DotA генерална дискусија

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Мац, лион со дагон sux :)

Лион се игра со 2-3 брасери и мека. ( У текот на целата игра е супорт, купува сентри вардс, кокошка, го остава херојот што е на страна со него да фарма и слично ). Ако го играш со дагон, како што рече, ќе немаш хп и ќе бидеш крипче по кое сите ќе одат на мапата :), НО, ќе крадеш убиства на агилиту херојот кој треба да ве влечи у late game кога ќе стане сериозно, значи, поарно остави го рикито да тепа:)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Мац, лион со дагон sux :)

Лион се игра со 2-3 брасери и мека. ( У текот на целата игра е супорт, купува сентри вардс, кокошка, го остава херојот што е на страна со него да фарма и слично ). Ако го играш со дагон, како што рече, ќе немаш хп и ќе бидеш крипче по кое сите ќе одат на мапата :), НО, ќе крадеш убиства на агилиту херојот кој треба да ве влечи у late game кога ќе стане сериозно, значи, поарно остави го рикито да тепа:)
А да, на паблик ако очекуваш некој да биде Carry на тимот ќе го јадеш сапунот :) Мора се` сам да се направи.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Не сум играм публик веќе долго време :)

ПС. На публик можеш да бидеш бејонд годлајк со некро со радианс и десолатор, тоа не значи дека тоа е добар билд за некро :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не сум играм публик веќе долго време :)

ПС. На публик можеш да бидеш бејонд годлајк со некро со радианс и десолатор, тоа не значи дека тоа е добар билд за некро :)
Peer...na publik da igra lion so mecha? :) Khh...na kogo da mu bide support? :) za kogo da stava vardovi? za slepi hendikepirani luge so ne gledaat minimap? :)

Mac si zboreshe za public game :) A u public game lion so guinsoo i dager e shema :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Вчера ми текна најаката комбинација на хеори :)

1.Doom или Kentaur
2.Spektre
3.Zevs
4.Бладсикерот
5.кој било друг :)

Значи со бадсикеорт ги гледате сите кој што се на малку сила, зевс улти, после спектре улти и умират .
Плус тенкој два можи да се земат и нема маж :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Вчера ми текна најаката комбинација на хеори :)

1.Doom или Kentaur
2.Spektre
3.Zevs
4.Бладсикерот
5.кој било друг :)

Значи со бадсикеорт ги гледате сите кој што се на малку сила, зевс улти, после спектре улти и умират .
Плус тенкој два можи да се земат и нема маж :)
Добар е, ама мора суппорт. Warlock, shadow priest, chen.

Член од
4 август 2008
Мислења
243
Поени од реакции
8
NIKOJ, AMA BAS NIKOJ NEMOZE DA JA POBEDI OVAA KOMBINACIJA...

1.ES
2.TIDE
3.TREE
4.MAGNA
5.WD

SAMO 1 KLIK NA SITE HEORI SO ULTI I GG. KAKOV SUPPORT, KAKVI ITEMI KAKVI BAKRACI.. LVL 16 1 KLIK NA SITE HEROI PO BILO KOJ REDOSLED = SITE SE MRTVI, GG.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496

1.ES
2.TIDE
3.TREE
4.MAGNA
5.WD

SAMO 1 KLIK NA SITE HEORI SO ULTI I GG. KAKOV SUPPORT, KAKVI ITEMI KAKVI BAKRACI.. LVL 16 1 KLIK NA SITE HEROI PO BILO KOJ REDOSLED = SITE SE MRTVI, GG.
Колку посто си сигурен :)

1.Silencer
2.Zeus
3.Omni
4.Broodmother/luna/rikimaru/dragon knight
5.Centaur

Член од
4 август 2008
Мислења
243
Поени од реакции
8
Колку посто си сигурен :)

1.Silencer
2.Zeus
3.Omni
4.Broodmother/luna/rikimaru/dragon knight
5.Centaur

ABE DRUZE...SO 1 DAGGER NA ES ILI TIDE KOJ SILENCER, KE GO SNEMA ZA 1 SEKUNDA....NEMA NI ULTI DA ROKNE NI NISTO...ZEUS??? NA 16 LVL KOJ DMG KE IM NAPRAVI NA STR HEROI??? OMNI MOZE SAMO 1 DA REPELUVA, A NEGOVATA ULTI PRIMA MAGIC DMG, TAKA DA.... BROOD SUCK PROTIV STUNNERS, ISTO I LUNA...DK MOZE DA E PROBLEM AMA IPAK...

KENTAUR KE GO SKINAT POSLEDEN KAKO CREEP.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
ABE DRUZE...SO 1 DAGGER NA ES ILI TIDE KOJ SILENCER, KE GO SNEMA ZA 1 SEKUNDA....NEMA NI ULTI DA ROKNE NI NISTO...ZEUS??? NA 16 LVL KOJ DMG KE IM NAPRAVI NA STR HEROI??? OMNI MOZE SAMO 1 DA REPELUVA, A NEGOVATA ULTI PRIMA MAGIC DMG, TAKA DA.... BROOD SUCK PROTIV STUNNERS, ISTO I LUNA...DK MOZE DA E PROBLEM AMA IPAK...

KENTAUR KE GO SKINAT POSLEDEN KAKO CREEP.
А да бе. Ова е игра на папир хартија па така ти ќе ги разместуваш хероите. Плус поради силенсер не можеш да правиш комбо поради третата магија а сега изгледа има и buff па фаќа поголемо АОЕ така да хероите ќе се блинкуваат до него и ќе мора да чекаат 4 секунди за да пуштат магија па ако Сајленсерот пушти улти тогаш уште 3-4 секунди без магија. Гледаш како изгледа тоа кога збориш така а не е испробано. Заклучок: нема непобедливо комбо. Се` зависи од уиграноста на играчита и поставеноста на хероите. Јас само ти дадов херои кои можат да се спротистават на овие.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Venge, SK, Sven, Lina, Mirana.

Сакаш да видеш што можат тие херои кога се гангувани по 100 пати до 16 лвл?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

1.ES
2.TIDE
3.TREE
4.MAGNA
5.WD

lol, kazi koa sakash da igrame CW?
Ti davam i sloboda, ti da ni izberesh 5 bilo koj heroi sakash, a ti izberi gi tie.

Venge, SK, Sven, Lina, Mirana.

Сакаш да видеш што можат тие херои кога се гангувани по 100 пати до 16 лвл?
Mesto venge,sk.

I...nema da vidat 16 lvl.
Novata mapa e combo pomegu gank i farm,iako poveke e gank era,posho go sredia dagerot,i ima tp na lane.
Taka da so 5 ulti heroi nema da mi pisne bilo koj.
Sho? Tide hunter ke me drzi so mirana na mid? ili magna?
Ili ES i Magna ke drzat solo visage na lane? Ili ubavo izgigran BM na lane?
Ili SK-TS na lane? SK-Lina na lane? Pff...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
lol, kazi koa sakash da igrame CW?
Ti davam i sloboda, ti da ni izberesh 5 bilo koj heroi sakash, a ti izberi gi tie.

Mesto venge,sk.

I...nema da vidat 16 lvl.
Novata mapa e combo pomegu gank i farm,iako poveke e gank era,posho go sredia dagerot,i ima tp na lane.
Taka da so 5 ulti heroi nema da mi pisne bilo koj.
Sho? Tide hunter ke me drzi so mirana na mid? ili magna?
Ili ES i Magna ke drzat solo visage na lane? Ili ubavo izgigran BM na lane?
Ili SK-TS na lane? SK-Lina na lane? Pff...
Во право си, инако , херој со масив ултимати лом прат за почеток така да другите нема ни да можат да се сјачат, и до 18 лвл веќе е завршена играта .

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Во право си, инако , херој со масив ултимати лом прат за почеток така да другите нема ни да можат да се сјачат, и до 18 лвл веќе е завршена играта .
Heroi so masiv ulti ne praat lom ni na pocetok ni na kraj.
Na pocetok na sekoj site ultito im e TINJA. I nema shansi da ubijat heroj osven 3ca ako se soberat. A ako se soberat 3ca,ke vidam na mapa deka fali nekoj, ke se povlecam,ili tp. Nisho komplicirano.
Bashka so mirana imash strasno dobar disabble,u se pred da dojdat eden im umira.
I na kraj kraeva,za da tepaat,mora 5 dushi da butaat mid.
A nema da se soberat 5 dusi posho celo vreme gank ke jadat.

I,da ne praam prazni muabeti, eve ti kombo sho lesno moze da go pobedi toa gore navedenoto ulti naab combo.

Omni
Pudge
BM
Zeus
Warloc

BM kao carry ke bide solo na lane,znaci ne mid,tuku na lane,protiv 2ca,
Pudge i omni zaedno,posho se DIVO combo.
Zeus i warlock isto zaedno.
Warlock ke prai mecha, i refresher,zeus ke prai curir,i ke stava vardovi cela partija,i arcane ring i bracercinja normalno.

Pa sea vidi sho ke im se desi koa ke napadnat 5 dushi mid.

Pudge vleche eden. Instant death.
Ostanale 4. BM e vishe prilicno nabildana posho nema koj da ja drzi na lane. Omni i stava repel, warlok dzitka ulti, zeus si spamuva so magii, i prosto i ednostavno BM ubiva 4 dusi za 10 sekundi.
I da pustat ulti, nema da ja fatat BM, ke gi pretepa site posho ima imba ulti,a drugite nemaat dmg da ja smirat.
Ili pak ako bolje e BM da naprai avatar, a na pudge repel da stavat, pa da gori ko ludak bez da se cica.

Taka,kako i da e,nema da vidat 16 lvl do kraj na partija.

E, i da, sho e naj tragicno, nemora ni da si skilled da go izigrash kombovo, samo po sebe si ide.

Kajgana Shop

На врв Bottom