Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајги,
добив чудна но ептен позитивна вест што ме збуни цел ден, тотално чудно и досега непознато. Но мора навикнување а и животот ни носи изненадувања, па ќе морам да го прифатам како нормална работа што се случува во животот иако затоа што е нешто “ново“ се чувствувам completely weird. :eek:

Драга Кајгана,
Конечно времето кога олади, почнаа луѓето да нечинат. Не сфаќам како може некои луѓе да се едноставно толку напорни и нападни. Човек го напаѓаат со нивното интересирање за се и за сешто, а воедно и не ги приметуваат знаците кои им ги даваш за да се отргнат од тебе, па мораш понавредливо да им го кажеш тоа во лице.
Се надевам дека таквите луѓе ќе се опаметат и ќе оладат бар малце, исто како и топлово време :)

ДК

Значи у денешно време луѓето ептен си ги изместиле системот на вредности. Оваа „фејсбук-сајбер-сексот и градот“ - иконографија, тотално ги има сјебено и индоктринирано некои луѓе. Посебно жени. Веќе немаат ни карактер, ни интегритет ни вредности, туку си креираат еден симулакрум од своите wannabe карактери и вредности па дури и на сила се убедуваат дека се такви, и се докажуваат. Самото егзистирање е симулирање. Спремни се да си го одглумат животот за да си ги задоволат сиромашните ега. Пациенти.

ДК

Значи у денешно време луѓето ептен си ги изместиле системот на вредности. Оваа „фејсбук-сајбер-сексот и градот“ - иконографија, тотално ги има сјебено и индоктринирано некои луѓе. Посебно жени. Веќе немаат ни карактер, ни интегритет ни вредности, туку си креираат еден симулакрум од своите wannabe карактери и вредности па дури и на сила се убедуваат дека се такви, и се докажуваат. Самото егзистирање е симулирање. Спремни се да си го одглумат животот за да си ги задоволат сиромашните ега. Пациенти.

Е Драга ...

баш ова!!! Цел ден си мислам на ова, како не им е здосадено да глумат, како воопшто им се живее со маски на лицата и карактерите. Онака ми се плаче од срањава што ги гледам околу мене и од луѓето какви се.

Ди Кеј...

Chasing these shadows around this darken room
I’ve laid here so long I don’t even want to move
I need a minute now to heal
I need a minute now to remember how to feel
Whenever you’re gone away
The darkness hides the day
Whenever you’re gone the bleeding won’t stop
It hurts until you come back
Everything goes black.

Онака, средно жалосно.
Поздрав и убав ден.

Здраво Кајганче,

Вија денове се мислам дали да отворам една тема, дали да не отворам една тема.
Ти шо викаш? Ќе биде ли дискусија за какви са стандардите низ македонија за снаа/домазет.... Или сеирџиите ќе ја расипат сериозната дискусија од Змејко, Тета, батко Петре, и претставници од дијаспората. o_Oo_O

Иначе времето топло, а ми се игра кошарка. :)

Твој,
Луки

Другарка ми кажа да не доаѓам вечер по "штикли" (сандалите што ми се само малце високи), него по патики.
Не ми сметаат патиките како такви, ми смета фората некој некого да му кажува што да облече, тоа едноставно не поминува кај мене.
Добро, валидна причина да си подремам дома и конечно на раат да осетам слатка досада. :love: Среќа...

Кајги имај верба, јас знам како е да немаш а очајно да ти треба :/

кајги знаес кога ке го допреш дното и мислиш дека немозеш више да пропаднеш
епа грешка е кајги тоа
моеш уште и уште и уште
I'M FUCKED KAJGI I TOA NE FUCKED KAKO SO SAKA SEKOJ NORMEALEN DA GO EBAT NEGO NA NEKOJ PEDERSKI NACIC SUM FUCKED
незнам толку да бев баксуз незнам ај да те поздравам со песнава

Passed down to you...

Да не живеев во центар, сериозно немаше да го преминувам најголемиот кич што на градот му се има десено - плоштадот, туку ќе арбитрирав во општината или ќе го заобиколував делот наречен - ругло. Денес (а и повеќе денови по ред) веќе одам натака (пошо нели паркот е од другата страна) и не можам да се изначудам на простотилакот од народ накотен во овој клучен дел од градот. Покрај статичноста изградена од некаква мутација од уметност, и самиот народ (повеќето) делува дека некако е сосила донесен таму. Луѓе со мали деца водат натпревар на дициплина - неарктикулисани крици со пречки на 2500 метри квадратни. Разбирам малите деца тоа да го прават, ме зачудува што се окуражени од нивните уште недоделкани адолесценти од родители. Мислам, сепак централно градско подрачје е, не е место позади 7 планини и долини.
Друго што сум изреволтиран но од одамна веќе, е културата по кафулињата. Не сите но повеќето. Пример седиш во некое рандом кафуле, ти трешти музика до даска, чиниш се наоѓаш во некој си ноќен клуб... и тука се прекршуваат копјата. На само 10 метри далечина во соседното кафуле истотака гласна музика. И сеа се иницира некаков си натпревар, као кој има појако озвучување. Црногорците своевремено се соочуваа со истиов проблем, се` до моментот кога кафулињата почнаа да го собираат оној шљам од народ кој погоре го спомнав. А тој шљам се кладам нема ни вода во очи, подигнал кредити, зел некоја книшка за да егизистира некако во централниот круг на градов.
Не сакам да глумам елитизам, но барем основна култура и осет за малку подобра атмосфера итекако почнува да паѓа се подлабоко и подлабоко. А не е тешко.

So says Saladin.

ДК
Поминав прекрасна вечер со прекрасна личност. Филингот не се опишува, треба да се доживее.:rolleyes: Сега отидов да спијам среќен и задоволен, патем и да го искористам освежувањето на времево.

ДК скурчено ми е од учење ми останаа само едни глупи математики до дипломирање. 3 години веќе неможам да ги положам. Здравје август/септември 2 да тргнам и едната до јануари и да станам веќе инжинер :icon_lol:

Драга кајгана,

конечно ми поминала казната од банот што го изедов пред еден месец...
Поздрав ТоресТип :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::pos:

Времињата се менуваат. Во кафичи не смее да се пуши, алкохол не смее да се продава после 7, Вашите пет минути од сељачка ТВ емисија се модернизираше и прејде он лајн на сајтот off.net.mk....

Што се случува со жениве последниов период? Поминаа само 2 и пол години од кога имав потреба да ги разгледувам детално, а се толку многу различни од тогаш. Што ли се случи?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom