Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
не не грешно ме разбра...ама па ја ако пијам не му наштетувам на човек шо седе на 2 метра од мене...а ако пушам му наштетувам...
пс. не реков нигде дека не е лошо да се пие темата е за пушењето...
Ако преовладуваат пушачите (а преовладуваат) тогаш непушачите се малцинство и ќе имаат делумно одредени дадени права, но на мања веча преовладува вечата толпа што пуши:) Така да полноправно исполнување на правата на пушачите т.е. простории за пушачи еден тон. Искрено при редовни дружби се случува да има еден-двајца непушачи и никогаш не сум ги приметил да штрајкуваат што седат на пушачка маса кај што се пушат 20 цигари за 20 минути:)

Точкест, ти ко да незнаеш дека секогаш и секаде, малцинствата владеат со државите.... :)

Дискриминација на пушачите?? :))))) Многу страшно звучи ова :))

не не грешно ме разбра...ама па ја ако пијам не му наштетувам на човек шо седе на 2 метра од мене...а ако пушам му наштетувам...
пс. не реков нигде дека не е лошо да се пие темата е за пушењето...
Освен ако не го здрвиш со шише, столица и слично по глава, некои и се распукуваат на кому иде ако имаат со што

Ај во кафич пошто не е гужва и не смета толку многу да пуши некој до тебе. Ама па во дискотека оправдувам и да им ги запленуват цигарите на влез, па шо муабет е ова ај очи шо ќе ми истечат од чад и ќе се вратам дома смрдам како одметник некој апсолутно неупотребливи се алиштата после.

Финтата е шо ако се дозволи да има кафичи кај шо е дозволено пушењето, многу јасно е дека сите кафичи ќе ја сакаат таа дозвола. Што не враќа на денешнава ситуација.

Колку и да е дискриминаторски мене лично ми одговара. Не сум некој пушач, иако знам со кафе да запалам цигара ама ужасно многу ми смета чад. Животна желба ми е комплетна забрана на пушење во дискотеки, ерекција добивам на помислата само.

течкест јесте да има повеќе пушачи....ама 1/3 и повеќе од тие пушачи се безвеза пушачи -само како да испаднат фраери...епа сеа малце да не стегнат и ке почнуваме да се намалуваме и ние ке станеме малцинство ( да се разбереме ја сум пушач шо ако треба и последнио денар на цигаре ке си го даде ) :smir:

Освен ако не го здрвиш со шише, столица и слично по глава, некои и се распукуваат на кому иде ако имаат со што

Баш! Точно на ова мислев кога пишував.
Или ќе го собереш со кола од тротоар.

Пушачот е доволно само да ја изгасне цигарата ако ептен му пречи на некого.

Ај во кафич пошто не е гужва и не смета толку многу да пуши некој до тебе. Ама па во дискотека оправдувам и да им ги запленуват цигарите на влез, па шо муабет е ова ај очи шо ќе ми истечат од чад и ќе се вратам дома смрдам како одметник некој апсолутно неупотребливи се алиштата после.

Финтата е шо ако се дозволи да има кафичи кај шо е дозволено пушењето, многу јасно е дека сите кафичи ќе ја сакаат таа дозвола. Што не враќа на денешнава ситуација.

Колку и да е дискриминаторски мене лично ми одговара. Не сум некој пушач, иако знам со кафе да запалам цигара ама ужасно многу ми смета чад. Животна желба ми е комплетна забрана на пушење во дискотеки, ерекција добивам на помислата само.
А што викаш на дискотеки за не пушачи? На врата и топка ќе даваат за да си набацуваат на глава:)

течкест јесте да има повеќе пушачи....ама 1/3 и повеќе од тие пушачи се безвеза пушачи -само како да испаднат фраери...епа сеа малце да не стегнат и ке почнуваме да се намалуваме и ние ке станеме малцинство ( да се разбереме ја сум пушач шо ако треба и последнио денар на цигаре ке си го даде )
Дал ќе бидеш пушач што ќе пуши цигари за да испадне фраЈер, ил ќе пушиш зашто проклето ти треба никотин со кафето-чајот-пивото-наведи не е битно. Тутун има, чад повеќе од тутунот, пушач си е пушач, ваљда нејќеш да те прашаат како каков пушач се декларираш

Е проблем доколку имаш луѓе со кои контактираш почесто, а се заколнати непушачи. Ќе направиш еднаш, два пати компромис, ама не можеш постојано.
А за побитно - побитно е, се слагам.

Нема бе компромис, јас вечерва ќе идам во "xxx" дека таму се пуши. Ако сакаш, бујрум, ако не не мора. Остани си дома. Друг ден кога ти ќе идеш во некое место каде што не се пуши, јас ќе си останам дома ќе гледам фудбал. Проста математика е. Одлуките сами ги носиме. Тоа е и целата поента. Не ми дозволуваат сам да си донесам одлука дали ќе се трујам или не.

Дај просторија за пушење, и чао пријатно. Дозволи по кафани ресторани самиот газда да одлучи од какви муштерии има повеќе профит па каков ќе му биде кафичот, пушачки или непушачки, па нека си работи така. Ако треба и низ цел излог нека пишува ТУКА ТРУЕ НА ВЕЛИКО...па луѓето сами нека одберат дали ќе влезат или не. Непушачите со коментарите демек нив ги труеме, слободно нека не влагаат, ама ич око не ми трепнуе. Ни ја не сакам кога некој мириса на лук и ќебапи и е запотен под мишка па ете ...нема закон против тоа, ниту некој се буни. Ниту па се бунат за пун ку*ац фабрики кои што каде каде повеќе не трујат...та се фатиле за цигари кој што проблем мнооооогу лесно може да се реши.

Смокинг...нон смокинг. Тенкју вери мач.

Нема бе компромис, јас вечерва ќе идам во "xxx" дека таму се пуши. Ако сакаш, бујрум, ако не не мора. Остани си дома. Друг ден кога ти ќе идеш во некое место каде што не се пуши, јас ќе си останам дома ќе гледам фудбал. Проста математика е. Одлуките сами ги носиме. Тоа е и целата поента. Не ми дозволуваат сам да си донесам одлука дали ќе се трујам или не.

Дај просторија за пушење, и чао пријатно. Дозволи по кафани ресторани самиот газда да одлучи од какви муштерии има повеќе профит па каков ќе му биде кафичот, пушачки или непушачки, па нека си работи така. Ако треба и низ цел излог нека пишува ТУКА ТРУЕ НА ВЕЛИКО...па луѓето сами нека одберат дали ќе влезат или не. Непушачите со коментарите демек нив ги труеме, слободно нека не влагаат, ама ич око не ми трепнуе. Ни ја не сакам кога некој мириса на лук и ќебапи и е запотен под мишка па ете ...нема закон против тоа, ниту некој се буни. Ниту па се бунат за пун ку*ац фабрики кои што каде каде повеќе не трујат...та се фатиле за цигари кој што проблем мнооооогу лесно може да се реши.

Смокинг...нон смокинг. Тенкју вери мач.

POTPOLNO SE SOGLASUVAM

ako nekoj nejke da ne se pusi bujrum nadvor a ne nie:pos2::pos2::pos2:
uste ednas
BRAVO ZA KOMENTAROT:aplauz:

Ти ако сакас откази ги никој не ти брани можеш и со друго да се мотивираш ама што да кажеме ние што не сакаме да ги откажеме не ми треба никаков закон никаква влада јас самиот сум свесен и плаќам за тоа мое "труење" што би рекле тие ако така размислуваат можеби ке го забранат и алкохолот и тој е штетен за здравјето нели?:star:
Како и да е , законот е премногу далеку од дискриминација.

Пошто законов помина, јас предлагам пушачите место да кукаат и пљукаат, да се фатат за работа. Да си организираат Клубови на Пушачи, или уште подобро, Црква на тутунот, Тутунска Црква или сл, каде што ќе си го обожаваат неговото божество тутунот, и што ќе мораат да го испоштоваат мин. 3 пати дневно.

Треба да се мисли и да се најде дупка во законот, ама мене ме мрзи оти не сум пушач. :helou:

Не е дискриминација! Мене многу ми смета! За здравјето зборам, не дека ме нервира (тоа плус) и неможам асално да си искочам без да дишам чад! У дискотеки престанав да идам само заради тоа што неможам да издржам внатре! А тоа што зборите за посебни простории... Прво, нема посебни простории туку посебен дел во една иста просторија а тоа ти е исто ко на иста маса да ми седи! Пак иде димот у мене (ко за инат секад иде)... А ако има посебни простории ондак јас да мењам друштво! Сите мои другарки пушат! Неможе стално компромис да се праи... А си ги сакам како другарки и не мислам ради тоа да престанам да се дружам...

А што викаш на дискотеки за не пушачи? На врата и топка ќе даваат за да си набацуваат на глава:)

Абе јас ја разбирам нервозата и стварно е дискриминација. Ама доколку има можност дискотеката да биде за пушачи, кој селф-деструктивен будала ќе отвори дискотека за непушачи.

Сеа прајме муабет за реални ситуаци, колку сакаш врти реторика ти пак едната страна е дискриминирана. И многу јасно е дека секој ја зазема својата страна. Мене ми смета пушење и сакам да се забрани, тебе ти е потреба и не ти одговара. Многу јасно, ама дека е изводливо да има локали за пушачи и непушачи, мало морген.

POTPOLNO SE SOGLASUVAM

ako nekoj nejke da ne se pusi bujrum nadvor a ne nie:pos2::pos2::pos2:
uste ednas
BRAVO ZA KOMENTAROT:aplauz:

Проблем ли ќе е да пишуваш ко и сите останати, фонт 2-ка, без болдови и зголемувања на секој пост? И ако си на работа, земи работи наместо да се жалиш на форум за законот:)

Офтопик и процедурално, назад на тема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom