Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Животот во Македонија на моменти делува како да е коментиран од страна на Игорче Трпески..

Остај, не се замарај, полошо од ова не може, нека прават што сакаш, остај, биди смирен колку сакаш......уууу како колку сакаааааш

Дк

Толку сум уморен у изминативе денови да се што пишав избришав,и сеа конечно пишувам за тоа колку сум уморен,и секој ден сум ебано шаблонизиран,и ставен на менгеме да веќе ми е преку к%р .Одвај чекам да се заврши,и да одморам да заспијам ама онака убаво без да ѕвони аларм,без некој да ме вика,без да бидам ставен под преса онака да станам како у амерички филм весел,насмен,позитивен и шо би се рекло народски ќе се родам.Ајде уште една работа го знаете ли она чуство на умор до тој степ да кога ќе си дојдете дома,и силно ќе го прегрнете креветот,и ќе се испружите-ВРВОТ,и ДУРИ ДУРИ и да имате проблеми со спиењето во тие моменти тоа НЕ ВАЖИ едноставно целото тело се префрла во други соѕвездија.Да биде маката поголема решавам да се посветам за некој месец на нешто друго,и ќе видам како ќе протече таа работа,а ако тргне тоа би било топ,ама за тоа друг пат тс и не знам дали ќе пишувам воопшто ама океј е леј и ја уште пишувам овде не ми се верува.

Лека ноќ и чувајте се.

Пс:Сакам ваква постелнина,јорган,перница се.
Купете ми.:love:

252-2_1024x1024.jpg

Драга,

Пред некој ден кај @shumecha.tableta на инстаграм видов пица банички. Вечерта ми се пријадоа, па цел град го завртев и на крај морав да се утешам со баничка со сирење, надевајќи се дека наутро ке најдам негде пица баничка. Исто така и утре дента го превртев градот и исто не најдов нигде пица баничка, па морав да се задоволам со пица бурек. Ја молам шумеча следен пат кога прави пица банички бар да ми испрати една. Машко сум, мајку му.

не ми е гледана Six feet under.
не ни знам за што се работи, само имам слушнато дека дејството е морбидно.
Денеска разбрав за еден подалечен другар многу лоша вест и кога ќе му ја сумирам 2020 и сите тие несреќи и глупости, некако ми иди дека ме потсеќа на серијава што немам појма што се дешава...

Свиткав нога прееска на фудбал....такво крцнување у скочен зглоб немам осетено никад. Помислив дека ми пукна некоја коска...солзи ми одат од радост дека не е така...како Моника Белучи на колена да е пред мене се осеќам.

Колку ме нервираат глупи возачи бре кој им даде лекарско и дозвола...

Доаѓа од главен пат и не дава жмигавец и сите од спореден го чекаат да помине, а тој десно си фаќа. :cool:
На тесен пат каде има место од негова страна и тој може да застане тој лабаво си вози на средина на патот. Ама тој вози БМВ има предност секаде.
Абе да земеш очите да му ги извадеш, застанува и те гледа како отровен, а ни пак мозок да вклучи дека треба назад да се врати.

Вчера се прошетав до Дојран да се релаксирам на еден ден....беше прекрасно......работните обврски ме блокираат за подолго.
Накај Скопје си тргнав накај 9 вечерта....опуштено си запалив кола....пријатна релаксирачка вожња придружена со муабети и шеги со семејството.
Се вклучив на автопат и се приближував према првиот тунел после Смоквица.....одеднаш видов многу возила застанати на патот и вклучени полициски ротациони светла. Ја намалив брзината и полека се приближував.....полициски службеници ми сигнализираа да застанам, го отворив прозорот и прашав за што се работи.....едниот од нив ми одговори тешка сообраќајка.....застанете во колоната и чекајте. Се сепнав......знам дека тој пат е добар и овозможува голема брзина....застанав, кренав рачна, изгасив кола. Излеговме од кола....сите беа излезени покрај своите коли.....страшно чуство е да знаеш дека на километар од тебе можеби некој го загубил животот....непосредно пред да пристигнеш. Од две коли пред мене кажаа дека виделе некое Порше кое ги одминало со огромна брзина.....го видов и јас и мене ме прелета.......не знам. Чекавме скоро 2 часа....потоа дојде служба за расчистување на пат....и не пуштија.....десната лента беше оградена од пред самиот влез во тунелот и околу 400 метри во тунелот....истечено масло, антифриз, стакло и многу ситни остатоци од возило.....страшно.
На работа сум.....и цело сабајле барам по порталите некоја вест....нема.....се надевам дека лесно поминале.

Сега повторно пролистав во МВР билтен.....ажурирале попладнево односно ја додале вчерашната сообраќајка што ја споменав
"На 06.09.2020 околу 20.00 часот на автопатот А1 Удово – Демир Капија, во тунелот Т2, се случила сообраќајна незгода во која патничко возило „опел астра“ со скопски регистарски ознаки, управувано од М.С.(24) од Скопје, се превртелo, при што возачот се здобил со повреди и бил пренесен во болницата во Неготино. Извршен е увид на местото на настанот."
Ми лесна....жив е човекот.

Пред некој ден ја имав таа ексклузивна можнот да ја слушнам ова реченица изустена од една девојка која и се обраќаше на другарка и со зборовите:Брат јас имам многу поголем газ од нејзе немој ни да ме споредуваш со неа.

tenor.gif

Environmental scientists and engineers all describe the current era as planet Earth's sixth mass extinction. Its cause - humans. Approximately half of all now living plant and animal species in the world's densely biodiverse regions are risking extinction due to global warming and climate change. The rate the world's sea level is rising suggests that it may lead to a rapid change which would create momentous problems for citizens that live in coastal regions. This has led scientists to describe these days as the Anthropocene - the new geological era constructed by humans. The recent unparalleled temperatures in the Arctic as well as the data showing abnormal rises in upper atmospheric methane levels converge to give the impression that the near future of the entire human race is at stake.

Последно уредено:
20200907_222054.jpg

Постои огромна можност оваа вест да е фејк, али не ми беше тоа поентата... сакав да кажам пред 12-13 години кога бев средно вриеше од девојчиња што се облакаа рокерски, слушаа рок песни и си тераа некаков си хибриден емо стил. Денес кога ќе ги видам девојчињава кои висат на Инста или ТикТок, значи еве незнам... :sramezliv:ко со мочка да се правени. кРаста им е идол...
Денес после незнам колку време видов баш рокерски облечена цура, со наочари, шамија на врат, темна маица, со ланци на панталоните, и чудно ми падна маме му ебам. ЕБАВЕ ТИКТОК ГЕНЕРАЦИЈАТА!!!:mad:

Нина Персон :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom