Доверба " LapTop "

• Креатор на темата Креатор на темата Extream
  • Време на започнување Време на започнување
Не треба да спомнувам дека имаат и дефинитивно најдобри екрани со најдобар контраст и бои нели? :)
Немаат најдобри екрани со најдобар контраст и бои.
Еве ги со најдобриот контраст и најдобрите бои и најдобро изгледаат:)
overview-hero20081014.jpg

но повеќе ми се допаѓаат Dell у дизајн.
За квалитет може ама и во дизајн не би се согласил, не верувам дека има Дел кој може да го јаде Павилион во дизајн

јас имам fujitsu siemens од пред 1 година и задоволна сум, засега не киксирал
денес за тие пари можам да си купам многу подобар ( со повеке внатрешна меморија, со вградена камера и блутут) ама што да правам технологијата оди напред, а не можеме секогаш да ја следиме...

Еве нешто најново од Dell....

8214-dell-xps-m1710-reloaded-noch-mehr-ultimatives-gaming-dell_xps_m1710_1.jpg

Ваков ке биде мојот нареден компјутер :vozbud: Велам компјутер, оти од ко го зедов Dell-от, немам десктоп. Тој ми е се, од 24 часа во денот, работи 16 :). Остатокот од времето е на Stand by. Гаснење нема, само рестарт на 7-8 дена.

Dell Дефинитивно имам едно постаро моделче Inspiron 1300 го зедов пред година и пол е сега го лупнав и хардон нешто заебават ама за друго немам зборој ПЕРФЕКТО :D

За квалитет може ама и во дизајн не би се согласил, не верувам дека има Дел кој може да го јаде Павилион во дизајн

Не би се согласил Павилионот е добар во дизајн ама имаш многу добри делл (во дизајн) Dell Studio???? XPS? а и Vostro ко најефтини модели од делл искрено се доста добри во дизајн

Јас имам MSI GX-700 Piano Black и проверете ги перформансите ќе видите колку е добар. Нема игра што не ја игра и за мене MSI е најдобра фирма.
А HP-то кој е наменет за европскиот пазар е со многу послаб квалитет за разлика од тој што е наменет за Америка. HP-то брзо се загрева и копчињата знаат да откажат. Имам и Asus, а и од него сум задоволен.

Apple :) Одувек ми биле прекрасни...
Па после Sony Vaio (пошо ја имам :icon_lol:)
IBM знам дека се издржливи али дизајнот воопшто не ми се свиѓа... И Acer се за нигде... Толку од мое искуство :)

IBM, Dell,HP,Toshiba... ејпл сум имал и не се лоши но ако се поеби нешто си се заебал(да бараш дел за ејпл во мк е исто ко да бараш алтернатор за Buick во мк) сега имам Pavilion и срча е
HP%20Pavilion%20dv6000t%5B2%5D.jpg

Pavilion-от(Turion 64x2) го ставам пред мекинтошот(G5процесор поточно)

Pavilion-от(Turion 64x2) го ставам пред мекинтошот(G5процесор поточно)
MAC со серијата G5 се префрлија на Intel процесори. Така да зависи кој модел го има вградено во Мек-от, такви се перформансите. Но, глобално земено, МАС има подобри перформанси од РС.

Добрата страна на Турион е што има моќност од само 35 mW, што е речиси двојно помалку од Intel Centrino Core... Автоматски повеќе батерија.

грешиш, Г5 беше последна серија на ППЦ(Power PC) процесорите. следната серија ејпл се префрли на интел

Не пратам точно, мислев дека Г4 е последна серија од моторола. Тогашно најјаките околу 1.2-1.5 GHz, беа базирани на двојадрена технологија. Од таму и Интел ја доби инспирацијата. Затоа и Интел Целерон во споредба со последниот Моторола процесор беше каде каде поназад. Но, моторола се откажа од процесорите и Мек се префрлија на Интел (според мене грешка, да одеа на АМД турион ке беа поевтини, а со карактеристиките на MAC OS далеку подобри од било кој PC - не дека сега се лоши).

Apple :) Одувек ми биле прекрасни...
Па после Sony Vaio (пошо ја имам :icon_lol:)
IBM знам дека се издржливи али дизајнот воопшто не ми се свиѓа... И Acer се за нигде... Толку од мое искуство :)

Isto i jas, gi imam site tri.

ACER 4-ply, poevtina tenekija, od drugine dva, ali drzi jako dusha, poshteno.

IBM ne smatram za ozbilna konkurencija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom