Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Загледав Топ Шоп реклами на телевизија и вика Дедо Мраз е тука.. Дедомразовски попуст во август.

Добро каква е оваа маркетншка глупост? Кој во Топ Шоп ја смисли жити се?:ROFLMAO:

Ај ако не во зима нека направат летни попусти.

Порано во Франкфурт, куќите немале адреса со улица и број. Туку за домаќинствата да се разликуваат еден од друг, секоја куќа имала свој штит, железен како од витез од средниот век, офарбан во различна боја. И по овие бои се разликувале луѓето и се думале во која добра Фамилија да женат/мажат деца своештина. Фамилија со Штит? голем Грб е тоа. Чинам градот тогаш, не бил толку голема метропола и пренаселен ко сега. Тоа е време, во кое еден со друг се знаеле скоро сите.
Една куќа таму во Еврејското гето, имала Црвен Штит на неа. Таму почна се. #Рот-шилд
Автоматски споено мислење:

Најновиот подмладок на Фамилијата е оваа. :cool::pipi:
ЉуУуубав спава у овим ночимааа. ВииИИИидииим шта ти је у очима.

R.bf1fa48316a06064fc08f7914d5eed61

OIP.qBY2BYiwveukKHXd8fgm5wHaMk

1074510-vanity-fair-oscar-party-arrivals-los-angeles-usa-09-feb-.jpg

Последно уредено:
ДК,

Филмовите и сериите се се повеќе ѓубре, не можам ни да поверувам. Наместо да напишат добри стории, повеќе ги интересира дали има репрезентација од сите бои и сите ментално растројства а контент не е битен. Актери што биле култни излегуваат како идиоти, Де Ниро како коловоџа го видовме колкав ментален капацитет има. Али тоа е убавината на капитализмот, гласаш со своите пари, јас повеќе нема да погледнам во кино ништо врзано со моронот Де Ниро, и цела остала тајфа морончиња.

vcera igrav fudbal u sala posto vrnese jbg sekoja ned bar po ednas dva pati igrame se sobirame ekipa ova ona. Ja deka igram krilo cel zivot trcaj napred nazad i defanzivno pomagam ali i po utakmica u prosek davam dva tri gola i dve tri asistencii ali vcera sho mi se desi brukanje tesko mi ja davaat sam pred gol ko ja zapukav nad gol a toa odlucuvacka akcija tajmerot odbrojuvanje gotovo takov los sut do sea nikad ne sum imal. Jbg izgleda mi dojde vreme da se povlecam ebati drvoto hahahah

Да е еден и да е само на форумот.
Отсекогаш имало коцкање, дрога како пороци, алкохолизам и слично ама првите две како што се распространети особено од 2015-16 наваму, тоа чудо едно.
Нема фамилија шо не е заглавена на еден или на друг начин од некој нејзин член и безскруполозно се лаже, се измислуваат приказни, се гледа да се дојде до пари на секој можен начин. Тоа се луѓе како кои се вгнездила зависноста и нема лесен излез од такви ситуации.

Не е за чудење, едноставно општеството забрзано деградира и нималку нема здрав разум и здраво воспитување уште од најмлади години, семејствата како нуклеус се уништуваат, а институционално (од градинки, училишта, па натаму...) никој не превзема ништо да ги заштити децата и да од нив потоа се изградат стабилни индивидуи, критична маса која нема да подлегне на општоприфатените и искривени „норми и правила“.

Се наоѓаме во слободен пад како човештво, не само на форумот, во државата или пошироко во регионот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom