Дозволувате ли сеир на ваша сметка?

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Деновиве бааги се иссеиривме на форумов, почнувајќи со Александра85... Затоа ме интересира : ете, сте зезнале работа, сте истресле нешто што не требало - секому му се случува, нели. И фатиле да ве сеират на мртво. Дали прифаќате таков сеир?

Сега, многумина ќе речат - да, ама со мерка. Која е мерката и каде е границата? Кога почнувате да се навредувате?

Јас во повеќето случаи немам проблем доколку сеирот се однесува на мене и на глупоста што сум ја истресол. Дури и јас ќе потфрлам нешто на своја сметка. Границата се преминува оној момент кога тема ќе стане семејството, блиски пријатели кои ги почитувам или работи за кои сум се намачил да ги постигнам и што ми значат нешто.

А вие?

*симбиотски го поврзува своето мислење со она на спукс*

Сеири ми се ќејф па и за мене се. Ама има теми кои ми се чувствителни и навредливи ми се.

spooky напиша:
работи за кои сум се намачил да ги постигнам и што ми значат нешто.
Ова е за нешто што СТВАРНО несакам да ме зезаат луѓето.Инаку прифаќам многу сеир и навикнат сум на него.Воопшто не се лутам ако некој ме зеза ама тогаш и тој да не се лути кога ќе му вратам со сеир.Сеир за сеир.

Дозволувам сеир на моја сметка,ама по некое време ми се здосадува и кажувам дека е доста.Ако некој продолжи и после опомената,он ќе си знае.

koj ne e taka spremen za da izdrzi seir na negov grb......po moje ne e i ne spremen za previligiran seir za na tugj grb.......:ne:

Jas prifakam seir na moja smetka ama zavisi i kogo e kako e kazano.nesam ironicni luge,ne sakam luge sto kazuvaat nesto dvosmisleno ili sto ne kazuvaat vo lice.Sakam seir od lugeto sto gi znam i navistina mi e interesno,ama ako e od nekoj ne tolku blizok onda upetrebuvam kontra udar i se praime lom demek na "Shala"

Како да кажам на културен начин: Ич куро не ме боле:icon_lol:
I just don't give a shit maaan

Seir ne dozvoluvam od nikoj (seir e uzivanje vo i izivuvanje so makata ti), raka secam odma, oci da ne mi vidish. Majtap na svoja smetka - pa gi obozavam lugjeto na koi im uspeva da me zasmeat zezajki se na moj licen racun, i nikogash ne se protivam, cak duri dodavam ogan na seto toa.
Normalno deka toa e dozvoleno samo na lugje koi me znaat, i gi znam, lugje koi mi se na nivo i za raboti so koi moze da se tera shega.
Mesanje vo intima ili komentari koi generalno se smetaat za nevkusni i nekulturni ne dozvoluvam, posebno ne od lugje so koi ne sum bliska. Koj probal osetil :)

се е доэволено дур не се претера, како што кажа обдн океј е дур не стане невкусно и некултурно. во ред е и эеэање со луѓе што не ги поэнавам доволно само што границата се раэликува ;)

Зборот сеир потекнува од сихир - девтте зли духови кои можат да ти го загорчат животот. Спуки зборува за неговото изменето значење, шега (пожестока) на нечија сметка - односно на своја, во случајов.
Јас така и си ги премерувам шегите. Не се шегачам со работи кои самата не би можела да ги поднесам, а поднесувам - многу.

Секако дека дозволувам. Знам добро да им се изнасеирам на другите - што автоматски значи дека сум подготвен и да го осетам тоа на своја кожа. Дури и ги „канам“ другите на сеирџиски дуели. Ама ретко кој прифатил. Вегас еднаш прифати, ама беше приморан да го признае поразот после една недела. :wink:

И никако сеир на туѓа мака. Можеби на глупавоста на некого (како случајот со Александра и Ефтим) или налудничавоста (случајот со Малиновски), а некогаш и од досада (како со Вегас).

Никој од нив нема мака. Значи не фаќам сеир на некој што има мака.

Не е битно дали ќе се навредам или не - важно прифаќам. :wink:

posho sum lichnost koja nekogash moze ne e ubavo ama zbori mnogu hehe ts kaka za drugite im puka seir taka da u sekoj moment sum spremen i mene da mi se puka seir neznam ja sum od tipot na lichnost ke ti pukam seir ne mi se luti pukaj mi seir ne ti se lutam ja toa go sfacham ko sekojdnevie toa pukanje seir taka da mene mi e seedno nekogash koa mi pukaat seir posho toa nemoze da me iznervira. Ali ako ja vidam deka nekoj se nervira dur ja mu pukam seir a neee tuka nezastanuvam dur ne zbesne :) jebiga takov sum

Сеир прифаќам без ич навреда ако е од мои блиски. Ако е од некои подалечни луѓе, зависи за што е сеирот и дали ќе се претера ... незнам која е границата кога се претерува сеирот, ама мислам дека е кога на тој што му се мава сеирот веќе незаинтересирано реагира. Со тоа сеирџијата би требало да престане. Доколку не е така, а се работи за мене, почнувам да се нервирам малку по малку ... :icon_lol:

знаете колку трпам сеир у живо, досега сте ми фаќале сеир

трпам сеир, ама гледам да не засерам уште повеќе па дупли сеир да не биде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom