Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Муабетот ти вредеше...ова е најреален и најобјективен начин за преблемот на пушачи и непушачи
Впрочем и онака има премногу кафичи во Битола

Епа луѓето не сакаат ни таа опција. Демек сите ќе ја земале таа лиценца, и после пак сите ќе пушеле. :):)

Додуша, баш ми е гајле, си пушам ја кај ќе стигнам. Па преку куров, мерак не си кратам за 50 евра.

Епа луѓето не сакаат ни таа опција. Демек сите ќе ја земале таа лиценца, и после пак сите ќе пушеле. :):)

Додуша, баш ми е гајле, си пушам ја кај ќе стигнам. Па преку куров, мерак не си кратам за 50 евра.
Се исплаќа да ти кажам искрено:)

Се исплаќа да ти кажам искрено:)

Па ако земеме да направиме една финансиска анализа, шансите да те фатат се 2 пати годишно, горе доле. Еве да кажеме 3 пати годишно.
Тоа се 150 евра.

Наместо да си трујам семејството дома за 150 евра годишно, ќе си идам во кафич некој, набрзина ќе отрујам душички невини непушачи, ќе киднам по најбрзиот пат, и фитиљ дома.
Ем семејство сум спасил, ем од казна сум куртулил, ем плави картони сум шпарил...

Не да ти се исплаќа....у ќар си дури.

Братче како што ми стое по муабетот маваш по 3 кутии на ден

Ебем ти држава и власт која во кризни времиња (невработеност, општа беспарица, и слично) му забранува на народот да пие и пуши......

Ебем ти држава и власт која во кризни времиња (невработеност, општа беспарица, и слично) му забранува на народот да пие и пуши......
Немој држава!!!
Кога тој дел поголем дел од популацијата ќе го сфати и `имплементира` многу работи ќе бидат различни.
А ова шиликурантите...не само да ги пцуеш,него и да тепаш кај ќе стигнеш.
Гвујо.... копиле лажливо хомосексуално,животно егејско,племето да ти се затре!!!
Ти ебам и партија,и преродба,и шарени лаги...
сто пути у сред уста те гаѓам!!!

hmm kako pusac mi se otvora edno razmisluvanje vo posledno vreme.

dilemata e na izborot.

jas kako eve kaj da 34-godisen svesen potpolno za nikotinot i za posledicite poz dravjeto sum go odbral da go koristim ( da se pofalam do 2 kutii na den gi teram:pos2: ) vo posledno vreme se osekjam kako da vrz mene i moeto pravo da se trujam se vrsi hajka kako protiv volk kapitalec ama stetocina.
na rabota ne smeam poveke, odam nadvor ..ama odam so pepeljara vo raka, doma zena mi sila zede so zakonive pocna i taa da mi zue ( zasega se spravuvam so nea, ama prasanje e koga vo igra ke go ufrli sin mi ..za togas ne znam ), osven toa gledam deka ``emancipiranava`` mladina pocna da me racuna kako kriminalec deka sum pusac....tesko mi pagja mora da priznam.
od druga strana po avtomatizam si vikam ako sum resil jas da si se trujam zasto da mu go uskratam pak pravoto na nekoj drug da si zivee bez moite dimni oblacinja vo prostorijata.
dali mojot revolt kako zagrozen pusac moze da se ramni so mojata anarhija da radi mene trpi i toj.
mora da ima nekoe solomonsko resenie, ama kako i da ne e poveke isto..vaka taka od zort namaluvam po nekoja cigara......se pusi li na 0 stepeni nadvor pred dukjan a????? )))))))))))))))))))))))))))))

Едно нешто ме интересира. Ако ме застане џандар да ме казни дека пушам, а јас му вадам лекарска потврда дека пушењето ме одржува во живот поради тоа што никотинот ми го успорува ракот...смее да ме казни? :):):)

rymz...auuu samo toa nemoj dzandar da te zapre i toa da recis...ke krknis nekoja kazna golema.....ke ispadne deka go molzis fondot za koj site demek plakjat i toa preku kupuvanje na cigari od istiot kako terapija )))))

zamisli ``PRINCE``-belo cela steka mesto citostatici..da ti e merak da si bolen ))))))))

А кога на невработениот му забрануваш да пие и пуши,да плука и кива на јавно место,што му преостанува?Да превземе радикални мерки и да размислува како да му се освети на оној кој го довел во таква очајна состојба.А кој го довел во таква очајна состојба?Па владата бе кој друг,е сега настанува проблем,што треба “очајникот“ да превземе против таа влада?Најпрвин се превземаат легални мерки,идат избори па се знае што треба да се превземе,значи покрај партијската определеност на некои слепци кој гласале за спротивната опција,сега еве ќе имаме и некои кој досега биле за актуелнава власт ама веќе од вчера или од денес нема да мислат така,затоа што всушност не чувствуваат слобода во самата политичка опција каде до вчера и буквално се колнеле.Истото важи и за оние неопределените кој до вчера размислувале дека оваа опција им е некако поприфатлива,а веќе денес кога се засегнати од законов многу лесно се префрлаат на другата страна,за која мислат дека не беше толку диктаторски настроена кон сите свои граѓани.:toe:

rymz...auuu samo toa nemoj dzandar da te zapre i toa da recis...ke krknis nekoja kazna golema.....ke ispadne deka go molzis fondot za koj site demek plakjat i toa preku kupuvanje na cigari od istiot kako terapija )))))

zamisli ``PRINCE``-belo cela steka mesto citostatici..da ti e merak da si bolen ))))))))

Види...реално си плаќам јас здравствено осигурување секоја година. Нит правам силиконски цицки, нит си тегнам лицето за помлад да изгледам, нит проневерувам фонд. Ниту па сакам фондот да ми плати за цигарите. Сам ќе си ги платам. Како што би купувал андол на приватно дека на рецепта нема..нели?

Муабетот е дали смеат да те казнат ако имаш медицинска причина да конзумираш никотин. :)

Барам дупка во законот па ти :):)

Види...реално си плаќам јас здравствено осигурување секоја година. Нит правам силиконски цицки, нит си тегнам лицето за помлад да изгледам, нит проневерувам фонд. Ниту па сакам фондот да ми плати за цигарите. Сам ќе си ги платам. Како што би купувал андол на приватно дека на рецепта нема..нели?

Муабетот е дали смеат да те казнат ако имаш медицинска причина да конзумираш никотин. :)

Барам дупка во законот па ти :):)

Ќе те казнат бе како не,всушност ваљда не се толку глупи па да незнаат дека потребите од никотин можат да се конзумираат и на други начини кој се тотално поразлични од пушењето цигари.Тутун има и џвакање или шмукање ако сакаш.Или си мислиш дека сите размислуваат како тој џандарот кој мисли дека никотинот го има само во цигари?:smir:

Ќе те казнат бе како не,всушност ваљда не се толку глупи па да незнаат дека потребите од никотин можат да се конзумираат и на други начини кој се тотално поразлични од пушењето цигари.Тутун има и џвакање или шмукање ако сакаш.Или си мислиш дека сите размислуваат како тој џандарот кој мисли дека никотинот го има само во цигари?:smir:

Абе...никотин важно треба да земеш. Во аптека немаат апчиња на рецепта, мора приватно. За приватно пари немам. Морам преку цигари :):):)

Абе...никотин важно треба да земеш. Во аптека немаат апчиња на рецепта, мора приватно. За приватно пари немам. Морам преку цигари :):):)
Море што се секираш, нема да му платиш 50 еврони, нема да му рмбаш као нигер на плоштад и нема да те бутне у ќорка затоа што нема место:)
1:0 за пушачите
Леле колку ќе биде смешно кога ќе начекуваме по вециња луѓе што пушат по едно цигарче на брзинка зашто им се укочил мозокот и немаат инспирација за муабет. Ќе се осеќам ко у средно:)

deneska u kafic tresev u tacna :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

sto ima vrska ako nema pepelari koga se pusi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom