Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драг ем мил форум,
низ моја населба за свадби не се вие никаков вентилатор,
саде двоглави црни орли се вијат,
па до полоина излезени од автомобилот за подобро да се виделе,
и се пука, додуше во воздух, ама за тоа никој не се побуни овде на форумов.
КУТЛЕШ им засмета... ЕБАВЕ провидните.
Таквите кај нас ги нарекуваат ПОДМУКЛИ СТВОРЕЊА...
DSC00101.JPG

Последно уредено:
Цццц

Значи какф спин.
Ти ги прашуеш како воскреснаја Исус, они ти викаф иди прашај у џамију у петак за Алаха.
Ти ги викаш знаме да се вее на сфадбу или матуру е непотребно и глупо,они ти викаф зшто не се буниш за шиптаpи.
Абе глупи ли сте?
Не ми смета македонско знаме алоооо.
Не сам северџан, не сам виножитар.
Едноставно мислу дека на прославу знаме да се вее е непотребно!!!
Без разлику на државу или знаме.
Што не е јасно?

Па ке прашам, глупи ли сте???

С ким си, такав си... велев кумановци.
И на перфиден начин дрдорев само против едните,
не споменувајќи ги другите.
Курназ Атанас, другите биле глупи.
Погледни се во огледало

П.С. Цитат од кумановац подмукол: „
Небитно дали е Кутлеш или вентилатор.
Нема поглупо од веење знаме на сфадбе ...“
Каде се ДРУГИТЕ во цитатов???

Доволно беше. Правам последен обид за останување на форум. Ставам на игнор се' што ме нервира овде. Најверојатно ке останат само луѓето од филм и фудбал. Нема да добивате тажни од мене, нема ни да ве читам. Фак оф.

200w.gif

Vi velam jas ova koronata gi doporemeti ljugeto, nema den da ne iskluci po nekoj :(.
A kolku normalno si deluvaja pred nea, ko nisto da ne im falese :cautious:

Драга

Вчера помина едно говедо со кола покрај мене и врисна, мислејќи дека ке ме уплаши. Така нека вриштат и сестрата и мајката негова и се што има женско у фамилија, да ти ебам неартикулирани неандерталци.

Лани ова време направив една навистина голема чистка на пријатели/познаници. Завртев нова чиста страница во мојот живот.
Го доживеав моментот кога луѓето ти се најпотребни барем да те сослушаат, оние лажните во твојот живот со бизарни оправдувања или не, едноставно самите исчезнуваат. Просто кажано самите се бришат од твојот живот, додека ти со дебел маркер свесно и оправдано ги прешкртуваш од живите. Не за џабе рекле -на мака се познаваат вистинските пријатели.

На истите тие секогаш сум им бил на достап, секогаш безрезервно ја добивале мојата поддршка и помош без да барам или очекувам било каков возврат. Искрено од срце и ништо повеќе од тоа.
Но долго време сум бил во заблуда, не сум сфатил дека тоа се лажни пријатели, лица од X интерес и ништо повеќе од тоа. Фала му на Бога што дојде момент во мојот живот за да го дознаам тоа, инаку сеуште ќе бев во заблуда.

Еквивалентно како примерот -побарај пари на заем, ако сакаш да дознаеш дали навистина истиот ти е пријател. Што не беше во мојот случај, но материјалното не е се во животот.

Сега работите во мојот живот се сосема поинакви во позитивна смисла за разлика од пред една година, фала му на Господ помина таа бура. Поминаа тие моменти, тој период кога ми требаше емотивна поддршка, некој да ме сослуша, некому да му се искажам и да добијам некаков пријателски совет и поддршка.

Мојот образ е чист. Како велат, најважно е да останеш свој и да го сочуваш образот чист. Валканиот образ ништо не може да го исчисти, човек со извалкан образ останува безвреден засекогаш.

По една година, некои од тие луѓе се обидуваат повторно да станат дел од мојот живот. Кај мене тоа не поминува.
Имено вчера еден од тие ми праќа порака на ватсап "ееееј што правиш, јас сум во Берлин на неколку дена, да се видиме да пиеме кафе".
Читам и самиот се смеам, слатко се смеам и си велам со кое лице, со кој образ ми пишуваш и сакаш да се видиш со мене. Но ништо невообичаено знаејќи дека помнењето кај многумина е кратко. Нормално игнор на пораката, избришаното останува избришано засекогаш.

Бидете луѓе, сочувајте си го образот чист. Да имаш чист образ и уште почисто срце. Да си легнеш со мирна совест, да станеш одморен со неизвалкана душа. Да му подадеш рака и на оној кого не го познаваш. Да не очекуваш да профитираш од секоја ситуација. Да не се буткаш кога има "муфте" доколку не ти е потребно нештото. Тоа е најголемото богатство. Само и само тогаш сте вистински луѓе.

Срамота е да пишувате вакви банални и cringe постови како овој над мене, постови на некрстени праведници кои знаат што е човечност. Имајте малку достоинство, не се резилете со вакви постови. Да напишам нешто вакво банално и досадно до посер, клоца би си удрил сам себе си.

Последните зборови што Никола Тесла ѝ ги упатил на мајка си биле: „Сите овие години што ги поминав во служба на човештвото не ми донесоа ништо освен навреди и понижувања“.

Колку е страшно кога чесен човек ќе се соочи со зли луѓе, а не е создаден од лош материјал за да може да возврати на истиот начин.

Ќеј, каков викенд ми се случува, вау вау вау - ај лав мај лајф, одар бесар гезагт - их либе мајнем лебен. Да постирам слики? Ќе одлучам согласно бројот на ликови кои ги растажив денес.

Драга кајгана

Кажи му на Византиецот дека сигурно со нетрпение Џонтра го чека да му ги види тие слики . Да не плаче сепак наш Џонтра

^ Џонтра и другите, ајде да не се редуцираме на еден лик. Шо би рекла Дел Реј, јас сум комплицирана личност, создржам контрадикторни мултитуди. Гревота е да раздразнувам само еден лик, поразително за мене

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom