Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга,

и јас сакам да се надоврзам дека ова е најнеспособната најкатастрофалната влада до сега, комплетно бескорисна. До толку да се немало капацитет основните работи да се завршат како што треба.
И онај неписменион туку шета по цел свет, сегде кај што појде не избрука. Ало обичен поздрав на Француски на памет да не можеш да научиш. Каква слика остава тој за нас таму? Па во бугарија и бугарски меша. Плачи за чотек.
НИЕ СМЕ КРИВИ. Зошто уште се на власт?! Каде се протестите со кои го избркавме Грујо? Не гледаме ли дека овие се 3 пати бетер од него? Каде се протестите?!
Типот тргува со работи кои никогаш нема да ни бидат вратени. БРИШИ наша вистинска - не толку далечна историја од 20ти век, таа на Корчагин, таа на децата од Ваташа. За што? За да напиши Бугарска верзија на настанот? Верзијата на губитникот?
МИ СЕ ГАДАТ.
Па уште и Социјал-Демократи биле тие.
Социјал-Демократите од 20ти век (гореспоменатите) сега се превртија во гробот.

Драга,

повеќе пати размислувам за Елена Велевска да ја пратиме на евровизија, сигурно ќе пројдеме и во финале. Незнам кој ја слуша, а кој не, ама знам дека има пејачки талент и песните и се баш супер. Си ја слушам кога како, но слушам секако и друга музика и други пејачи кои убаво пеат.

ДК,

Официјално, првиот маж на олимпијада ќе се натпреварува во женска категорија во кревање тегови.

2021 официјални години, од исуса па се до овој случај каде разумот е поразен од идиотштината која е помногубројна.

Ако воопшто постои разум.

Се собравме за десет годишнината (технички единаесет годишнина). Само класот и тоа не верувам да бевме ни пола од цела училница, ја поканивме и класната и организиравме една собиранка.
Скоро сите ги немав одамна видено, некој ги немав ни на соц. мрежи.
Тие шест часа ми беа интересни, се потсетивме на сите добри работи, имаше и по некоја тажна вест али во глобала сите продолжиле со животот. Сите успешни, фамилијарни со исклучок на неколку. Имаше и моменти кои ме потсетија и зошто не ми се одеше и на училиште. Репрезентација на се добро и лошо во 6 саати кафана.
Не кажав многу работи, претежно слушав. Сакав да видам како животот ги третирал сите. Дефинитивно не беше монотоно дури би рекол и некакво освежување од секојдневните тематики.
Ќе се собериме пак за четири години.

Кајга,
... ЗЗ, на трибина во Холандија се израдува и се поздрави со лакт со премиерот на Холандија за примен гол, Бога да чува, да навива против сопствена екипа, затоа ќе изгубиме и офсајд -головите не ни се признаваат и стативи колку сакаш, еден гол, а бе еден единствен поради нас тука што се нервираме!

IMG_20210621_185805.jpg

...све поради баксузов на трибина, што не отиде бре во Бугарија таму со Борисов да пие пиво! :yid:

Последно уредено:
Нарцисоидни личности

За жал се распространети насеакде, но брзо ги препознавам.....и ги држам строго на далечна дистанца од мене.....всушност ги множам со нула.

Тоа се личности што:

- Се чувствуваат супериорни
Тие имаат чуство на грандиозност, супериорност....односно ароганција. Веруваат дека се подобри од било кој друг човек.

- Себе-правични
Кај нив е на површина...лажливото над-чуство дека секогаш се во право. За разлика од здравите луге....кои имаат добро психичко здравје, чуствуваат и знаат кога се во право, но нарцисчињата се цврсто убедени дека секогаш се во право....по секоја цена.

- Имаат потреба останатите да им се восхитуваат
Тие пловат....лебдат, кога другите им се восхитуваат. Кога зборувате со нарцис, многу е тешко/невозможно да имате реципрочен разговор со нив.
Тие едноставно, нема да ве слушаат.....и секогаш ќе го водат разговорот гледан од нивната страна.

- Често фантазираат, живеат во сопствена илузија
Претежно, избегнуваат да живеат во реалниот свет. Они живеат во сопствениот....совршен свет, кои го имаат вештачки создадено. Во тој нивни свет....они се идеални.

- Обожаваат да манипулираат со останатите
Нарцисот има голема тенденција....да ги искористува луѓето и манипулираат со ситуацијата....така што ги они ќе се покажат славни и успешни.

- Немаат емпатија
Тоа се ладни луѓе....тие не можат да се стават во туѓа кожа....и да сочуствуваат со другиот.

- Никогаш не се извинуваат
Нарцисот никогаш не признава дека згрешил....па камоли да се извини. Често и не превземаат никаква одговорност ниту пред себе и сопствениот живот.

- Мразат да добијат критика
Кај нарцисоидна личност, е нетолерантно да биде критикуван....дури и за најмала ситница. Макар и за нивно добро....да добијат совет за одредена грешка.

- Крајно променливи
Во многу краток временски период....нарцисот може да ви изгледа како совршена личност, но во следниот момент тие се превртуваат и целосно ве потценуваат.

Сака некој нарцис во свое опкружување? Не верувам.

Драга

Не сакам со солзи да се простам од најдобриот, туку како доликува!

Реков дека Сонцето сакаше да ме убие ?! И ме уби денеска драга моја Кајгано ....Завршив дотолчен денес ....

eve D.... 2-3 dena ti se nemam javeno od opravdani pricini,bev vo Bardovci.
Ne bre ne e toa,so site sum,ne sum slaknal,dalma ne me udrilo,pri pamet sum,se drzamm uste.
Znaes i sto i toa sekoja godina si odam vo Bardovci ovie denovi oti e Sveta Troica a ponekogas i cetvorica, i bas Bardovci si go sllavi toj praznik so tapani i si ceka gosti.A i crkvta im se vika taka na tie svetiteli Sveta Troica a ponekogas i cetvorica. E jas tamu vo Bardovci si ja postavuvam tezgata sto bi rekla Krleusa, a ona cetvoricate buni a, e malku mi trgna rabotata pa posle tretoto pivo,site onie sto odea po dvajca mi se pravea-gledaa ko cetvorica,duri na nekoj im vikav abe aj ne se grupirajte po cetvorica ova pandemijava uste e tuka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom