Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Mislam deka visokite zakoni se postaveni taka sto vo zivotot se ostvaruva predimno principot na toa sto go posakuvas za sebe i ocekuvas i baras od zivotot / fenomen na ogledalo, pred toa sto si go zasluzil, odnosno pravda nekoja - neka e bozja, koja jas najmnogu bi sakal da bide poetska za nekoi luge, no ete samo pusta zelba. Vo najmala raka prviot princip e pred vtoriot, odnosno so povisoka vaznost, ni mene ne mi se dopaga sto e taka, no toa e. Barem moeto iskustvo govori vaka.

Inaku, i jas bi sakal da sum silen i pameten koga ke zabelezam deka me faka vinoto, i da prekinam, ama djabe, za luge kako mene vinoto e margaritas ante porcos.

Замисли бе, три дена да се молиш на Бог да даел правда, да го столчел некој лик од форум, што не го ни познаваш, и фала Богу нема ни да го запознаеш приватно. Лик кој со ништо не ти наштетил, ниту тебе, ниту на твоите најблиски, ниту би го интересирале афери со кои би им наштетил на другите.
Незнам на кој Бог се молите, ама Христијанскиот не функционира низ таков хаотичен калеидоскоп од замисли. Исус би се срамел.
Also, ganz komisch muss ich sagen.

Мажите СЕ манијаци и жените го користат тоа за да остварат профит. Вие сте животни кои се водат од нагони, губите памет кога ќе видите раширени нозе. Освен тоа, она ѕверското во вас прави да бидете жедни за крв, затоа има толку војни.
Светов можеби би бил подобро место кога би бил управуван од жени, а мажите да служат само како бесплатна работна сила... Додека не ве замениме со роботи, а веќе почнавме.

satisfyer-pro-2-1.jpg

Го читам инфектологот Марковски Вело.

Ја запознал коа брзо станала асистенка,па имал пеперутки,најдобра студентка му била му била ,се родила љубов . Да не и го зачука случајно бремена оти оваа сакала да помине испит и нешо а ти ко шугар деди имам шански кај малава ? Било љубов,абе ајде кринџ ми е ,уште сее правдаат по интернет .

Миа Костова ми станала праведничка,поборник .

До вчера се шеташе и соблекуваше за плејбој,сега иде у црква,мајка е,поборнил за права е . Знаеш она 180 степена преокрет демон ја осветил со водичка .

Лила Филиповска .... Ма она не го знае Боки Тредичи,само од далеку пазареле Луј Витон кај Ајрула у Шутка ,знаеш преку банкарот познаници,све поштени

Политика не ми се отвара уста.

Ми прекипе коа го читав сеа Вело Марковски ....

Све поштени публикуме у овом нашем земју.

Знаеш, Рашковски преку мекици зема онака иљадарчиња на Правен .

Исто Егеец Никола Димитров е сега у ренесанса и заветие за неговиот потпис на Преспа договорот ко Љиљана Поповска оти гласала за уставни измени оти и било обеќан закон за екологија ... Блаже Ристовски праи 360 уга-буга коа плачеше на Канал 5 ....

Фуј од сфе.

Да живеев во Северна, досега ќе ми препишеа најмалку еден антибиотик за лекување на грип, онака де "за секој случај", да ме потрујат малку.
Ама ова "никаквото" Германско здравство како што коментираа одредени членови на форумов, има друга тактика.

Прв, втор и половина од трет ден, горев темепратура 39, му се јавив на својот лекар ми кажа што и како да правам по дома, да се тестирам против Корона третиот ден повторно со брз тест и да му се јавам за резултат.
Во меѓувреме докторот ме контактираше по два пати во ден, да ме праша како се осеќам и дали имам некакви промени, со совет доколку ми се влоши состојбата да се јавам одма на ургентен.
Температурата ми паѓа попладнето во текот на третиот ден, веќе на 37,5 и не се качува повисоко.
Во еден од разговорите со докторот, му се правам паметен и му велам ама некој антивирусен лек да ми дадете, тантара-мантара. Ми вели тоа за млад и здрав организам нема потреба, категорично ми одговара да не се грижам си имаме ние алгоритам за кого има потреба од такво нешто, за кого не.

Вчера ми се јавува, му кажувам дека сум дефинитивно негативен на Корона и ми закажува термин за преглед. Одам на преглед.

Ми прави брз-тест за грип, искача позитивен на инфлуенца А (H3N2). Се жалам на болка во грло, ме прегледува, ме преслушува и јас како Балканец одма муабетот за антибиотик, да не треба де. Ма каков антибиотик, зошто ме боли грло ми земаат брис од нос и грло да се види дали како секундарно се накалемила и бактериска инфекција.
Искача денес резултатот од лабараторија, нема бактерија што значи дефинитивно нема потреба од антибиотик.

Само прополис спреј плус слични, чаеви со мед, многу течности, одмор и толку. И да, веќе целосно се осеќам многу подобро. Уште мускуливе да престанат да ме вртат и ќе ми пројде целосно.

Вака барем да ти е ќеиф што задолжително ти се одбива за здравство од плата. Зошто недај Боже што и да ти се случи, знаеш дека ќе бидеш брзо и квалитетно згрижен, без потреба од "повикај пријател", како што е во Северна. Па и не за џабе Германија е во топ 10 држави со најдобри здравствени системи.

Инаку родителиве пензионери, вакцинирани уште на есен против грип, имаа контакт со мене, јас веќе во почетна фаза грипосан -ништо не им. Ни трага од грип.

Драга,

Оддамна се немам радувано за нечиј роденден колку сега. Дури ни за мојот роденден немам никаква возбуда.
Дедо ми следна недела ќе полни 80г па неговите 4 ќерки, 6 внуци и 9 правнуци се договоривме да одиме во кафана да му направиме изненадување.
Откако почина баба ми пред 5г дедо ми постојано гледа максимално да го пополни своето слободно време. Секогаш бил креативен и вешт, направи мерач на дожд што запишува кога и колку наврнало па прави пресметки на месечно и годишно ниво, највисока и најниска температура во текот на месецот и годината, железна вага, од кревет направи фотеља, кога тренирав ми направи вреќа за вежбање, дрвен меч и ред други работи.

Најинтересната работа за мене беше кога пред 2 години напиша една тетратка за се што се сеќава за себе и неговите родители како и дедовци. Каде се населиле, војска, проблеми од турско ропство, мажачки, женачки, деца, промена на презиме, работа ама баш се. Тогаш почнав да ја прекуцувам на ворд но некаде застанав сменив компјутер и остана тоа за тоа.

Вчера кога се договаравме со братучедите се сетив дека еднаш ме праша до каде сум стигната.
Епа дедо завршив, плус имаш бонус стихотворба од внуците како и семејно дрво.
Од утре оди да се укоричи и да се направи пиц пец.
Копии одат кај внуки и внуци во Германија а остануваат и за нас овде.
Дедо ти си нашиот јунак :love:

Поздрав,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom