Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јагоде за ЕКВ се Пинк Флојд.

Него кога ќе видам ЕКВ како тепаат на некои избори за најдобра песна или најдобар екс ју бенд, посебен пролив ме фаќа.
ОК бенд, толку, смалување доживљај.

https://novamakedonija.com.mk/zivot/magazin/nauchnicite-ozhiveaja-kletki-na-mrtva-svinja/
ДК....ако мисливлевте дека короната, 3та светска војна или роботскта апокалипса е најлошо што може да се деси...сега подгответесе за зомбиња...како луѓево упсеваат да дотурат бензин на пожарот е над мене.

Кајг,
види ти ваму, колку паметно куче,
... после добивање на заслуженото демек човекот се смилува дека е повредено, тоа си продолжи најнормално без да куца со „повредена нога“ и тоа во ризична зона на пат! :)

For the record, Бјело дугме е своевремено "режимски бенд" и проект, заедно со Лепа Брена. Арно што легенда како Бебек не си дозволи да го потроши талентот во таква какофонија.

Освен „симфонијата“ Sve ce to mila moja..., уште и ова:

Ја обожавам песнава! И сто пати на ден да ја слушам мислам дека никогаш нема да ми здосади.

А инаку: Тифа ја има Липе цвату, да, ама на тоа едно единствено негово албумче има и ОК песнички: Jer kad ostaris и Da te bogdo ne volim, на пример. Исламовиќ е комплетно шунд!

Нишо посебно чекам 25 ноември црн петок или black friday да дојде за да си ја купам омилената игра на попуст ти арна иначе?

Кога сме веќе кај старите бендови во едно интервју Тифа вика дека се заебавал во песните,на Ален "му чепнав малку од интервјуто" ми делува како само пари да го интересираат и не живее живот на рокер кој многумина го доживуваат као таков тип а исто на едно интервју Дино Мерлин изјави дека неговите песни се фикција...Епа кога го знам сето тоа што сум го слушнал лично од нив на мене веќе не можат "да ми продаваат емоција" кој ги ебе...:coffee:

Духовниот барал емоција кај Дино Мерлин :D и Тифа, ама после созреал и сфатил дека се фејк.

^
Барем те насмеав троа..и во твојот мрачен живот влезе насмевка..:coffee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom