Draga, sto ubavo denov si go pominav, go nacekav i ubav den za rabota, a mu se spramam uste od zimoto.
Pozadi Biser vo Aerodrom tocno pred Tineks vratata bea se iskrsile ,rasklatile i podignale poveke plocki od mermer.
Mnogu pati sum bil svedok kako gragani sto tuka pominuvaat se sprepnuvaat i pagaat.
Si zemav nesto alat i materijal za rabota i pravec tamu si ja pocnav rabotata.
Luge pominuvat,me preskoknuvat,me podbutnuvat ama dobar den ne cuv od nikoj, im se brza nekade.
A ne pak na nekoj da mu teknese ne pivi bar edno kafe da zeme od 10 deni od aftomatot.
E nekoj vraboteni od Tineks me prasuvaa od opstina li se i tolku ke pogledat i ke si vlezat vnatre.
A najcesto tamu se ziteli i pominuvaat sekojdnevno postari i od mene so debeli penzii od taa JNA,ama naviknati samo da davat naredbi a za mistrija jok da fanat , ili bar nivnite deca ili vnuci da gi nateraat za tie da ja svrsat ovaa rabota,zatoa sto toa mesto ulicite,trotoarite i setalistata pred kukite vo staro Skopje bea del od dvorot i taka i se odrzuvaa, ama sega so vlezi vo stan i zatvori vrata a za nadvor nekoj drug ke se grizi,za zal ne sretnav do sega toa NEKOJ DRUG,a onie so crveni opstinski uniformi gledat poveke koja klupa na sonce da ja fatat.
Uste ednas da ne zaboravi da te potsetam,STO UBAVO DENES DENOT SI GO POMINAV, gi izvadiv site plocki pred Tineks i ubavo potoa gi narediv.
Nemav aparat da slikam ama odi vidi na lice mesto.