многу луѓе, а и видов многу што ги знам лабаво по малку ... некако "шубе" ми е што не се размуабетивме со некои од нив на подолго и полично.​
Во секој случај, многу пријатни и паметни личности и на двете накратко-посетени места, сакам пак, иако периодов сакав да олабавам од акање. Ама тоа второто никогаш и не се случува. Сепак стално и чувството дека многу пропуштам.​

добро утро Кајги :)
надвор повторно прекрасен ден, сонцето ги распослало своите зраци насекаде ... времето е само да се шеташ и да уживаш во сонцето :)
и Кајги ма знаеш што ? ти се има ли случено да сонуваш преубав сон и да не сакаш да се разбудиш? и кога ќе се разбудиш ќе сфатиш дека сето било сон а во сонот се е возможно и дозволено ;)

@Шкорпион, не сме за карање, чекавме прво да се средат впечатоците па да пишеме :)

Драга Кајгана,
Ме боли грлото и носето ми тече како последица на вчерашната средба. Ама вредеше :pipi:
Како беше она: Си поминавме топ и најубавко ни беше.
*** И обавезно праење чекин у стилот at Irish Pub St. Patrick with @Клипче, @Tonchie, @Kaiser, @Arakenx, @Шкорпион, @bebush, @SomeoNe!, @Stefan-kobe, @wiksa, @AceCaleb, @Velvet She, @Natural-girl, @Saladin, @kooperativa, @ION, @StormRage ***
Однапред се извинувам ако некој испуштив, тоа е последица од постојаното менување на местата во стилот на Чајанката во Алиса во земјата на чудата.
П.С: Си ја решив задачката.

Нека с'иби мајката, штом го преживеав вчерашниот ден, ќе живеам уште долго. :icon_lol:
За првпат во животот, вчера ме болеше цел ден глава, фатив излегов чаршија, а пред тоа се напив апче. Седнав на кафица, таман се напив од првата голтка ме фати нагон за повраќање... :sick:

Му оставам пари и фатив си заминав, арно што начекав такси... е сеа... иде јакото.
Само што легнав дома кај глата не знам кај ми беше, па уште и стомакот ме болеше ко со нож да ме распарува. :eek:

Сеа сум веќе како нов. :cool:

Еј го откачив будалиот, а на сред плоштад господ ми даде сила да се воздржам, а сакав да му ја стегнам една нема да стани ко во стихот во песната од Дејви :icon_lol:. Сериозно силен сум дури не знам ни самиот колку една и крај на програмата :icon_lol:. М. вика со трчање горе Трескавец дека се качив, па да трчав нагоре ама не цело време :icon_lol:.

Во добар дух сум го гледам Мамурлук сите три дела ги сметнах и на сред филм се сетив дека обврски имам, ајде набрзина да поминам со правосмукалката :icon_lol:, К. ми вика тешко ми било во животот ме гледал како сум седел на биро лаптопот пред мене, а него телефонот со туткал му бил :pos::pos::pos::pos::pos:.

Кај брачката ќе одам два пати на слава еднаш со роднините втор пат со професорките, некни седиме дај му викам оваа да ме фати за пријател да биди професорка кај тебе, вас ви треба професорка по англиски а мене ми се клеца :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Ме опомена да не сум се будалел ајде бе зошто нема да била таа немала искуство :icon_lol:.

Dear friend...

Кога ќе ти се соберат три дешавки во ист ден особено во ист саат, you wish you have one DeLorean. Вчерашниот ден иако би рекол дека беше исцрпувачки уште од утрото, може да го оквалификувам како еден од најсреќните денови во ова полугодие.
Првото место каде бев ми ја долеа онаа нишка на оптимизам која ми беше потребна овој месец. Да речам дека сум само среќен кога некој што го знам подолго време отсега ќе го гледам во трето лице множина, не би било доволно. Не сум среќен само поради тој ден, туку и за понатамошниот живот кој тие ќе си го живеат во слога и мир. Вечерта беше токму она како и јас би си ја организирал (нормално со мојата идна понежна половина). Без големи церемонии, скромно со доза на блики луѓе. И дискретна музика. Ќеф ми е за муабетите што паднаа на страна, шегата и оптимизмот секогаш присутни... Дури ми падна многу криво што требаше порано да заминам за да бидам присутен на другиов собир.

И не зажалив. Собир ко собир, ако немаш муабет со кој да си скршиш неколку збора, не е собир. Кооператива ко секогаш у елемент, и овој пат интересно да ги слушаш неговите ставови. Коа сме веќе кај ставовите, вчера запознав член со кој 90% би се сложил, не толку поради крајниот став, туку поради начинот на кој го елоквира и донесува истиот. Не знам ваљда не зборев со двојникот негов па утре да ме зезне и ми вика „не, не бев јас“. Се зезам...Значи топ вечер, топ дружба, би ве дружел и за накај велес со воз ако се иде.

Love always
Saladin

Кајгано
Само на мене ли не ми се сфиѓа Авичи и Антена фајв компанија. Најјако радио у Македонију ни било,жимикур
Радио два и Драган Б С точкa : ) Koстиќ му е мајката
или таткото на музиката : )
Ке искача ноф документарац за Џими Хендрикс, нови анкноун видеа и фотке, кен вејт : )
поздраф нездраф

Драга,

Времево надвор е вакво само за мој инат.
Ќе видиш, кога ќе се ослободам од учењево, ќе почне да врне, да паѓа град, дрвја, да дува, да снежи, ќе стане толку студено за да не можеш нараат да излезеш надвор.

Абе ќе си пукнам! :(

Драга Кајгана
Неможам да ти опишам колку сум радосен уште од рани зори, во прв момент само шо дознав дека Расим Тагирбеков по потекло бил од Струга(од селото, од сите села:D), па мојт да имаме учено и заедно пу ј'зк.
Многу сум радосен жими се .

Денес бев во Завод за вработување. Искуството од истото би го преточила на следниов начин:

Пред да влезам, знаев отприлика што ме очекува и бев ваква:

tumblr_inline_mv28zyJ5tz1qbtyig.gif

А потоа, откако влегов во тој вртлог и пекол, е овака нешто ми се случуваше:

tumblr_mv73hi4P0D1rpewjfo1_400.gif

tumblr_mv2yvy0E9L1sbmd3po1_500.gif

И желбата да го направам ова:

tumblr_inline_mv5i38OAbs1qcho5r.gif

Додека чекав и чекав и чекав и чекав и ги гледав останатите луѓе што исто чекаат...

tumblr_mv3qeiO6C51syeot2o1_500.gif

На крај, кога излегов, прво бев во овој фазон:

tumblr_inline_mv5avkn2CC1s6rren.gif

Чувството:

tumblr_mv4yl1HhGT1sk3qzso1_250.gif

А констатацијата беше следната:

tumblr_muzlvbvJdm1shwtx3o1_500.gif

Сум сумарум, кога гиф би опишал како се осеќам моментално после се тоа, тоа би изгледало вака:

tumblr_mv6gmkkoVz1rs64mbo1_500.gif

НЕВЕРОЈАТНО! Ко овде не полуди, није нормалан!

Ееееј! Во мое време се викаше ДРУГАР а да и понекогаш ДРУГАРИЦЕ
Шта сам оно хтео да кажем ДРУГОВИ, а да здраво КАЈГАН стари друже.
Па и незнам зошто се јавив сега,она младите не ми веруваат никако,
дека се уште можам да се каааааааачаааааам на трети спрат без лифт.
Где сам оно стао ДРУГОВИ,а да знаете дека сум јас бравар ама некои не веруваат.
На пример оној добро познат расипувач на теми,а точно така добро познат е.
А не сум од вчера бравар,еве и доказ. Во една 1971 година од минатиот век,учествував во градењето на мостот Гоце Делчев.Поточно јас како бравар,ја избушив цела ограда од двете страни по мерка.за потоа електричарите да ги постават оние добро познат-и
светла. Тие денови и го завршив со заварување оној голем столб во средината,или беа неколку не се сеќавам,за улично осветлување,а некои ги ставија и на плоштадот и се уште се таму . Значи бравар со тапија-да ви ја постирам ако сакате-ма еве ја на мегдан,Значи лажго сум бил.Јас да сум ти бил кв.машинбравар.Е па тоа е појако..Picture 840.jpg.Picture 841.jpg.Picture 842.jpg аууу5ки ли гледам

Драга,

една песна во чест прогресивната, , неалчна и непартиска струја во МПЦ на чело со дедо Петар!

Ne vredat vekje ništo
iljadnici zborovi,
Sal Skaredni Sramni Slova
vo mrtvite tomosi.

Od vašeto pero tečat
mastila otrovni
i crni se tragi lepat
na prstite valkani.

Rašireni race vo ime na ljubovta,
zatvoreni oči vo ime na pravdata.

A izgradiv dom na bregot
so porti otvoreni,
no vidovte samo slabost
na kutar i nejak plen.

O, nesvet i beden oče!
Se zatemni svetol den.
kje presečam desna raka
što kon vas se podade.

Rašireni race vo ime na ljubovta,
zatvoreni oči vo ime na pravdata.

Podari mi nasmev nadmen, gospodarski,
i pak raspni go Onoj Koj božem go svedočiš.
Izbriši si race so hartii bezvredni
i kaži go zborot što ništo ne znači.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom