Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Се враќам од работа, се убив од спиење до сеа. Ни знам кај сум ни кој сум, а благодарение на објавава над мене не знам ни која година сме. Инфраред рече бе

Се надевам дека на @Sussaro не му доаѓа никогаш секвенцата "абе можи заев ја распродаде државата ама бар не е грујо, не живејме во rezimot на грујо, заев мајка ѝ плака на Македонија ама барем турнавме режим"

Не може да не ти е смешно македончето со својот самоуништувачки синдром. Венко Андоновски му беше советник на заев, сега кука заради негативната селекција. Катица Ќулавкова што урлаше по Груевски дека бил националист и диктатор сега кука дека јазикот ни го маргинилизирале со новиот закон во државава.
Малце ви е. Сите учествувавте во разнебитувањето на Македонија, на македонскиот народ и македонскиот јазик, сите го заслужувате да го доживеете моментот кога ќе се дели државава на албански и бугарски дел. Лилето поповска плачеше среде емисија што гласала да се смени името, сега сфатила дека ја изиграле.... никој никого не изигра, сите го знаевте влогот и сите влеговте во играчката, знаевте дека губите, само ништо од влогот не беше ваше па лесно ви беше да се коцкате.
На секое полугодие од секој град од 60 до 100 деца се иселуваат од државава ако не и повеќе. Барајте онлајн работа, јавувајте се по тетки, барајте контакти од пријатели од секаде, бегајте на црно, снаоѓајте се па повлечете нагоре кој можете. Оваа држава нема иднина.

Колку кила си?
-180.
То ти се море 3 врешти цименто и една кофа песок. И уште некоја лопата.. Ти нормален ли си бе, од то цела куќа се праи.
-Де бе докторе, не сум ја градежна фирма, сеа види муабет... :icon_lol:

А не, за муртињо не е секвенца, туку константа која не исчезнува.

За него лансирање со падобран на островот Северен Сентинел и снимање со дрон со 4K камера како го прават лесковачки роштиљ и се гоштеваат со него притоа чудејќи се зошто под черепот нема ништо и емитување на снимката на Live Leak.

• Љубов
Reactions: A__
Има една народна поговорка "Дај му власт на човек и ќе видиш каков е".
Па речиси сè што беше паметно, вредно, мудро, работоспособно ја напушти нашата државичка и сега она малцинство кое остана е во принудна позиција на потчинетост на нарцисоидни човечки амеби, поставени на водечки функции, кои си играат шефови и директори. Ваквите раководители ниту си ги знаат обврските и надлежностите, ниту пак се интресираат за работата, само парите и славата им се во глава.

Ова во Македонија не е ништо ново, но загрижувачки е колку е длабоко вкоренето во секојдневието на луѓето и колку се маргинализира професионалноста, дисциплината, работата и трудот.

Ovde ne e prirodna selekcija, tuku negativna selekcija.Se sto e negativno, nepismeno, nechesno, nedobro se selektira za da bide vo odluchuvachka I vodechka pozicija.
Mislejki deka narodot smeni apsolutistichki rezim, na tronot gi postavi teroristite I apashite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom