Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Неможам да заборавам, ни 5 години подоцна како изгледаше иселувањето од МКД за мене. Не беше тоа радосна вест полна со елан и енергија која велеше, сега ќе се спасам ко кај сите други, па да се радувам во восклик. Ме прогонуваше цело мое детство. И убавото и лошото.
Последните години нон стоп бев на планина. Шарпланинците на овчарите околу село Волково ме препознаваа уште од под ридовите дека се качувам на горе. Иако првите денови ме лаеја, другите две години беа мирни и идеја до мене. Имаше еден бетоски столб, недоизграден далновод од Југославија, на него се качував и гледав како заоѓа сонцето зад Крушево. Како планината Селечка да ми велеше, ти негледаш дека мене ми припаѓаш? Зар таму ќе светат очите твои ко коњак на сонцето како овде. Исто ко да си се одделил од мајка. Неможев да разберам зошто се осеќам така. Да се одделиш од фамилијата е тешко, тешко беше да се одделиш и од природата. Од звукот на ѕвонците на овците и малите шарпланинчиња кој буквално личеа на мали мечиња, кој запираат со нивните палави детски активности и цело внимание го насочуваа на тебе дур да поминиш. Кукли, да ги грабниш и да бегаш. Од тивкиот шум на мекиот снег.

Последно уредено:
Гордоста е грев, поради тоа што е најголема пречка за некој да стане подобра личност.
Сите гревови почнуваат од гордоста, а спасението почнува таму каде што ќе се намали гордоста. Тоа е од теолошки аспект.
Народов, ставен во понижена положба со векови, изградил преголема гордост како одбранбен механизам, и сега со сејф сити, кога е разобличен се соочува со сопствената дисоцијација. Ќе се навикне по некое време, само во најтешките моменти, битно е да не се слушаат прогресивните и социјалистите.

Може да се види поагресивна форма кај албанците, поради уште поголемата горделивост кај нив со закани ако се ставеле камери во Тетово :icon_lol:

Тек па ако се стават казни за фрлање ѓубре и забрана за пушење во затворени простории какви циркузи ќе имаме.

Ова го пееше Бресква летоска во Будва. Исто и песни од Синан. Кој турбофолкер сум кеј. Ко че почни музиката на почеток по вени ја осејчам.

Инаку впублика имаше бацина со лош морал кој ја шмекаат секоја 2ра и жени шо дур пејат пушат цигари и се вештачки русокоси.
Бресква беше облечена во едно сребрено оскудно костимче, кое едвај и ги покриваше ципите, па мораше да го спушта со рацете на долу да покрија пичето и батаците, како да е излезена од сај-фај филм од 90ти. Микрофонот беше ко Кобра. Бресква е пееше песнава скроз ко низ нос, појче на стенкање звучеше - без навреда и го обожавам гласот.
Како да не ги сакаш Балканците?
Ја мислев само на лепотанот мој тхо. ОЧИ ОЧИ КАД МЕ ГЛЕДАЈУ, МОЈОЈ ДУШИ МИРА НЕ ДАЈУ!!

Последно уредено:
Никако не можам да им влезам во псилогијата на љуге како кравариве од Крива Паланка.Никаков срам,никаква емпатија никаква самокритика.Просто неверојатно.Од друга страна не можам да ги сватам и другиве кривопаланчани шо ги трпат штетите.Да трпиш толку и да не преземиш ништо стварно е зачудувачки.Затоа мислам дека Трпе е најсоодветното Македонско име.

Кајг
сосема се сложувам, па и моето интересирање во секоја област ете како се толкува, затоа фокусирање на една работа не значи и напредување во таа област, целокупното знаење поточно желба, заинтересираност за све и свешто го гради човекот како посебен!

Добро некои луѓе стварно се опседнати со форумов. Иди опрај се дечко.

Никој не се пријави за модератор овде, а сите бевте јаки за менување. Нека хара наркичот.

Додека јас него му посветував турбофолкерана (за ова еднаш кркав блок), тој мене ми ги посвети овие песни.
Ова пошто цел свет му бил во сиво, пред мене.

А ова пошто сум играл ко оган што гори.
Неговиот омилен мој потег беше ко че се свртев со грбот дури играм (ротација од 360 степени ха). Овај потег го викаше der Mazedonier (Македонскиот)

Од ова

1000049133.jpg

Се претворав во ова. Ротација проследена со доста мешање со задни образи и рамена. Can see why he liked it hee.

1000029558.jpg

Последно уредено:

Кајг,
нашите дечки добија позитивна оценка како изгледаат, браво за нашите војници во НАТО, иако малку нискички, сепак биле забележителни на парадата на 1ви декември, Ден на Романија!

:oeoeoe:

Реалност е дека на крајот од денот, од повеќето што ги знаеш - никој/а кур не го боли за тебе, дури и да умреш ќе те преболат побрзо него што мислиш.

Draga I'll be fabulous again

blonde-cow-wig-cow.gif

Каква Византиска лепота е ова грузијката Кристи Кипшиџе.
#Ортодоксни

1000054346.jpg

Македонија била, на Халкадики пред некој месец.
1000054352.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom