Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
па незнам дали намената на овој закон е да се намали бројот на пушачи... туку само заштита на човековите права
Па кој човекови права ќе штитат бре... Па и така не труе секој како сака и со што сака еве како пример ќе ја земам ОКТА типичен пример за масовно труење, сега па сакаат и да ја рестартираат топилницата во Велес, пола топланите низ Скопје се без филтри а сакаат да греат на мазут , ај ви се молам....па сега пушачите ви се криви... уствари секогаш е најлесно да се започне со ловење на ситни риба...
инаку за тоа дека очекуваат да се намали бројот на пушачи и сам го истакна во една прилика господинот Премиер

па незнам дали намената на овој закон е да се намали бројот на пушачи... туку само заштита на човековите права
А правата на пушачите?
Или тие не треба да имаат никакви права, можеме нив и во логори да ги пратиме?
Непушач сум инаку.

Znaci nie pusacite po tvoe nemame prava
BRAVO:bravo::bravo::bravo:

ваков одзив да имаше 1913..немаше да не поделат..и струјата немаше да ја поскапат

Па кој човекови права ќе штитат бре... Па и така не труе секој како сака и со што сака еве како пример ќе ја земам ОКТА типичен пример за масовно труење, сега па сакаат и да ја рестартираат топилницата во Велес, пола топланите низ Скопје се без филтри а сакаат да греат на мазут , ај ви се молам....па сега пушачите ви се криви... уствари секогаш е најлесно да се започне со ловење на ситни риба...
инаку за тоа дека очекуваат да се намали бројот на пушачи и сам го истакна во една прилика господинот Премиер

државата криви ја за тоа.... инаку зборам за моите човекови права, право на избор.... т.е. никој да не ми пуши во лице, а ако мислите да речете да не одам таму каде што се пуши, епа и тука се застапени правата, секаде кај што имам дозвола можам да одам...

А правата на пушачите?
Или тие не треба да имаат никакви права, можеме нив и во логори да ги пратиме?
Непушач сум инаку.

си имаат права де... не им бранам дома да пушат, ако сакаат себе да си се трујат не мора и другите околу нив

јас во предходниот пост пишав едно од можните решенија кое би било добро за сите. ама штета е тоа што кај нас луѓето да земаат пари без ништо да вложат

државата криви ја за тоа.... инаку зборам за моите човекови права, право на избор.... т.е. никој да не ми пуши во лице, а ако мислите да речете да не одам таму каде што се пуши, епа и тука се застапени правата, секаде кај што имам дозвола можам да одам...

си имаат права де... не им бранам дома да пушат, ако сакаат себе да си се трујат не мора и другите околу нив

Da da mozes kaj sakas da odis nikoj ne ti brane mozes i kaj pusackite kafulinja da sedes i toa nikoj ne ti go brane se razbira toa AKO SAKAS mozes da sedes nikoj ne te ni tera a i nie si imame prava pa zatoa barame od tie "NASI PRAVA" koi gi imam ako gi imame voopsto da ni se obezbedat posebni prostorii vo javnite prostori za pusenje:helou:

Da da mozes kaj sakas da odis nikoj ne ti brane mozes i kaj pusackite kafulinja da sedes i toa nikoj ne ti go brane se razbira toa AKO SAKAS mozes da sedes nikoj ne te ni tera a i nie si imame prava pa zatoa barame od tie "NASI PRAVA" koi gi imam ako gi imame voopsto da ni se obezbedat posebni prostorii vo javnite prostori za pusenje:helou:

ок де... и јас сакам да имате посебни простории, ама сум против како засега стојат работите во тие простории...

Најголем идиотизам се таканаречените стакленки, кабини со масичка и столче, предвидени за пушење, ова ко пушачот да е во специјален оддел на зоолошка градина предвиден за ретки видови или ај да бидам погруб нешто ми асоцира на поимот магарешка клупа.

Па супер е оваа политика, ај на здравје нека ни биде со 500 000 невработени како директна последица на ова.....

Пошто некој не сака да биде труен, тогаш и тој самиот не треба да учествува во ниеден сегмент од тој процес на труење, затоа за да бидат фер непушачите самите сите до еден треба да ги напуштат работните места во тутунската индустрија и се поврзано околу неа или пак им се слатки парите заработени од произведување и продавање на омрзената им работа.

Па пошто некој сака да спроведува дискриминација и најголемо можно омаловажување на секој чекор им препорачувам на сите работодавачи-пушачи да избркаат од работа се што не конзумира тутун и во огласите за вработување обавезно да стои ставката ,,непушачи не се пожелни,, , така ќе немаат кој да им мрчи.

За крај Конкретниот добро рече...ако некој идиотине што ги води сукња и лопов ги врати на власт тоа ќе биде грујо со неговите забегани глупости.

ок де... и јас сакам да имате посебни простории, ама сум против како засега стојат работите во тие простории...

Pa vie ne dadovte ni da se sredat rabotite samo sto go izglasaa zakonot ajde ne mi svigalo na nepusacite taj zakon pa ajde nov oti na nas ni se sredeni site zakoni pa do ovoa stasame eden kup zagaduvaci ima vo ovaa Makedonija pa i korupcija pa i drugi raboti da ne gi nabrojuvam a tie za pusacite se fanaa da se fanat za ovaj neli biva poarno:bip:

Ама ајде што се инатиме овде цело време, нема врска, туку, дали ја видовте сликата постирана на една од предходните страници? Гарант сте ја виделе. Епа што сме ние граѓаните? Малоумни, ненормални, кретени? За што не мислат оние кои треба да се грижат за нас? Оваа ситуација стана веќе траги-комична. Беше сериозна ама веќе не е.Судејќи по сликата, се разбира...

А мислиш дека луѓето се трујат само од цигарите на другите.Којзнае што ни направија Американците кога бомбардираа во Косово,којзнае какви тешки гасови испуштаат Окта,топилниците,а нека забранат и возење на коли зошто и тие не трујат.

законот не го вели тоа.... ако јас сум трпел и вие ќе трпите....

Ебати другарувањето, ако некој некого треба да трпи, мамата! :nesum:Сите треба да најдеме компромис со кој нема да го загрозуваме здравјето врз кое немаме право-туѓото. Но, преку кур више, дека некој не трпи! Не можам веќе да поднесам да слушам муабети од ваков калибар. Не е фер. Доволна е оваа дискриминација која веќе постои. И педофилите се на улица, и нив ги трпите, па не сум чула некој еден збор да каже за нив. И како што кажаа погоре, ако неќете цигари, ајде, сите вработени во тутунската индустрија нека ја остават работата, и тогаш сите среќни весели и радосни, ќе му се посветиме на заедничкото недискриминирачко другарување. :smir:

А мислиш дека луѓето се трујат само од цигарите на другите.Којзнае што ни направија Американците кога бомбардираа во Косово,којзнае какви тешки гасови испуштаат Окта,топилниците,а нека забранат и возење на коли зошто и тие не трујат.

интересно... јас тие работи не ги чуствувам, ниту очите ме печат ниту ме тераат да се гушам, за разлика од цигарите

Ебати другарувањето, ако некој некого треба да трпи, мамата! :nesum:Сите треба да најдеме компромис со кој нема да го загрозуваме здравјето врз кое немаме право-туѓото. Но, преку кур више, дека некој не трпи! Не можам веќе да поднесам да слушам муабети од ваков калибар. Не е фер. Доволна е оваа дискриминација која веќе постои. И педофилите се на улица, и нив ги трпите, па не сум чула некој еден збор да каже за нив. И како што кажаа погоре, ако неќете цигари, ајде, сите вработени во тутунската индустрија нека ја остават работата, и тогаш сите среќни весели и радосни, ќе му се посветиме на заедничкото недискриминирачко другарување. :smir:

сакаш да кажеш дека треба да ги бодрам да продолжат да пушат?... јас мислам дека услуга ќе им направам ако ги одвикнам...

Уште плачите бе?! Џабе со плачење, ајде ако сте мнозинство јако погодено со лошиот закон на референдум. Со плачење и фикс идеи ништо не прајте.

Дивајн ти сестро си колатерална штета во случајот. Не му се лути на законот, лути му се на тие шо не го почитуваа веќе постоечкиот.

И доста со то дискриминација, еве дефиниција за дискриминација: 1 a: the act of discriminating b: the process by which two stimuli differing in some aspect are responded to differently
НИКОЈ не смее да пуши! Ако му се забранеше пушење само на цигани на пример, е то е дискриминација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom