Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.653
Поени од реакции
8.084
Загледав Топ Шоп реклами на телевизија и вика Дедо Мраз е тука.. Дедомразовски попуст во август.

Добро каква е оваа маркетншка глупост? Кој во Топ Шоп ја смисли жити се?:ROFLMAO:

Ај ако не во зима нека направат летни попусти.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Порано во Франкфурт, куќите немале адреса со улица и број. Туку за домаќинствата да се разликуваат еден од друг, секоја куќа имала свој штит, железен како од витез од средниот век, офарбан во различна боја. И по овие бои се разликувале луѓето и се думале во која добра Фамилија да женат/мажат деца своештина. Фамилија со Штит? голем Грб е тоа. Чинам градот тогаш, не бил толку голема метропола и пренаселен ко сега. Тоа е време, во кое еден со друг се знаеле скоро сите.
Една куќа таму во Еврејското гето, имала Црвен Штит на неа. Таму почна се. #Рот-шилд
Автоматски споено мислење:

Најновиот подмладок на Фамилијата е оваа. :cool::pipi:
ЉуУуубав спава у овим ночимааа. ВииИИИидииим шта ти је у очима.

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.076
ДК,

Филмовите и сериите се се повеќе ѓубре, не можам ни да поверувам. Наместо да напишат добри стории, повеќе ги интересира дали има репрезентација од сите бои и сите ментално растројства а контент не е битен. Актери што биле култни излегуваат како идиоти, Де Ниро како коловоџа го видовме колкав ментален капацитет има. Али тоа е убавината на капитализмот, гласаш со своите пари, јас повеќе нема да погледнам во кино ништо врзано со моронот Де Ниро, и цела остала тајфа морончиња.

Член од
13 јули 2024
Мислења
474
Поени од реакции
762
vcera igrav fudbal u sala posto vrnese jbg sekoja ned bar po ednas dva pati igrame se sobirame ekipa ova ona. Ja deka igram krilo cel zivot trcaj napred nazad i defanzivno pomagam ali i po utakmica u prosek davam dva tri gola i dve tri asistencii ali vcera sho mi se desi brukanje tesko mi ja davaat sam pred gol ko ja zapukav nad gol a toa odlucuvacka akcija tajmerot odbrojuvanje gotovo takov los sut do sea nikad ne sum imal. Jbg izgleda mi dojde vreme da se povlecam ebati drvoto hahahah

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.302
Да е еден и да е само на форумот.
Отсекогаш имало коцкање, дрога како пороци, алкохолизам и слично ама првите две како што се распространети особено од 2015-16 наваму, тоа чудо едно.
Нема фамилија шо не е заглавена на еден или на друг начин од некој нејзин член и безскруполозно се лаже, се измислуваат приказни, се гледа да се дојде до пари на секој можен начин. Тоа се луѓе како кои се вгнездила зависноста и нема лесен излез од такви ситуации.

Не е за чудење, едноставно општеството забрзано деградира и нималку нема здрав разум и здраво воспитување уште од најмлади години, семејствата како нуклеус се уништуваат, а институционално (од градинки, училишта, па натаму...) никој не превзема ништо да ги заштити децата и да од нив потоа се изградат стабилни индивидуи, критична маса која нема да подлегне на општоприфатените и искривени „норми и правила“.

Се наоѓаме во слободен пад како човештво, не само на форумот, во државата или пошироко во регионот.

Kajgana Shop

На врв Bottom