Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Vezilke, kaj najde ckokolokum?

DK, sea ke gnetam eurokrem so apple pie posto neam vanila sladoled za odozgora, a onaa Vezilkana me zaeba so blakceno i mi se prijade.

ДК
Заради Дивајдер и Везилката и мен ме фана стрв за благо. Ама јас селцко дете, и единствено нешто шо најдех благо дома е една тегла маџун со р'чели....
Не е еурокрем, чоколадни лукуми, или други грацки работи, ама како ропкат р'челките со орасченца у натре, па и грозјенцето.... Роп роп...

Луки АКА Стрвна Паца.

ДК
Заради Дивајдер и Везилката и мен ме фана стрв за благо. Ама јас селцко дете, и единствено нешто шо најдех благо дома е една тегла маџун со р'чели....
Не е еурокрем, чоколадни лукуми, или други грацки работи, ама како ропкат р'челките со орасченца у натре, па и грозјенцето.... Роп роп...

Луки АКА Стрвна Паца.
Ashkolsun morre dete, od sfe ti najzdravo se ranis, a pak blag zivotot je.

Koj rekol mor DK deka zravata hrana ne e vkusna?

Драга,
која иронија е да си политички индиферентен а да го напишиш најдолгото мислење во својот живот и тоа на тема политика?! :facepalm:
Се срамам....

Д.
може до сега (јавно) не сум тупел толку за серииве ама сега мора :tapp: шо е бе ова? дали се нормални сител и канал5?
не се ли свесни дека премногу серии даваат?? кога ќе почне од 17.00h даваат се до 00.00h, а пред тоа ги даваат репризите од вчера :eek: човек може слободно да збудали.
ај нека даваат една (турска, циганска) серија на ден, ете нека трае саат ипол ама ни минута повеќе. ова не се трпи. им го затупуваат мозоков на луѓево.
дур ги даваат серииве одам по 5-6 пати во wc да се серам од досада, го раскинав гзот од бришење дури хемороиди ми фати :tapp: будали.....
место нешто паметно да пуштат, тие ми ја пуштаат малечката невеста (од кога памтам за себе ја емитуваат), осман, менделе, али, бато мехмед, дада ферхунде, мајка фериде, татко сулејман :tapp: :гомце:
гонете се бе.......

Драга,
Официјално од денес ме фаќа законот така да нека е среќен и за многу години!

Ако еднаш се изгориш од млекото, ќе почнеш да дуваш и на јогуртот... just saying :)
Иначе,стварно не ми е јасно што се случува со луѓето у последно време... Знам дека сите се менуваат, ама до толку? Не, не, не, нешто не е како што треба. Луѓето кои ти биле блиски цел живот постепено ги снемува, оние кои веќе си ги избришал сами се враќаат, а некои пак кои не те поднесувале, одеднаш те сакаат како нешто најмило на светот. И оди сфати ги. :cautious:

Патем, уште 5 дена е Нова Година, а ја уште не сум направила список со New Year's Resolutions. Не е лошо да почнам, а?
Па вака:
1. Повеќе ќе спијам.
2. Почесто ќе се гледам со старите пријатели.
3. Нема да им се вратам на цигарите.
4. Ќе престанам да бидам толку искрена со луѓето.
5. Повеќе ќе читам (мислам на книги, не статии по нет :) )
.....
101. Знам дека нема да исполнам ништо од горенаведеното, ама сепак, убаво е човек да има план, нели? :)

Поздрав и добра ноќ :гик:
--- надополнето: 27 декември 2012 во 01:08 ---
Драга,
Официјално од денес ме фаќа законот така да нека е среќен и за многу години!
Среќен и од мене :)

Драга, еден муабет со друштво што го свртев попладнево ептен ме расположи. Се присетив на средношколските денови што ми се состоеа од одење на школо (учев у џејбити лилааа), пливање, идење по натпревари, ширење познаства, импресии. Ми текнува како требаше да се тепам со професорките да им објаснам дека имам важен натпревар и да ме остаат да одговарам следниот ден, аааали, најчесто кецови ми лупаа па иди објаснувај се после (со чест на исклучоци). Нормално да бев у друга држава витештво ќе имавме за заслуги заедно со друштвото ама то е ко шо би рекле охриѓани. Не па некои дрољи да не мотаат.

Не знаат што испуштаат децава што не се бават со спорт туку дремат на ФБ по цел ден. Уште ги памтам некои работи како првиот медал, првата титула, заедничкиот тренинг со Маленко и Бошевска.... Советите од Бојаџи, првиот повик од репрезентацијата, моментот кога Мешковска си се постави сама себе за селектор, ко оној од Кореа идол да и е......моментот кога на државно првенство двајца тренери се степаа и паднаа во базен...моментот кога во Ниш не ставија да спиеме во подрумот кај едни баба и дедо со чудни ритуали и материјали за БДСМ во собите..едниот кревет беше под лавабо а над другиот имаше Харе Кришна елементи...

Еве како на пример овој медал ми е најдраг зошто го освоив пливајќи со скршен прст, само тој седи блиску до мене, другите се собрани и се во некој плакар.

8u4ehunu.jpg

Криев од тренерот дека ми е скршен прстот а моите мислеа сабајлето дека идам кај братучетка ми на гости хахХа тугооо...

сега кога пишувам ми доаѓа смеа невидена ама ми доаѓаат и солзи пошо тоа никад нема да може да се врати :( само се надевам дека моето дете ќе продолжи ако сака нАли и ќе има инфраструктурни услови за повеќе. Ваљда ќе го наследи талентот од мајка му, да бог да.

И така, ме фати носталгија и си се исповедав, сега ќе пробам да најдам нешто на телевизија :) кисс

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom