Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ДК,

Русите ја нападнаа Украина, само за да излезат од Евровизија.

Шо куро ме боли секако на селото е да зборува, а на мене е да направам да има за шо да се зборува.

20220320_203251.jpg

Кајг
само пред неколку минути на ТВ Канал 5 гости двајца наши ракометари многу ефективно ја завршија емисијата заедно со спикерот со пеење на македонската химна и тоа двете строфи каде се спомнува Гоце Делчев и тоа со рака на срце, симатичен гест!

20220320_203308.jpg

.... арно ама цела атмосфера ја расипа спикерката која заслужува погрдно да ја наречам кокошка, на која и беше важно да и се видат нозете до путката во гро план, штета што може е убава ама нема општа култура а со тоа глупава како точак, а и камерманите кој знае каде гледаа наместо да и гестикулираат со рака да се дигне од фотељата кога се пее македонската химна, па и било која друга химна, па било и на ваков акапела начин, па уште јавно пред ТВ,
... кокошка неписмена!:cautious:

Нема потреба да го вовлекуваш стомачето на слика и онака си убава. :pos: :pos: :pos:

Драга господарке на времето и универзумот,

Прееска ја видов симпатијата у Моцарт. Пресреќен бев, ја немав видено некои 10-15 дена, помислив дека дала отказ или и' се случило нешо. Оддава некоја многу чудна и интересна вибрација. Можда рокерка е па затоа.

И така, дојдов само за да ја споделам радоста. Колку и да ви звучи патетично и смешно.

Ми треба јака доза од тие концертите, сега одма веднаш.

Ви посакувам пријатна работна недела.

Дојде време да се радуваш на две шишиња зејтин, мајко мила.:facepalm:

Нов Аватар. Збогум Афлито, it was fun having you.

Балдвин IV - познат и како Лепрозниот Крал. Бил Француски Лав кој се решил да го спаси Кралството на Израел од канџите на се тоа што ги опкружува таму. Со себе понел Армија од Темплари. Носел Сребрена Маска, затоа што за неговиот краток живот боледувал од тешка средновековна болест - Лепра. Се сметало дека само со допир на кожата, истата ќе го зафати и тој што ја допира. Има Манускрипти во кои лепрозни луѓе стојат пред портите на средновековни утврдени градови, но никој не им отвара.

tumblr_psl14wdN0v1y6h5hto1_1280.jpg

99-990524_kingdom-of-heaven-wallpaper.jpg

f621d2cb3e9aa60085e80254c578af1e4df290f2.gifv

Балдвин IV - remember that even when those who move you be Kings, or men of power, your soul is in your keeping alone. When you stand before God, you cannot say, "But I was told by others to do thus." Or that, "Virtue was not convenient at the time." This will not suffice.

И Унгарецот Мартон Тсокас беше скрос внесен in the role. Пофалби.

marton-csokas-and-kingdom-of-heaven-gallery.jpg

Евидентно е, пак го гледав Кралство на Рајот, кога @Darling би знаела како сум опседнат со Книгата на Даниел (ова е нов левел на крејз, ај адмит ит мајселф) и Јудеја, добро би ме исплескала. Ама со надворешниот дел од дланката би ме шлакала, инаку полна прстења и уште појче камења - топаз, цитрин, турмалин, оникс, сафир, рубин. Ко една учителка во ОУ Рампо Лефката - Прилеп шо делше воспитни, да бола, содрани со крв образите на палавите 2ро одделенци.

Последно уредено:
Драга,

да постоеја социјалниве мрежи во 90-тите и 2000-тите многу поквалитетни содржини ќе имавме и многу поинтерсни ќе беа за читање.

Кајги, на темата Гоце Делчев, дрско е ова што се прави.
Човекот кажал дека ако некогаш постои држава Македонија (во негово време ова било Хипотеза поневозможна и од Теоријата на Релативноста на Алберт Ајнштајн), дека тој сака неговите останки да се во нејзиниот главен град. Не таму некаде во бугарија. Незнам шо се брукаат вака бугариве. Ич ги нејчел (зато го предале на Турците), пошто бил единствениот лик кој свесно гледал на темата Македонија. Најтрезвено од сите тие други ревулционери, комити и копита од тоа време. Дај Захариева нека си ги земи таму бугарофилите од тоа време, кои се инфилтрирале внатре во Организацијата па се залагале за бугарска Македонија. Знајме дека ги имало и како такви и ги учевме. Ама за Гоце да се лупаш погради, туѓ срам ме изеде иди работава. Ве неќел татари. СФатете еднаш - ве неќел. Знајте зошто и сами го пријавивте кај турците за да го отстранат.
Таков Македонски брк уште еднаш тешко че се роди. Вечно горд на тој густ мустаќ, не само 100 години по смртта, туку и 10.000 години подоцна, таму во просторот на друга планета (кај шо че нема бугари) во замок од цигли од Дијамант, со магнетна купола заштитен од бугарски јуда инфилтрации. На вселенскио брод че имам сонце, да се знај дека сум ѕвездено дете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom