Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кеј

Луѓево забораваат дека кармата постои и секад си наплаќа. А исто така дека за секоја акција има соодветна реакција. Не сум злопамтило во глобала ама постојат личности што ги поминуваат секои граници. И најтрпеливиот човек на светот си има своја граница. Исто и јас. Цел живот гледај да си добар со другите да глеаш да им помогнеш и им дадеш подршка кога им е потребна за после некое време да заборават дека постоиш. Доволно е само да прашаат како си, што правиш ама нема ни тоа. И после ќе се чудат за некои твои постапки и однесување со нив. Епа кога нејќат со фино и убаво тоа следи. Не е дека не сум дал шанса.

Друга работа интересни ми се фациве што исмеваат религија. Не дека ми смета тоа само интересен е фактот што истите фаци им фуфка исламот да го исмејат, ама за христијанството одма се први. Ако не си верник никој со сила не те тера да бидеш. Нема ни потреба да го исмејуваш тоа.

Само што дознав нешто што ми ја поби тезава дека не им се враќа на луѓето. И искрено ми дојде да си пукнам од мака. Ми дојде да ја гушнам жената и покрај тоа што премногу се налутив кога се замеривме.
Не, нека не им се враќа со лошо на другите, туку лошото меѓу нас и нив да се поправи во добро. Доста беше лошо.

Последно уредено:
Само што направив одличен омот за книга. Махинално... кликнав на Х и кога ме праша да сачувам фајл, кликнав НЕ немора... и сега сакам да умрам. Све тоа се случи у секунда.

Терам јас на трака и до мене застанува еден дечко и пошо имам осет за мирис ко полициско куче за дрога одма почуствуав дека не смрди на пот и онака потсвесно си се израдував дека постојат дечки што се бањаат пред теретана и си продолжувам, туку одеднаш тој мирис на тазе "бањано" ми се испомешува со смрдеа на пот. Си се испркал со парфем пред теретана... на нечисто... Вешто. Издржав уште три минути и повратив.
п.с. јас кога потам бе луѓе на ленор мириса

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Моментално ги напраив едни од најлошите шпагети у историја на кулинарство. 12 италијанци секундарно умреа.
Абе земи спржи си јајца и така само тоа знаеш не изигравај Џејми Оливер :facepalm:

Сеа ќе идам да си се дојадам со баница од завчера. :roker::motorce:

Добро утро Кајги :kafence:

giphy.gif

Ново срце на повидок.

Животов е грандиозен пад.

Се’ помеѓу, е работа, работа, работа. На себе, во себе, со другите, со сите емоции.

Денес, ќе си купам лалиња. И ќе слушам класична музика.

М.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom