Доверба?

• Креатор на темата Креатор на темата Луси
  • Време на започнување Време на започнување
Па имав доверба во многу луге. Но во последно време, бројката сериозно опага. Сега можам да кажам дека доверба имам во домашните и во само неколку (едноцифрена бројка) пријатели... За девојка, да не зборувам, од многу доверба ништо не биде.

Дали сум многу кршлив на таа тема? Па, некој ако ми згреши до толку, едноставно ке заминам и ке го изгубам секој контакт со него. Не гледам причина зошто би бил сеуште пријател со него.

Дали ја стекнувам повторно ако ја изгубам некогаш? Тешка работа.

Ја имам многу доверба во љуѓето што е многу голема негативна особина :tapp: бидејќи повеќе пати сму бил изневерен од тиа што им верувам ама пак има вистински љуѓе на кои можам да им верувам кои уште не ме изневериле :tapp:

Довербата, имате ли ? Во кого најчесто? Се гаи, се негува? Има ли луѓе кои не ја познаваат, како кога ќе ја изгубите, ја стекнувате ли пак или малку потешко? Што всушност придонесува? И дали имате доверба во некого 100%?

Лично за мене како автор на темава, имам доверба во многу мал број луѓе, незнам зошто неможам во сегкого да ја имам истата, како што реков многу мал број луѓе се тоа, и ако може да се сретне во љубовта, семејство, пријателство/другарство, се знае во кого имам доверба, во личноста со која го делам домот, со кого ги имам децата.. И се надевам дека нема да ми се сруши истата, сепак треба да се гаи, за да не се изгуби барем ова е мое мислење..

Колку сте вие ранливи , кршливи во ова прашање?

Чекам ваши одговори...

Доверба немам во луѓе што не ги познавам!Моите проблеми,мојот живот и секојдневие не им го кажувам на луѓето што не ми се сраснати при срце!Имам доверба само во потенцијалните и најдобри актери во мојата приказна и само на нив можам да им се доверам за било што.Најчесто се тоа другарките и другарот еден и единствен,дечко ми,а во мајка ми имам слепа доверба,бесценета доверба,непотребна доверба зошто знам дека е секогаш тука за мене!Ја познавам многу добро,знам како е кога некој те чува некаде таму,и како те сака и цени и покрај се!Кога ќе ја изгубам довербата во некого ретко кога ја враќам бидејќи таа личност за мене веќе не постои во таа смисла.Довербата придонесува да се чувствувам слободна да кажам се што сакам на личноста која ја сакам и да не пазам како и на кој начин ќе биде тоа при тоа се празанам себе си,кажувам мислење,барам мислење без страв дека ќе бидам издадена и така натаму.....и така наваму!

Ранлива сум!Мразам кога некој ќе ми забие нож во грб,мразам кога некого лошо ќе проценам и мразам што сум имала доверба толку многу време во некој што не заслужувал....сега не заслужува!

:pipi:

Па зависи од човек и ситуација. Колку сетоа тоа заслужува да се има има доверба. У принцип не се опуштам многу...а кога би веруала и би завршило лошо? Па факт е дека секој што верува во нешто/ некој (и тоа заврши лошо, не така како што треба ) ќе биде повреден. не?:kafe:

Довербата, имате ли ? Во кого најчесто? Се гаи, се негува? Има ли луѓе кои не ја познаваат, како кога ќе ја изгубите, ја стекнувате ли пак или малку потешко? Што всушност придонесува? И дали имате доверба во некого 100%?

..имам доверба..во баба ми и постариот брат ...во френдицете мој...едноставно во личностите кои се посебни за мене....сепак кога нели ќе се изгуби довербата во некого потоа многу тешко може повторно да успее да се поврати...како чашата кога ќе се скрши не може да се да поправи..така е и со довербата..која тешко се добива а лесно може да се изгуби...
..довербата за мене не преставуа само нешто или некоја личност на која можам да и кажам се..и готово..туку едноставно до која можам да добијам и совет..како и во обратен случај..знам дека таа личност се грижи за мене...и секогаш таа личност ќе биде нешто посебно ..за која секогаш и секаде би била за неа...

Имам доверба само во една другарка неа можам да и кажам скоро се... инаку другите(тие што ми се праеја другарки шо му вервав) сите си ги покажаја рогојте некој покасно некој порано важно сите се покажаја и зато поќе не вервам во скоро никој.:toe:

Ah kolku samo mnogu vreme mi treba dodeka steknam celosna doverba vo nekoj!
Tatko mi!
Zatoa sto znam deka sekogas cvrsto stoi na zemja, deka nikogas ne mi ja ispustil rakata koga sum pagala vo bezdnite na ocajot i depresijata! Mi ja nudi najtoplata pregratka i najrazumniot razgovor koga ne znam kade, koga ne znam sto, koga sum prokleto nemokna pred sebe i svetot!
Sinoka bev tokmu takva...tato bese premnogu daleku!Boli!

Doverba vo nekogo??!:nesvest:Strogo zabraneto od onie sto ne ocekuvas bi te predale.Doverba imam samo vo samata sebesi i ako veke tolku ne mozam da izdrzam da kazam neso nekomu bi si go kazala samata pred ogledalo bi se olesnila i se ke ok.Znam mozebi sum prestroga ali nikoj ne e dostoen za mojata privatnost mn pati me izdale me zafrknale taka da doverbata e unistena.Doverba??:O so e to:baeh:mala sala:D

Toa sto nema da me ubie, me pravi posilna!!!:zver:

Ne treba covek da se dovede vo situacija da zavisi od necija doverba, vo sprotivno otide prijatelstvoto vo nepovrat. Doverba samo vo najbliska familija.

Јас само имам доверба во братучедите мои во брат ми, и на уште 2-3-ца другари, затоа што ако се довериш на погрешна личност за погрешно нешто во овој град после ќе те оговараат и ќе измислат 300 глупости за тебе. Цитат од еден другар: Главен спорт у Тетово е оговарањето.

Доверба. Многу комплициран поим. Да ја имаш значи да ја негуваш. Да ја поседуваш, значи да не биде ниту еднаш изневерена. Да ја стекнеш, значи да познаваш некого тотално потполно. Довербата е делуно неповратна. Кога ќе се изгуби може лесно да се поврати, но секогаш ќе остане со една дамка на неа која ќе дава чувство на несигурност и двоумење.
Убаво е да се верува во луѓето, но жално е што тоа се искористува. Живеам со одредена мала доза на резервираност према сите. Животот бил малку подарежлив со мене, па малку порано на не така сложени работи, ми покажал дека и она што ти е најблиско може да те изневери:smir:

Имам доверба во неколку души и знам дека секогаш на нив можам да кажам што сакам и нема да се дознае тоа...
А ако изгубам доверба во некој не верувам дека некогаш би ја вратила довербата во нив...:toe:

Doverbata ne se kupuva, doverbata se gradi.Malku luge sfakaat sto e doverba, si mislat deka taa e potkupliva pa i ne ja cenat.Zatoa denesnicava e tolku rasipana ne znaes na kogo mozes da mu se doveris.Jas imam krug na luge vo koi imam doverba i obratno tie imaat doverba vo mene, no toj krug e mal.

Имам доверба, во неколку блиски другари на кој им иам кажано околу 95% од стварите....

..Сакам да можам да им верувам на луѓето...Но, речиси секоја тајна што ја имам кажано во доверба била издадена...Тешко е да им верувам...Има само една особа што знае се за мене, и досега ме нема изневерено, или барем се надевам...
Многу е тешко да стекнам доверба во некој човек, а иако ја стекнам, многу лесно може се` да се сруши...Долго време треба, да го запознаам добро каков е по душа...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom