Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Да земе психолог да ми ги чита сите постови од почетоков на форумов до сега ќе може да виде споро пропаѓање на еден обид за човек :')

сфатив дека дедо ми го немам видено скоро еден месец, утре му одам на посета и на помош. наместо на работа во фабрика, на работа во природа, надвор од кафезот.

Драга,

Не сум родител, се надевам дека ќе бидам добар, ако некогаш сум. И не можам да судам реално нечие друго однесување на родител, али дали се свесни родителиве дека растење дете е да го спремаш за надворешен свет, а не да му одиш по гз и да го пазиш дур не умреш?
Јас сум пример многу различна од моиве што сакам во животот, а го сфатив тоа кога им излегов од дома, бидејќи дотогаш беше се - не пипај во непознато. Не би ги сменила за ништо, дури ни понашањето на мајка ми понекогаш, само да биле малце посмели и да ме научеле навреме на тоа, да не морам сама да откривам дека тоа е уствари добра работа.
Anyway, учиш од сите особи во животот, некои те моделираат и те менуваат, мило ми е што кај мене скоро сите тие промени биле на подобро. А не сум пипнала ни третина од тоа што сакам.

"Now I am become Death, the destroyer of worlds."

atomic-bomb-over-a-city.png

29543290_1829598797058668_3955519856102080807_n.jpg

У КАКВА ЗЕМЈА ЖИВЕАМ

Си го викам Али, по Мухамед Али, не е боксер, боксерот сум јас, ама болеста му е иста.

Не пишувам повеќе по фејсбукон, како сум пијан буквиве од тастатура ми бегаат, на глупи луѓе им пишувам дека не се свесни колку се глупи, тоа е, во виното е вистината :icon_lol:.

Еј,животе,зошто толку предизвици ?
Зошто си ти најголемиот предизвик ?
Ќе ме оставиш ли на мир некогаш ?
Кога ќе дишам вистински ?
Ах,овој тежок живот Балкански...... :( :mad: :vrtioci: :rolleyes: o_O:shook: :tapp::pos:

Драга Кајгана,
Понекогаш некои мои постови ми иде да си ги самолајкнам. Штета што ја нема таа опција:LOL:

Ќе направиш 99 добри работи и една лоша и ќе ја паметат само лошата. :toe: Се нервирам кога некои што цел живот ги носам на грб, за милион работи и имам помогнато, без мене немаше ништо да постигнат, не знаеа колку е 2+2 и на крај за една мала шала на нивна сметка ќе се налутат. Имам две недели одмор и ќе ми се одмори мозокот. :sleep:

Иначе тие што го споделија документот на тој пензионерот кој со еден денар долг, а вкупно за плаќање има 200 евра нека прочитаат поубаво дека долгот не е еден денар. ;)
Ваквите многу убаво знаат колкав неплатен долг имаат оставено со години и се свесни дека за истиот на врата еден ден ќе им затропа извршител, а после се прават на Тошо.
И после ама зошто извршители, ама зошто адвокатски трошоци, ама зошто за долг од еден денар, ама сметката јас ја платив отпосле???

Мемории од детство ..... Коа бев 12 години. Во Ѓорче за време војната, кога имаше најави за црни униформирани лица видени како се движат кај ридот на последна 5ка,кај гробиштата.... Имаше голема паника.Дојдоа наши возила,странци и авионов од видеово.Бев тука.Која случајност да видам борбен авион над глава.Прекрасен момент .....Леташе во голема близина за разлика од видеово.

,,Су-25“ над селото Кондово, на пат кон селото Радуша, во близина на Скопје, 2001

,,Su-25" over the village of Kondovo, on a way to the village of Radusha, near the city of Skopje, 2001

Драга,
Дочекав да ја видам пијана Фатиме Фетаи. Ама јас сум криив признавам таја арно ми велеше нее не сакам текила не ама јас упорен вуста и турив едно 6-7 и ја здрвив. Извиниииииииии Фатимеее :angel:

Едни од најискрените и најдобри видеа некогаш исрани на јутуб платформата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom