Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Доволно е човек да запали кола и да ја искуси сообраќајната култура во Скопје, за да сфати зашто сме онаму каде што сме и дека ќе тониме се повеќе.
А за тие мајмуни што се научиле со тие фамози четири жмигавци да оставаат коли кај ќе им прдне, има посебно место во надгробниот свет

Драга,

Во неделата извадив ќесето со новогодишни ствари и земав да ги редам низ стан. Елка неам, втора година по ред, откога ја фрлив белата што стана сива и не планирам да купувам ни годинава.
Редам тоа ѕунѕурките, идам до Мери Крисмас знак за закачување, прелеано со таа досадната златна прашина што лом ти ги прави рацете, му се скршила Р во Мери. Ај пробав да лепам, али каде ќе ја залепиш таа грда пластика. И земав го докршив Мери и сега е само Крисмас. Таман ко што треба. :D

Најодвратен тип на луѓе:
- Абе се отепа сторина на ИГ пуштање од тој моторот посран. Тешко него, ко дете мало е, два грама памет нема. Дома таванот на глава ке му се сруши а овај џекштана продава.
бтв моторов 10к+ евра.

И после 2 месеци, овај што портари од погоре, купил некоја каматница од 1000 евра што повеке брчи од што оди, и по 5419904190 слики на ден пушта од моторот со некои Тупак квоутс.
Ама тогаш, ехеее кур ме боли брат, што сакате мислете, убоооо ми е.

ДНО. ДНООО. ДНООООООООООО.

Имаат овие декемвриски денови посебен шмек. Надвор си подзаврнува, чајче од шумско овошје до мене, оганчето тивко си гори, во позадина стариот се расправа со старата оти турил една чаша вино, манчестер полека губи од млади момчиња, а јас си играм Assassins creed 1. Еве сега го качувам Altair на едно минаре во damascus и ќе скокам од него со дагерот со цел да убијам некој уличен серач ако зачекам долу. Life is good

Кој го воведе тој збор "апропо" во македонскиот јазик?

Сега секој сељак што сака да глуми "интелектуалец" го тресе од чмар и загадува на велико.

Ах бе златен јазик имаме бе!

ДК
не знам како да успеам да објаснам на членовите на виртуелен дневник дека линк од текст или песна не е содржина која инаку би ја вметнале во еден дневник... Ако те погодува песна, напиши стих...Ако еден текст те инспирира или тера на размислување напиши свое видување...

Најкатиљ народ се македонците. Уствари македончињата, пошто никад нема да пораснат во македонци. Реално, најдегенски народ на балканов. Убедливо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom