Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ок ја разбирам дека у елитни кафани конобарот мора да ти виси на глава, али знаат ептен и да забегуваат.Ти седи буѕквално у скут ти ја поместува чашата де лево де десно приборот ти го мести, ти го зел виното и он ти става у си го носи, па за секоја чапа иде па пак ти точи:tapp:. Ја разбирам дека за тие цени така им е речено, ама некој работи се претерани, едно е да бидеш културен друго е да бидеш досаден.

Сочувство до сите што вечерва им се паднало да бидат трета смена на работа и што ќе работат еден саат дополнително.
А пак тие што не работат, еден сат плус спиење ихуууу!

Драга, преглупо е чувството кога откако ќе се изналутиш сфаќаш дека 70 посто кривицата е кај тебе. Дали да се преправам дека сум невидлива или дека не сум приметила прашањето е сега.

Драга неможам поќе знајш, знам по кај пат го пишам ова ама нема крај златна кај мене....Овај пат сум крив кајги, претерав мн на крајот ептен мн и ме остај единствената која беше совршена. ЈА премолив до немај каде ете месец помина, за некој сат ќе славевме заедно пошто ние во цела врска го славевме секој месец, за мене беше како празник. Знаев да претерам со љубомора и посесивност некогаш на моменти ама за неа светот пешки ќе го изодам....На почеток ме туркаше до немај каде и се прибилижив и шо напрајв?.......

Ми се смачи се кајги апсолутно се, волја немам не е само за раскинвањето туку за се. Знајш која е тајната каги? Години не сум среќен многууу години од својата 21-2 година. Никогаш не побарав мн од светов сите сакат пари, моќ, јас едноставно то шо го давам да го добијам и љубов....И шо се случва? Ме работи универзумот до немај каде. Со секој проблем се носам кајги во животов, на улица сме живееле со мојте кајги со тоа се носев, буквално на улица ама со ова неможам. Дали ова е врвот па зато ме крши или не знам..... Премолив за шанса 2ра кајги, а ми рече ја заслужваш ама нема да ја добиеш оти не те сакам поќе ... и го осетив она ладен нож низ срце камен ладен....

Нема цел поќе за мене ништо сериозно мислам кривицата ме изеде тотално...Јас кајги се сум простил во врскиве на сите досега, оваа на гла да ми се качеше и знаеше и таа да се дери ако одвај чекав да ја видам и ко ништо да небило...побудалив кајги...Мора ова да заврши на било кој и каков начин немам поќе сила....

Не знам дали стално истото ми се случва поради мн трчање по газот и угодување, дали дека знам некогаш да бидам љубоморен и можеби до некој степен посесивен во дадени ситуации не знам се мислам е првото. Ама тоа е јас вервам дека коќе сакаш некој треба се да понудиш...Да понудеа бар да понудеа...

Уба вечер кајги и до наредно видување...

Најголема глупост човекот што го прави е да пати за нешто многу долго, за нешто што голема е веројатноста дека нема да има никаква вредност за него/неа после 5 години од животот. Инвестирајте енергија, време, труд во нешто што ке трае вечно дури и после смрта

ДК

Готово ,официјално старец сум .... Поврзав 3 дена редоследни со висок крвен притисок .... Вчера ми беше пикот со 180/110 ....Толку тежина ми беше ,шо до дежурен ме носеа во 02 часот ....Сега пред да пишам пост,пак околу 150/100 ..... Откога се знам себеси,никогаш не ми било лошо да се чуствувам ..... Причина веројатно е последниов период што сум под стрес многу со напуштање старо место,проблеми со бирократија итн ..... Можам ....:)

Everybody always asks if you have a career, married, children. As if life was some kind of a grocery list. Посебно родителите се заинтересирани се` да им чекирано на децата. Почнувајќи од оценките на училиште. Па добро, што има лошо во тоа детето да не го бива за учење, не може секое дете факултет да завршува. Не мора да значи дека помалку ќе заработува. Подобро да си ги пронајде своите афинитети и да најде која работа го прави среќно. Луѓето, посебно повозрасните, се заглавени во некои демагогии и поставување стандарди каков треба да се биде. Ако не си "најдобрата верзија" (според нив), тогаш треба да им се објаснуваш на сите роднини. Без разлика ти колку си задоволен од себе. Над одредени години, истото се случува и со пријателите, одеднаш тие се одговорни исто така за проценка на твојот живот, и на сечив друг, и веќе собирањата и со роднини и со пријатели се сведуваат на меѓусебно мерење кој колку успешно и на кој точно начин си ги штиклирал полињата во животот
(изглед, место на живеење, паричен износ и локација на истото, плата, работно време, работна локација, брачен статус, сите детали за партнерот, детални планови за потомство...)

Американците се глупи и неписмени не знаат кој им е претседател, не знаат каде се наоѓа Англија на мапа....А нашата писменост лесно ја откри една "загатка" со сендвичи и сокчиња. :facepalm: :ROFLMAO:

Пред некој ден имав еден муабет со татко ми, му кажував како одат работите во школо и ми вика
Сине, камо математика и физика да ми беа најголемите проблеми во животов.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom