Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дк дали сум алкохоличар за пола сат 3 џејмисон испив, сега на 5 ти после сат и половина :)) Јас мислам само добро расположен ништо повеќе далеку од алкос. Едит 6-0. А некој просек ми е 12-14 во излегување.

За разлика од 2024 година, 2025 ми беше една сосема мирна година каде што отворив некои нови страници во мојот живот, на персонален план напредував, и ми помина па скоро и без стресови... Новава нека биде подобра, ама ако биде иста како предходнава година нема да се жалам, знам да ценам мир и спокој :love:

Среќна Нова кајганџии, да читаме повесели мислења, вреѓањата да се намалат или да бидат ставени на ниво на шега (Џонтра стајл) и да сте ми сите здрави и живи :)

ДК,

Шител и Анал 5 немаат новогодишна програма, турски сериии во ударен термин. Дури и на празнициве мора да го трујат народов. Најсериозно мора нешто да се превземе со овие болесници, сите граници на нормала ги имаат преминато.

Среќна нова 2026 година!

Среќна Нова 2026 година драги форумџии. Ви посакувам да сте здрави, живи и секогаш среќни и насмеани.

Преубаво си поминав. Иако планирав да славам во домашна атмосфера, планот се смени во последен миг. Малку премрзнав, ама се забававував до последно. Како во старите добри времиња :D.

Сега си земав термофор, си пуштив клима на најјако, греено вино и Титаник го даваат на ХРТ 1. Уживам, уживајте и вие!

Кајг,
ми кажува сега мајка ми за Шекспир во едно негово дело напишал ,,Многу галама за ништо", демек споредба надвор урлаат, пукаат, а на ТВ само голи гзови кои мрдаат и се дерат, е тоа дочекот на 2026, а не на времето да ти е мерак празникот!
Шекспир беее, :brlav:

Драга Кајгана, драги колеги форумџии,

Јас сакам само да ви посакам да имате здравје вие и вашите најблиски бидејќи само тоа е најбитно во животот. Се останато е споредно и небитно.

Минатата година ми помина онака ништо спектакуларно, трчајќи по обврски и останати досадни grown up работи кои сите ги имаме. Една од најбитните работи ми е што ја завршив годината и ја почнав новата без кредити и рати. Нек се носат у ѓаола сите банки, не им се задолжувам повеќе никогаш.

Исто една од работите што ми е мило што ги направив е дека бев alcohol free цела година. Последното здраво олешување ми беше пред одприлика 3 години кога ми се роди син ми, од тогаш до лани на дочекот на 2025 пиев само на искачања и во кафана, за оваа година да ја поминам цела без да се напијам алкохол. Планирам никогаш повеќе да не се напијам нит капка алкохол, и со тоа да завршам со тој порок.

Иако реално никогаш не сум имал проблеми со алкохолот, сум знаел да се напијам на искачање и после тоа месец дена да не помирисам алкохол, ова не ми претставуваше некој посебен предизвик. Освен чудни погледи и негодувања од други луѓе кога ќе им кажев дека не пијам и ќе нарачам кисела вода на пример, немав некои проблеми.

Е сеа, за оваа година, си давам за задача да го средам мојот единствен порок и зависност(ако може така да се нарече), а тоа е храната. Како гурман што сака све да си мцне и да си касне, ова за мене ќе биде вистински предизвик. Воедно си давам за задача да си го средам телото, да ослабам 30-40 кила и да се вратам на мојата тежина. Уште во декември почнав во теретана, сеуште не знам што праам, ама битно ми е што идам редовно. Секој добронамерен совет на оваа тема во ПП ќе го ценам. :D

Така да се гледаме во 2027ма со некоја следна цел.

Последно уредено:
Последно уредено од модератор:
Драга Кајгана
Во 2025 почнав да трчам редовно покрај одењето во теретана.
Статистички гледано бројките изгледаат вака:
170 пати сум трчал
126 саати и 38 минути
1198 километри пројдени
4410 метри надморска висина
4 пати неделно во просек сум трчал
3 часа неделно
30км неделно.
Презадоволно се чувствувам со оваа нова навика.
Во 2026 денес беше прва 10ка. Планирам до 1500км да зголемам годишно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom