Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга, знам дека сум досаден со урбаното граџанство и за она што пишав пред некој ден како се во шок што нивни член извршил такво злодело, ама овие веќе претераа. Почнуваат и да го бранат и релативизираат џанакот.
Screenshot_20250918_092719.jpg
Па ја искара некој и напиша кој е Иле во коментар:
Screenshot_20250918_092738.jpg

па го смена постот со иницијали, за да се дистанцира:

Screenshot_20250918_094301.jpg
Која секташка багра човече. Исто како Бужаровска кога го бранеше орангутанот Богоевски кога го фатија како нарачува кокаин. Затуцани Македонци, не знаат што е дрога.

Уште малку ќе излезат и ќе прават NGO панели како овој бил добро дете, ама системот го натерал да биде убиец.:sick:

Последно уредено:
Кое циганиште грдо бил овој Илија, ако има македонско име не значи дека е Македонец.

Никад у живот не сум бил тужибаба и шпиуниште ама преку долниот више со оваа ставање лед сијалици на автомобили кој како стигне на своја рака..Он порачал преку нет ги става на кола да ја личи и го боли курот дали некој карши или пред него ќе ослепува и ќе вози во вакум простор каде нема контрола на ситуацијата..

Драга Кајгана
Луѓето станале многу злобни.
Зло им тече од душа,од срце,од секаде..
Немам на кој да се потпрам.
Секогаш се трудам,ама животот само ме лепи за земја..немам сила веќе.

Па нели имаж маж ми кажа во приватни пораки?? Како немаш сега на кој да се потреш пишуваш тука у ДК ?
Па тоа е кога не знаеш ништо,освен да правиш нови профили одново и одново.
Ај да послушаме додека не те банираат пак

Драга Кајгана,

Каснам со дневникот, знам... Ама Монтреал е прекрасен и на денот кога планирав да го пишувам дневникот Вања ми се јави и ме праша дали сум за бар-хопинг. Има неколку работи што имам научено на брод и кои што не може човек да ги научи во Македонија, а тоа е, на мексиканка никогаш не се вика не :)

Првиот бар каде што отидовме беше по препорака од вокалистите од театарот. Внатре отмен декор, фенси пијачки, пијанист на клавир, млади луѓе и стара атмосфера.
Вториот бар Вања го одбра од гугл мапс бидејќи беше блиску и имаше убаво име, Сара Б. Испадна дека се наоѓа во хотел од IHG групацијата. Внатре гости од хотелот и американски фудбал на ТВ. Buccaneers vs Texans. Благодарение на тоа дознав дека и Вања е фан на НФЛ.
Третиот бар беше „Д плејс ту би“. Clandestino (гуглајте што значи зборот), е мескал и текила бар. Темна врата, краток ходник по кој следат скали надоле и влагаш во мрачен бар со келнери и шанкери кои изгледаат како од Пики Блајндерс... Вања го одбра со надеж дека ќе касне нешто мексиканско, ама кујната беше веќе затворена, ама затоа келнерот ни кажа каде да одиме следно и дека кујната им работи цело време.
Четвртиот бар беше пабот Сент Пјер, јадевме путин, пиевме, и си тргнавме накај брод. Наредниот ден почнав со попис на работа, и тоа е...

Кајгано,
Параметар дека времето лета ми е фактот дека ептен бргу ми доаѓа терминот за земање на апчињата од аптека и исплаќање плата!
Интересно што да ти кажувам!

tumblr_lztby1vnb31qkluow.gif

Кајг,
99% од жените ,,возачи"не даваат предност на пешаци, не користат жмигавци лево десно, се паркираат на лева страна во насока на движење, при тргнување со автомобилот идат риквец, возат со штикла над 10 cm, при застанување не дигаат рачна,тргнуваат наеднаш застануваат наеднаш без жмигавци, на градска престојување во погрешна насока, возат со една рака најчесто со лева,

...и што е најлошо, секојдневно се зголемуваат во сообраќајот такви возачи(ци), да му е страв на човек да извози релаксирано викендашки.

screaming-lady-driving-crazy-62eh3l9wye9rztx2.gif

Последно уредено:
Се може да се среди, буквално се. Само заглавен printing job у јебени HP никад! НИКАД!

GIF by 20th Century Fox Home Entertainment

Најшто мразам се состаноци што се трошење на време. Посебно кога се пласираат класични корпоративни срања од тип на проекции на пораст, проекција на приходи и скалабилни проекти, бла, бла, бла. Неможам ни 5 минути да останам присутен психички..
Ај што мора да ги седиш, па кога и си спремен зошто проектот не им е добар, зошто планирањето им е погрешно и што е најголемата причина заради тоа што цело време мењаме персонл е лошо планирање и преработеност, НЕ, ТОА НЕ БИЛО ВИСТИНА, види како у Пољска функционира.
Ало дебили, почнувам да губам живци сериозно на 31 година..

Dear,
сакам да се заблагодарам на универзумов, сум имал детство незаборавно, сум имал и имам уште другари, имало шетање, фудбал......имам изиграно 1000 партии, баскет, пинг понг и т.д. што е за мене најбитно. Сум се прошетал по факултет, ни сум учел многу ни бутур, некако го завршив. Работата не е нешто најсјајна ама има нет, нозе у вис и за лебче се крпи. Сум го осетил врвот, сум се почуствувал од убаво поубаво, сум имал и некои срања у животов....повеќе биле од неразбирање ама јбг. Животот не би бил интересен да не би имало се и сешто. Сум се качил на Хималаи, сум го осетил тој свеж воздух и сум дишел чиста прана и пак сум се вратил доле и има зошто. Не изгубив верба, и у најголемите срања на корона не сум отапил, напротив....фудбал се утепавме играјќи, и тука еден тон глупости хахах јбг, сперма у глава не маваше. И така, вечито млад, си доаѓаат коцките на свое место, има и шлаг на тортата, една најубава цура на светов, секој ден е благослов со нејзе. Ми фалат уште три цреши на врв на шлагот, ама верувам дека и тоа ќе биде. Ова е еден пат кој едно дете пред многу години не ни сонувало дека ќе го изоди...не се фалам, не е ништо посебно.....само сакам да порачам дека сјајот у очите ја мења оваа реалност и кога нешто искрено се сака и боговите се наклонети кон тоа. Може тек идат страшните времиња, само ја сум го допрел небото....и еднаш кога ќе се допре тоа трае вечно.

Сè што се случуваше во мојот живот доаѓа до овој момент. Сè за што сонував конечно прави мали чекори. Одам по пат што ќе ме направи нешто за кое отсекогаш сум сонувал. Но, никогаш не се откажав од тој сон. Некои луѓе никогаш не ми веруваа и секогаш ми велеа да одам по она што го сакаат сите други, но тоа воопшто не се совпаѓа со моите соништа. Си повторувам одново и одново дека сум многу, многу повеќе од она што луѓето мислат дека сум. Никој навистина не знае колку навистина знам. Никој навистина не знае за што сум способен. И мислам дека е подобро да останам така затоа што ако луѓето не те познаваат, не знаат што да нападнат и употребат против тебе. Секогаш е подобро да чуваш нешто приватно додека веќе не добиеш премногу резултати за да ги покажеш и закопаш оние околу тебе. Но, ќе го остварам тој сон. Сериозен сум. Не е грешка што го сонував овој сон на прво место. Дали е случајност некој да има вакви соништа и амбиции? Не мислам така. Но, другите луѓе можат да веруваат во што сакаат. Тие можат да останат во својот мал удобен кафез, каде што соништата се убиваат и се ставаат во сон. Потоа никогаш не се враќаат. Покасно ќе се запрашаат зошто имаат толку многу жалење во животот. Замисли се да го живееш животот знаејќи дека си го пропуштил својот потенцијал и дека можеше да направиш многу повеќе. Не сакам да живеам со тоа чувство. Ќе го постигнам она што го сакам и не ми е гајле што мислат другите. Признавам дека наоѓам изговори. Но, мислам дека овој повик е сè што ми треба во моментов. Тие ноќи во Мајами не ми бегаат наскоро. Постојано ги бркам.

Тоа е вистината со која повеќето луѓе никогаш не се соочуваат. Или го бркаш твојот сон сега со сè што имаш, или го закопуваш жив и живееш со жалење засекогаш. И веќе сум на вистинската страна од тој избор. Не дозволувам да умре. Се борам за него. Утре не е крајот на целта. Тоа е само првата пукнатина во ѕидот. Но, штом ќе се појави пукнатина, целиот ѕид на крајот се срушува. Градев кон ова, а начинот на кој се однесувам ми кажува едно нешто: ќе успеам, затоа што одбивам да се откажам од она што го сакам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom