DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Работат на новиот енџин и custom game modes, нема потреба да губат време со вакви event-и.
кога огромен број на дота играчи бараат и сакаат frostivus, не треба да ги игнорираат. кога можат да имплементираат срање работи требало и можело да направат она што го сака комјунитито. Овакви работи се најавуваат однапред а не денот кога сите чекаат евент да ги известат со соопштение дека нема да има ... мислам ок тенк ју енд фак ју е работава. Очигледно ги боли к.р за оние кои ја сакаат играва, пошто побитно им е да направат небитни скинови аркани и слично за да свртат уште некое милионче отколку да има забава. Проста логика = евент = ноу кеш , ставање глупости кој ќе ги натера играчите да трошат пари = мор кеш :)

Последно уредено:
кога огромен број на дота играчи бараат и сакаат frostivus, не треба да ги игнорираат. кога можат да имплементираат срање работи требало и можело да направат она што го сака комјунитито. Овакви работи се најавуваат однапред а не денот кога сите чекаат евент да ги известат со соопштение дека нема да има ... мислам ок тенк ју енд фак ју е работава. Очигледно ги боли к.р за оние кои ја сакаат играва, пошто побитно им е да направат небитни скинови аркани и слично за да свртат уште некое милионче отколку да има забава. Проста логика = евент = ноу кеш , ставање глупости кој ќе ги натера играчите да трошат пари = мор кеш :)
Ете убаво кажа и јасно е дека нема да го стават, така се прават пари со ајтеми, а секако играчите нема за еден фростивоус да се откажат од дота.

Ете убаво кажа и јасно е дека нема да го стават, така се прават пари со ајтеми, а секако играчите нема за еден фростивоус да се откажат од дота.
Не е за евентот туку за она што го сакаат играчите и фактот дека се игнорира она што се сака. Ова ти е тешко оправдување, тешки сиромаштија се, заработија 100-тици милиони ( само годинава ) и демек работат двајца на новиот енџин па нема луѓе што би ја реализирале желбата на играчите. Тоа е тој однос, наместо да има комуникација да си го кажат планот и да речат "не очекувајте тоа и тоа, планираме нов енџин" дојде денот за евент и објавија дека нема да има. Мислам онака хед шот момент .... сами си пукаат во колено. Утре ќе им текне еј кој ве ебе ќе ставиме субскрипшн на дота пошто малце ни се милионите сакаме уште, а тоа може да се случи доколку играта добие огромна бројка на редовни играчи нешто налик на вов. Пошто нели заради една работа која ја спопикале у гз на играчите нема да се откаже и цел комјунити ако почне да се плаќа. Комјунитито ја прави играта и таа е онаа која треба да "раководи" со нејзе, а не обратно.
Денес нема игра која не ги имплементрира тие сезонски евенти зашто се fun и ја разбиваат монотонијата.

A zamisli so eventot so ke se desava....update na sekoj 5 min...krashuvanje serveri...muki da nemozes edna partija da izigras....ja gi podrzuvam ako nemozat da go napraat ko so treba ic da ne go praat...poso ionaka imaat problemi neka se sredat...so novite custom igri ke imas opciii za zabava mal miljon od pudge wars pa sve nadalje

сука дно, момент кога се мисли само на профит а не на забава. Што значајно се донесе годинава во дота??? Срање ти2014 со катастрофално финале, или па можда течиес каде им требаше пола година за да го пуштат во употреба ? Едноставно понекогаш е потребен и посебен мод за забава, евент кој ќе ја смени монотонијата во дота па макар и на неколку дена. Кога се има време на глупости т.е. време за лапање милиони, се има време и за евент кој ќе разбие монотонија. Не научија од грешките и продолжуваат да го игнорираат комјунитито кое е големо и кое мора да се слуша за да се има напредок и иднина. Чекор назад diretide и повторно два чекори назад со frostivus :(
Добро бе, ти го прочита текстот или јас не знам добро англиски?
Мој превод:
Фала курцу нема да ве замараме повеќе со глупи и досадни евенти чија единствена беше да земете неколку гратис итеми, а оние кои сакаа да играат дота сега ќе можат да играат на раат без да паузираат 2-3 недели додека траат евентите пошто беше ебено невозможно да се игра во тој период. Сега, пошто ги слушаме барањата на играчите, конечно ќе овозможиме да профункционира системот со custom games кој досега беше едно големо срање тешко 6.5GB без никаква намена. Ќе пробаме некако да направиме да бидат игриви сите мапи без да можат ропаците од русија да се изгасат уште пред да почне партијата, а оној кој ќе хостира да не мора да има оптички интернет и хај енд конфигурација. Надежно, некогаш ќе ги оправиме серверите и евентите и повторно ќе ги убациме.

Барем јас така сфаќам. Поправи ме ако грешам. Ако 2-3 недели глуп фростивус ти е поголема забава од unlimited custom games, ондак имаш многу поразлично сфаќање за забава од моето. Ваљда и Family Guy ти е интересно за гледање.

Мој превод:
Фала курцу нема да ве замараме повеќе со глупи и досадни евенти чија единствена беше да земете неколку гратис итеми, а оние кои сакаа да играат дота сега ќе можат да играат на раат без да паузираат 2-3 недели додека траат евентите пошто беше ебено невозможно да се игра во тој период. Сега, пошто ги слушаме барањата на играчите, конечно ќе овозможиме да профункционира системот со custom games кој досега беше едно големо срање тешко 6.5GB без никаква намена. Ќе пробаме некако да направиме да бидат игриви сите мапи без да можат ропаците од русија да се изгасат уште пред да почне партијата, а оној кој ќе хостира да не мора да има оптички интернет и хај енд конфигурација. Надежно, некогаш ќе ги оправиме серверите и евентите и повторно ќе ги убациме.

Барем јас така сфаќам. Поправи ме ако грешам. Ако 2-3 недели глуп фростивус ти е поголема забава од unlimited custom games, ондак имаш многу поразлично сфаќање за забава од моето. Ваљда и Family Guy ти е интересно за гледање.
6.5 гига пачот е Сорс 2, којшто е во алфа верзија и крајно избагуван. Ама беше доставен не за да биде игрив тку да им даде на модерите каква таква платформа да се запознаат со Хамер едиторот и да почнат со креирање модови.
Се согласувам целосно со одлуката на Valve новиот енџин и платформата за модови да ја довршат што е можно побргу.

6.5 гига пачот е Сорс 2, којшто е во алфа верзија и крајно избагуван. Ама беше доставен не за да биде игрив тку да им даде на модерите каква таква платформа да се запознаат со Хамер едиторот и да почнат со креирање модови.
Се согласувам целосно со одлуката на Valve новиот енџин и платформата за модови да ја довршат што е можно побргу.

Да де, јасно ми е за кого беше наменет но ние обичните играчи требаше да ја поминеме истата таа процедура за на крај да добиеме тотално разочарување. Муабетот беше дека ќе може и да се игра ама во пракса се покажа како невозможно.

Мој превод:

лош ти е преводот пишува:
" еј извинете иако направивме 100-тици милиони (само годинава) немавме време да ви кажеме порано туку еве у 5 за 12 дека она што го чекавте нема да го добиете пошто не мрзеше да ви кажеме порано. инаку не бевме во можност да го соопштиме планот дека нема да има евенти пошто бевме презафатени со креирање на нов енџин на кој работат 2ца пошто сме сиромашни да вработиме повеќе луѓе кои би работеле паралелно на повеќе работи како надградување на играта и правење евенти. Да годинава заработивме 100-ци милиони за ФЕЈЛ ти2014 евент но тоа не беше доволно но ете извадивме 123192380192380192381023123 работи кои се бескорисни но нас ни го зголемуваатбуџетот. У меѓувреме играјте на катастрофални сервери зашто и за тоа немаме пари а она што ве дисконектира рандом иако не успеавме да го решиме предходниве 2 години се надеваме дека ќе го решиме догодина а можеби и не."
Никој не спори дека треба да се работи на енџин но односот е крајно игнорантен. Секогаш за се постои компромис , се друго е еднакво на self destruction.
И да гледам фемили гај. Тоа е хумор кој не секој може да го разбере, зашто некои работи им се "читај меѓу редови".

Последно уредено:
И јас не сум задоволен општо од односот на валве, али од друга страна исто сум ЗА да нема евент, а другиве работи да се средат. Сварно за време на евентите све е катастрофа и не може една асолна утакмица да се изигра.
Енџинот кога треба да го завршат т.е. средат?

I am famous now, who wants to touch me?

Јас сум играл со Babyknight (mid играч, играше за MYM, , моментално 37 во MMR ), Mind_Control (член на Aftershock, 6700 беше ММР тогаш, сега гледам паднал на 6300 ) и исто со Lizzard од mYi (втор беше во MMR, зад w33, сега не го гледам на листава, изгледа приватен го има направено профилот).

Исто, другар мој има паднато заедно со SingSing, TobiWan, synderin и уште некој кастер со нив бил на normal . После ми кажуваше над 50+ friend request имал, за да му го видат MMR-от. :D

лош ти е преводот пишува:
" еј извинете иако направивме 100-тици милиони (само годинава) немавме време да ви кажеме порано туку еве у 5 за 12 дека она што го чекавте нема да го добиете пошто не мрзеше да ви кажеме порано. инаку не бевме во можност да го соопштиме планот дека нема да има евенти пошто бевме презафатени со креирање на нов енџин на кој работат 2ца пошто сме сиромашни да вработиме повеќе луѓе кои би работеле паралелно на повеќе работи како надградување на играта и правење евенти. Да годинава заработивме 100-ци милиони за ФЕЈЛ ти2014 евент но тоа не беше доволно но ете извадивме 123192380192380192381023123 работи кои се бескорисни но нас ни го зголемуваатбуџетот. У меѓувреме играјте на катастрофални сервери зашто и за тоа немаме пари а она што ве дисконектира рандом иако не успеавме да го решиме предходниве 2 години се надеваме дека ќе го решиме догодина а можеби и не."
Никој не спори дека треба да се работи на енџин но односот е крајно игнорантен. Секогаш за се постои компромис , се друго е еднакво на self destruction.
И да гледам фемили гај. Тоа е хумор кој не секој може да го разбере, зашто некои работи им се "читај меѓу редови".
Извини пиле, не знаев дека секој ден до денес си гледал на календар и си ги одбројувал деновите додека да почне фростивус. Исто, дека ако имаш пари се што ќе посакаш може да биде остварено за неполна секунда.

Сериозно бе, нервозен тип си по природа или што е фрката? Што ако кажале “у 5 за 12“ и што ако те известеле пред еден месец? Различно мислење ќе имаше? Верувам не. Те разбирам дека ти било интересно и си чекал пак да дојде, ама тоа е тоа не мора да реагираш како мало дете за играчка во продавница. И како бе толку те погаѓа целава дешавка? Ако е точно ова што го пишува ондак на раат ќе можеш да играш модови. Секој ден може да ти биде различен евент! Каде е лошата страна во ова? 0.01$ value итеми нема да можеш да зимаш? Ма дај...
И побогу каква врска имаат парите со бројот на вработени? Еве, на lol работат преку 1000 луѓе и што имаат тие толку посебно направено од оние неколку на Valve?
Доколку сметаат дека се доволен број на вработени, доволен се. Не се маалска продавница па да штедат на вработени, уживај.

И како бе толку те погаѓа целава дешавка?
одговор од типот мразам хејтери ... а тебе па што толку те погодува што мислам и сакам јас од дота? едноставно сакам да го има евентот, имаа време да ја средат дота а за тоа имаа и финансии да го направат тоа. не сум фан на ајтеми и не ми претставува проблем да ги купам истите ако не веруваш иди и провери го мојот стим профил. поздрав и чао пријатно.

fakt e deka sakam da ima rpg mapi pudge wars sekakvi modovi ko na warcraft 3 so imase....da ti se mocam na eventi ko greevling i diretide so zdosaduva prviot den i treba da go trpis use mesec dena pa bagovi pa razni sranja....

lugeto kako @Ryan Giggs ne sfajkaat deka serveri se ziva rabota i deka se menjaat u minuta...deka kompanija ko blizzard posle 10 godini profi rabota pak imase problemi so serveri pri Launch....ti znaes li kolku rabota e toa? dali uopste si procital si razgleal? ili onaka na tepka ke kakame sea? ne e poentata za eden mocan event miljoni da nemozat da igraat nekolku dena....mora da e dostapno 24/7

fakt e deka sakam da ima rpg mapi pudge wars sekakvi modovi ko na warcraft 3 so imase....da ti se mocam na eventi ko greevling i diretide so zdosaduva prviot den i treba da go trpis use mesec dena pa bagovi pa razni sranja....

lugeto kako @Ryan Giggs ne sfajkaat deka serveri se ziva rabota i deka se menjaat u minuta...deka kompanija ko blizzard posle 10 godini profi rabota pak imase problemi so serveri pri Launch....ti znaes li kolku rabota e toa? dali uopste si procital si razgleal? ili onaka na tepka ke kakame sea? ne e poentata za eden mocan event miljoni da nemozat da igraat nekolku dena....mora da e dostapno 24/7
моментално и без евент е неигриво пошто серверите им се од оние по 0.99$ месечно ... dc rec dc rec ...
Споредуваш blizzard со valve, толку од конструктивниот муабет. Dota веќе 2 години е нестабилна секој ебан ден, blizzard на нов печ се нестабилни колку 1 ден - 1 недела макс, после фуче а затоа и добиваат пари за да иде се подмачкано. Овдека иако исполапаа милиони ги боли дунда , битно има контракт кил евент каде после прв кил пола луѓе се гасат.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom