^Vo red. Ke ti prostime
Uspat, koj go izmisli be predmetov biznis, ko bozem ne znaeme nie. Toa na mazive neka im daat kniga prvo, da se naucat, nie znaeme

Isto ko upatstvo za televizor. Ne znam koj cita upatstva uopste. Gi frlam.
Dosadno mi e, a drugarkite mi spijat. A kafe ne pijam. Ili da pijam? Aj be, svita sakas da ti raskazam kako nastanala?
Epa vaka, svitata e ciklicna kompozicija. Sodrzi 4 postojani stavovi. Alemanda (germanska igra), kuranta (francusko-spanska), sarabanda (ital) I ziga (ang). I drzavite sum gi znaela cc ne sum normalna. Nekoi sviti imaat I po 25 stava, ne se zaebavaj! Baska imas barokna svita, nova svita. Sve I'm e razlicno, Bog da cuva. Samo tonalitetot ist. I vaka ko ke mu kazes na nekoj so pojma nema deka sve I'm e razlicno, a tonaliteot I'm e ist I mu pustis ke si rece "sto be sve, isti mi se mene site". Dosadno e! Celo vreme istoto pa istoto. Nekoi si stilizirani igri tamo, od sreden vek. Paa ne znam, dubl, bure, presto, gagliarda, sramota! I so drugo imase? A da, u krajot na 16 vek se zaklucila formata. Si igraat. Pusti tamo hendel svita. Ke vidis. Duri I si potskoknuvaat balerinki mali ^^
I taka, se mesaat, brz, pa baven, pa brz stav I taka. Ko rondo mu doagja. Samo podosadno. Nemas tema sto se povtoruva, nego imas nov stav. I so? Gluposti.
Ej pocnaa kopiljacive da gi pustaat, se napuni ova. Aj neka si idat, mi praat galama.
Ke si ja zemam zvucnata posle, vikendov toa ke praam. Treba nov laptop da si kupam. Mi koci.
Si miev lice so dove, ne znaes kakvo mi e

Ko svila takvo mazno, meko

Ej ic ne mi se uci! Aj idam skripta da pobaram za svita, dzabe ova tuka so ti raskazuem, ako I raskazam vaka na prof...otide
Auu skripta si najdov. Pojma sum nemala.