DotA 2

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Шо reports, не е ко да иам фидано. Не сум профи али не сум идиот :D
Многу идиотски мечмејкинг има очигледно дотава.
На лол влагам у партија за 20 секунди, и тоа со луѓе од мој скил левел (океј мој левел, скил левел не баш, нубови врие)
Овде ме става со некои дечки шо не знаат да кликаат од моја, а од енемис ми даваат некој 5 premade уиграни фраери и не решаваат по брза постапка.
Matchmaking-от е срање, се сложувам, сеуште не го поправаат, чекаат Open Beta, сега приоритет им е портирање херои.
ММ-то на ЛоЛ базирано на левел ич не ми се допаѓа.
Изиграј едно 50-60 партии во Дота 2, да може алгоритамот постабилно да ти наоѓа противници, ќе ти биде многу подобро за играње, јас се сеќавам моите први 100 партии беа хаос.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Шо reports, не е ко да иам фидано. Не сум профи али не сум идиот :D
Многу идиотски мечмејкинг има очигледно дотава.
На лол влагам у партија за 20 секунди, и тоа со луѓе од мој скил левел (океј мој левел, скил левел не баш, нубови врие)
Овде ме става со некои дечки шо не знаат да кликаат од моја, а од енемис ми даваат некој 5 premade уиграни фраери и не решаваат по брза постапка.
Не знам, јас од 3 партии досега, помалце од минута ми бара партија.

Само глеј, јас на почеток избрав "Experienced", зашто пишуваше дека на другите skill levels ќе бара играчи според твој левел/скил/бла бла и поспоро мечмејкингот ќе оди.

Btw, продавницата е усрана вака, многу е сензитивна со тоа кликовите (лев/десен) и ако се збуниш нешто додека бараш ајтеми преку рецепт - аиде пак од почеток. :)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Не знам, јас од 3 партии досега, помалце од минута ми бара партија.

Само глеј, јас на почеток избрав "Experienced", зашто пишуваше дека на другите skill levels ќе бара играчи според твој левел/скил/бла бла и поспоро мечмејкингот ќе оди.

Btw, продавницата е усрана вака, многу е сензитивна со тоа кликовите (лев/десен) и ако се збуниш нешто додека бараш ајтеми преку рецепт - аиде пак од почеток. :)
Си пишеш во search шо бараш и ти го вади item-от. Ако имаш пари десен клик, ако немаш shift+ десен клик за fast buy. Ако по грешка купиј имаш 5(?) секинди за full refund. Малце е збунувачки на почеток.
За прегледноста, намалете видео опции(сенки, текстури).
За MM, јбг далеку е од среден, оди по бракети за сеа.
За Русите, јбг ако имаш повеќе од еден во тим оди troll mode, нема шанси да ја добиеш играта.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
За Русите, јбг ако имаш повеќе од еден во тим оди troll mode, нема шанси да ја добиеш играта.
Jас обично играм во парти и ко ќе има еден слот слободен секогаш паѓа русин па мора да умри едно 7-8 пати во првите 10 минути доволно да се сјачат да не посерат во мање.
Ако имате ист проблем дајте да се собериме да прајме Lobby и да играме со наши луѓе. Не се трпи ова поќе. ANTIRUSSIAN!!!

H

HoT IcE

Гостин
Добив и јас бета клуч, во исто време ни стигнал на мене и Мац изгледа.:pipi:
Аднете ме кој сака, millaniusmk.

H

-HRO

Гостин
За русите морам да се сложам. Умираат 15 пати во 5минути.
Јас незнам стварно што бараат во Europe кога едноставно си имаат Russian Region...
Абе ај разбирам 1 русин-2ца да се нубови, ама човече сите до 1 се петарди...

Инаку, прегледност ми има играва и тоа голема. Најверојатно на тие што сте нови ви е чудно затоа што не сте навикнати сеуште. И јас се жалев на почетокот како била непрегледна, ама со тек на време, го сменив своето мислење.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Се надевам дека ќе сменам мислење, ама засега умирам ради таа факинг прегледност.

Си тепа Tidehunter неутралци, идам да го ганкнам со Рики, му се ставам и го гмечам, оддеднаш ме газат. Таму да ти била и Луна, али кај кур ќе ја видам, Tide плав, неутралците огромни и плави, Луна помала и плава.
На оригиналкава барем немаат сите иста факинг боја.

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Ова ми се има случено повеќе пати, посебно со пугна врз терен со трева, во мала гужва нема шанса да го видам....

П

Паган-др

Гостин
Со новиов апдејт, немам више спец моуд, можам и плеј да идам. :)

Да видам како ќе се снајдам сеа...

П

Паган-др

Гостин
Изиграв една, и не знам дали е до навика од ХоН, али не ми напраи мерак. Прва работа, уште во лобито, некако блед ми е цел интерфејс, фонтот потешко се чита. Друга работа, ингејм, многу лошо е бирањето на хероите. Некогаш е најдобро да се остане на класиката. Безвезно ми е целото вртење лево/десно. После, камерата е многу блиску до хероите, хероите се мешаат со криповите, мапата е за нигде е. Графиката воопшто не ми прави мерак.
Од нивна се погодија 2ца ливери, така да ја тепав оваа, не дека јас напраив нешто со пушкашот...

Можда е до навика, не знам, ама сега за сега ќе останам на ХоН.

H

HoT IcE

Гостин
Еве да пишам и јас мои забелешки за играва. Првин, ја чекав многу долго време за да добијам бета клуч, по снимките од YT изгледаше одлично, но сега кога почнав да ја играм воопшто не ми се допаѓа. Превише е комплицирана, непрегледна, хероите се многу мали не ги ни гледам помеѓу криповите, истото што го напишаа Мац и Аган, значи воопшто не сум импресиониран и не ми се допаѓа, и кецот беше хаос, али делува дури посредено од оваа.
Импресиониран сум од графиката и мапата, феноменална е мапата, преубава.. Другото тапа.
Останувам на ЛОЛ, за натака ќе видиме.

Член од
19 март 2012
Мислења
387
Поени од реакции
212
Од 3 игри ништо не се гледа. Изиграј 100-150 игри ќе се навикнеш и океј ке е. Иначе јас после 10тата изиграна игра веќе ја навикнав и ми стана интересна. fuck russians

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Се надевам дека ќе сменам мислење, ама засега умирам ради таа факинг прегледност.

Си тепа Tidehunter неутралци, идам да го ганкнам со Рики, му се ставам и го гмечам, оддеднаш ме газат. Таму да ти била и Луна, али кај кур ќе ја видам, Tide плав, неутралците огромни и плави, Луна помала и плава.
На оригиналкава барем немаат сите иста факинг боја.
Затоа лол (која ја хејтаат ради ова) имаат хероите зелен outline, и не моеш да ги утнеш.

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
Аргументиве ви се кутри што секој лоу скил стартер би ги навел(освен за менито и пикерот што не играат улога во гејмплејот), можеби треба да изгледате компетитив за да се излечите од LoL ракот.

П

Паган-др

Гостин
Од 3 игри ништо не се гледа. Изиграј 100-150 игри ќе се навикнеш и океј ке е. Иначе јас после 10тата изиграна игра веќе ја навикнав и ми стана интересна. fuck russians
Со 100-150 игри ќе се навикнам и на џојстик со аналог да играм, не е тоа фората...

Kajgana Shop

На врв Bottom