Fnatic објавија дека ке останат со истиот ростер, незнам од кај ти е оваа информација
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
http://www.fnatic.com/content/96565/dota-2-changes-thank-you-black
Иначе, се согласувам дека Black добро ќе им дојде на 4CL, за VG играше добро и го кикнаја од таму само заради шо незнаел кинески и во клучните моменти не биле "on same page" поради шо не го знаел јазикот (iceiceice го изјави ова на reddit).
Wagamama , не ни сака да игра про дота колку шо знам, си зема јаки пари од стримови, а и последно кога играше standing за ROOT gaming (мислам дека за нив играше) многу слабо играше.
А може и Сакса да се проба како carry, играше едно време и за 4CL, ама незнам колку сака сега.
Како и да е, мора да прават некоја смена според мене сега за Major, со истиов состав шо се, прилично тешко (не невозможно) ќе се квалификуваат,, каде шо во Европа има доста силни тимови моментално. Ако се земе OG, VP и Secret кои би требало директно да одат во Шангај, конкуренција ќе имаат со: Empire, Liquid, Vega, Alliance па и NaVI. Скоро сите тука-така се во квалитет (можеби Liquid малце отскокнува со квалитет) и сите овие (заедно со 4CL), ќе се борат за првите две места. Исто и CIS-Rejects (или сега Team Spirit) можат да изненадат некого.
Така да, 4CL или нека го менуваат Niqua со Black ако можат или ептен ќе мораат да ја подобрат играта, посебно во клучните моменти.