DotA генерална дискусија

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Многу појако е и поќефлиски е кога цело време е изедначено , сличен скор сите со слични ајтеми се држат туркат тие ние туркаме , нам ништо појако од таква партија до последен миг да се реши и тоа со некоја финта ова она :) Така еден да направи грешен рецепт можи да ја реши цела партија тоа е цела финта на дотата :)
Bash taka! :) Edna greshka i gubish partija :) ili edna ubavo izigrana 5vs5 borba i tepash partija :) e tuka e skillot :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Што е со новиот херој Windrunner,не гледам некоја посебна цел за него,магиите му се така искомбинирани за он да иде прв да брка (а е преслаб),или пак прв да бега (што е многу глупо исто),а за шеската,не знам што да заклучам.

Макс атак спид,со 50% редуциран демиџ,ова не знам колку е исплатливо на било кој левел...На мали левели имате 100 дмг,па намален ви е 50,а на високи левели веќе ќе имате дигнат AS па не верувам дека ќе ви се исплати 30% убрзување до макс AS,према 50% намален дмџ.

Weird.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Што е со новиот херој Windrunner,не гледам некоја посебна цел за него,магиите му се така искомбинирани за он да иде прв да брка (а е преслаб),или пак прв да бега (што е многу глупо исто),а за шеската,не знам што да заклучам.

Макс атак спид,со 50% редуциран демиџ,ова не знам колку е исплатливо на било кој левел...На мали левели имате 100 дмг,па намален ви е 50,а на високи левели веќе ќе имате дигнат AS па не верувам дека ќе ви се исплати 30% убрзување до макс AS,према 50% намален дмџ.

Weird.
Добри ајтеми за неа се Hex, Orchid, Avatar и Lothar. Имаш значи суппорт, имаш АС, имаш дмг, имаш Аватар и фактор на изненадување од позади да ги фатиш и да изрешеташ некој херој (обично суппорт херој) и после одма да побегнеш со третата магија

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464

Weird.
Мислам дека ќе биде опасно за со него еден дезолатор (-armor + damage), буриза (+critical +damage) и мајмун (+damage +attack speed +мало башче) еден и со ултито иако ќе биде 50% помалце damage матер ќе му ебеш. Дезолаторот и буризата ќе ти надоместат и те како за тоа 50% помалце damage, а ти дава преголема брзина со што ќе го откорнеш тој што ти доаѓа уште пред да се доближи до тебе.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Мислам дека ќе биде опасно за со него еден дезолатор (-armor + damage), буриза (+critical +damage) и мајмун (+damage +attack speed +мало башче) еден и со ултито иако ќе биде 50% помалце damage матер ќе му ебеш. Дезолаторот и буризата ќе ти надоместат и те како за тоа 50% помалце damage, а ти дава преголема брзина со што ќе го откорнеш тој што ти доаѓа уште пред да се доближи до тебе.
Ne ste ja svatile zadnjata.

Na site lvli e max att speed,sho e odlicno.
Na 1 lvl ti namaluva 50% dmg, na 2 lvl 40% dmg a na 3 lvl ti namaluva 30% dmg.

Sho znaci na 16 lvl ako imash 100 dmg ke ti namali 30.. ke imash 70 dmg so max att speed.

E sea, so toj heroj,kombo na itemi treba da e se osven toa sho kacuva att speed.

So znaci, helm of dominator + mkb + burizza e top :)
So helm ke se leci ko ludak, + frchat mali stuncinja + frchat kritikali.
A mozhe i eden busher da se ubaci tuka :) 10% shansa za stun so max att speed e epten ludo :) nema od stun da stane.. :)

Ali se na se..me iritira herojot zaso e retardiran, so tretata nemzoes dodge na kurac napraish ebate, bolje blink da mu stavat -.-

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ne ste ja svatile zadnjata.

Na site lvli e max att speed,sho e odlicno.
Na 1 lvl ti namaluva 50% dmg, na 2 lvl 40% dmg a na 3 lvl ti namaluva 30% dmg.

Sho znaci na 16 lvl ako imash 100 dmg ke ti namali 30.. ke imash 70 dmg so max att speed.

E sea, so toj heroj,kombo na itemi treba da e se osven toa sho kacuva att speed.

So znaci, helm of dominator + mkb + burizza e top :)
So helm ke se leci ko ludak, + frchat mali stuncinja + frchat kritikali.
A mozhe i eden busher da se ubaci tuka :) 10% shansa za stun so max att speed e epten ludo :) nema od stun da stane.. :)

Ali se na se..me iritira herojot zaso e retardiran, so tretata nemzoes dodge na kurac napraish ebate, bolje blink da mu stavat -.-
Ја го играм со буриза и маск оф дет-најдобра комбинација, како се лечиш само кога ќе мавнеш критикал.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
сте го тепале ли Рошан lvl 1 ????
Може многу лесно да се бутне со Lone Druid,Roofelen,Lich,Dazzle,Omninight.
Lone Druid вади мечка.
Roofelen и Lich армори на мечката.
Dazzle и Omninight хилаат.
Исто така треба еден Ring of Basilius да се направи за + армор ...
кога ќе го убиете инстант сте 2 ипол lvl. и +200g за секој играч
Пробајте и ако успеете очекувам награда :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Не сум пробал ама знам дека работи. Mouz тоа го направија против MYM ама таман пред да го убијат дојдоја хероите на MYM и јака тепачка беше 5в5 на левел 1 :)

Член од
22 ноември 2008
Мислења
86
Поени од реакции
3
Еј дечки мечки.
Со кој херој и со би склопиле за да го истепате оној херој шо личи на тролот мислам дека се викаше Secret warior, Рејнџ херој е и е на стреинкт:jaj:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Ај и ја да се јавам........ Кој може да ми пушти линк од 1.22, ми треба да си пуцам на Г Арена..... Фала однапред, и некој од поновиве мапи не би сметало:smir::smir:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
86
Поени од реакции
3
Ај и ја да се јавам........ Кој може да ми пушти линк од 1.22, ми треба да си пуцам на Г Арена..... Фала однапред, и некој од поновиве мапи не би сметало:smir::smir:
www.getdota.com
:smir:Тука другар имаш шо ти душа сака:smir:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Еј дечки мечки.
Со кој херој и со би склопиле за да го истепате оној херој шо личи на тролот мислам дека се викаше Secret warior, Рејнџ херој е и е на стреинкт:jaj:
xD huskar? :)
So obsidian bi sklobil hex i shivas i scepter :))))))))

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
сте го тепале ли Рошан lvl 1 ????
Може многу лесно да се бутне со Lone Druid,Roofelen,Lich,Dazzle,Omninight.
Lone Druid вади мечка.
Roofelen и Lich армори на мечката.
Dazzle и Omninight хилаат.
Исто така треба еден Ring of Basilius да се направи за + армор ...
кога ќе го убиете инстант сте 2 ипол lvl. и +200g за секој играч
Пробајте и ако успеете очекувам награда :)
imase bug na edna od ponovive verzii... mirana arrow od sreden lane i ursa go zaglavuva roshan samo so 3t skill go seci od pocetok a toj se vrti ko shlaknat... bug bese ama sega e popraen zatoa ima novi koski ko triagolnik kaj roshko:D

Kajgana Shop

На врв Bottom