DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Дечко, dota 2 играм скоро година а пред тоа кецот играв седум. Не скокај до заклучоци. Која е логиката да сум со фул ајтеми со Axe и до 30та минута да го дробам Spectre и одеднаш без никаква промена у неговиот score да не 5v1?
Кој ти е тој баланс кај што со Morphling ме нема до 30та минута и после ве one-shot-ам? Кај е балансот кога со Void во 40та минута САМ сум свртел партија?
У дота, било кој carry треба едино да фарма и да ја земе партијата.

Aко ги остаиш Морф и Воид да фармаат ќе изгубиш едноставно е. Они док фармаат ти моеш да бутнеш кули/бараки и да го искористиш нивното неприсуство/немање ајтеми и да ја земеш партијата. Тоа е Дота имаш late game heroes, mid game и early game, немоеш да се тркаш у фармање против Воид или Спектре со Аxe ( early game hero ) исто ко што Воид неможе да направи многу пред 40 мин (late game). Треба да ја искористиш предноста док ја имаш а не ко WoW да гриндаш ајтеми ко демек ќе ги употребиш и другата партија.

Играта си има баланс, ама не и во паб игрите. Ако се соберете 5 играчи заедно во party, така веќе се игра. Иначе во обична игра како што приметувам поголемиот дел се залетуваат за кери херои, и работата е кој прв ќе се нафида.

Да додадам :) Имам 2 инвајта (за стим, нормално) кој сака нека пише ќе му дадам...

Сакате да кажете дека сите вие овде сте про? Face it, MKD cyber sport e fail. Муабетот ми е дека имаш херои на кои дадено време им овозможува да убијат копиле via one-hit и херои кои за истото време од kinda usefulish дотеруваат до utterly useless. Не го негирам фактот дека навистина постојат early/mid/late херои али целиот тој концепт ми е фаличен и нестабилен.
btw Ја hard support играм во premade.
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 05:40 ---
Играта си има баланс, ама не и во паб игрите. Ако се соберете 5 играчи заедно во party, така веќе се игра. Иначе во обична игра како што приметувам поголемиот дел се залетуваат за кери херои, и работата е кој прв ќе се нафида.

Да додадам :) Имам 2 инвајта (за стим, нормално) кој сака нека пише ќе му дадам...

Во pub да, во CM lobby не се дешава тоа.

Има повеке начини да се победи игра лејт,мид гејм, пушери сплитери гангери..

дота е сосема балансирана откако го извадија тоа зелениот ајтем и го појачаа блејд меилот
само уште почесто да ги употребуваат играчите :)

ретко се дешава да не е балансирана, кога ептен ќе земат ретардирани херои..
пред неколку недели играм на доталишс (треба да е најелитно место за kinda-pub-dota) и тој од моја им вика pls take nice heroes
погоди што зимаат останатите тројца од моја?
гондар, воид и рики
АБЕ УМРЕВ У ТОЈ МОМЕНТ, КАКВИ ЅВЕЗДИ И СОЅВЕЗДИЈА ТРЕБА ДА СЕ НАМЕСТАТ НА НЕБОТО ЗА ОВА ДА СЕ ДЕСИ? КО НАМЕРНО ДА ГИ ОДБРАА ТИЕ ХЕРОИ

оди да тепаш со тие тројца....
у 20та со 2 раце пишавме !forfeit

Сакате да кажете дека сите вие овде сте про? Face it, MKD cyber sport e fail. Муабетот ми е дека имаш херои на кои дадено време им овозможува да убијат копиле via one-hit и херои кои за истото време од kinda usefulish дотеруваат до utterly useless. Не го негирам фактот дека навистина постојат early/mid/late херои али целиот тој концепт ми е фаличен и нестабилен.
btw Ја hard support играм во premade.
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 05:40 ---

Во pub да, во CM lobby не се дешава тоа.

Има повеке начини да се победи игра лејт,мид гејм, пушери сплитери гангери..
Фала богу, и добро е што има. Во суштина тука е целиот елемент на стратегија во играта. Многу од играта се решава на сам старт, од тоа кои херои ќе ги земеш против кои херои, како ќе можеш да ги комбинираш способностите на хероите, дали ќе можеш да одговориш на стратегијата на другиот тим.....

Sto se tie posle partija mi dava kako itemi za heroite oblekanje, i kako da gi stavam

Само мене ми се случува или draw ranger го бираат редовно секоја партија? Го појачаа многу со ултито.

Не ултито аурата е глобална..
Ама и некако повеќе агилити ми се гледа како да дава или грешка сум? Немав играно две-три мапи од дота 1, па одма се префрлив на дота 2, затоа прашувам...

Шиткам Mighty Boar, има некој што му треба? :) Би го дал за 1 Treasure Key + некое слатко итемче. :)

Најгрд е боар подобро чувај си го..:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom