Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Иако сум против пушењето, ова е сепак претерано. Секој објект, особено кафич, ресторан и др. треба да си има своја посебна просторија за пушачи. Ова што е направено е премногу, баш дискриминација.
На кој му смета чадот, ќе си резервира места за непушачи и средена работа, но работата е што сите ќе одат кај пушачите со образложение дека во друштвото имаат пушачи, па да не се делат.

Контролиран пристап до лекови, ограничен пристап до алкохол и минимален внес на никотин, катран и остали 200 состојки кои идат у една цигара...Осеќам ќе станеме најздрава нација у светот наскоро (уше да не беа последиците од осиромашен ураниyм '99 serbian edition)
И ќе исплатуваме по 101 година пензија по човек:vozbud:

:pos2::pos2:Последниот пат кога пробаа да го воведат законов се случуваше една чудна работа....
....деловите за непушачи во локалите беа тотално празни, сите доброволно се префрлаа во другион дел-за пушачи..
и сега изгледа друштвото ќе мрзне со мене надвор додека пијам кафе:pos2::pos2:

:pos2::pos2::pos2::pos2:Во право си VONE ма нека мрзнат да видат како е од дискриминираната страна да осетат малку како е :pos2::pos2::pos2::star:

Како и да е ке биде интересно кога ке проба некој да ми каже дека несмеам тука да запалам а ја запиен.
Veruvaj deka kje bide. Skoro se obezbeduva "LUPUS", kje te smirat dodeka dojde nekoj alfas, pa kje dobies nekolku kazni po 200-300 evra.

Ај сега да видиме дали е надвор ладно
Време е за пауза и кафе
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Не би рекла во никој случај дека е дискриминација, туку едноставно еден вид акција за подигање свест за сопстевното здравје. Пушач сум и едвај чекам да ги откажам цигарите, само сум немала доволно силен мотив, па ова ми дојде како кец на десетка.

Не би рекла во никој случај дека е дискриминација, туку едноставно еден вид акција за подигање свест за сопстевното здравје. Пушач сум и едвај чекам да ги откажам цигарите, само сум немала доволно силен мотив, па ова ми дојде како кец на десетка.

Ти ако сакас откази ги никој не ти брани можеш и со друго да се мотивираш ама што да кажеме ние што не сакаме да ги откажеме не ми треба никаков закон никаква влада јас самиот сум свесен и плаќам за тоа мое "труење" што би рекле тие ако така размислуваат можеби ке го забранат и алкохолот и тој е штетен за здравјето нели?:star:

A што ние не сме доволни свесни за сопственото здравје , последиците од никотинот па ете владата сега ќе ми подига свест? Ако веќе кренала со подигање нека продолжи да крева морал на сите дипломирани а не вработени ...
Знам самата колку е штетно и не ми е потребно да ми забранат секаде да пушам,ниту пак е мерило дека ќе се намали пушењето.Ке надокнадувам дома.
Нема алкохол после 7, нема пушење освен дома, казни од 1000 денари ако не си во брак...ако не па да ги оставиме оние над 60 години да поживеат во ваква "здрава и прочистена" држава.

ја сум пушач...ама дискриминација ??? жити се па искрено ама баш никој не ме дисриминира оти пушам... сега закон си е закон и треба да се почитува....и убаво кажа спирка можно е сеа да добијам мотивација да ги откажам....

A што ние не сме доволни свесни за сопственото здравје , последиците од никотинот па ете владата сега ќе ми подига свест? Ако веќе кренала со подигање нека продолжи да крева морал на сите дипломирани а не вработени ...
Знам самата колку е штетно и не ми е потребно да ми забранат секаде да пушам,ниту пак е мерило дека ќе се намали пушењето.Ке надокнадувам дома.
Нема алкохол после 7, нема пушење освен дома, казни од 1000 денари ако не си во брак...ако не па да ги оставиме оние над 60 години да поживеат во ваква "здрава и прочистена" држава.

а шо сакаш да кажеш дека треба да е дозволено да се пуше у болница дека има луѓе шо умират... да се пуше у школото дека има деца... у кафич дека на масата до тебе има па деца... :nenene::nenene::nenene: ако сакаш да си пушеш фино лепо иди си дома и трови си твојте ѕидови нема потреба другите да ги тровеш

а за алкохоло мош е малце саклет закон ама то је то јеби га... ке си мислеш унапред...

а шо сакаш да кажеш дека треба да е дозволено да се пуше у болница дека има луѓе шо умират... да се пуше у школото дека има деца... у кафич дека на масата до тебе има па деца... :nenene::nenene::nenene: ако сакаш да си пушеш фино лепо иди си дома и трови си твојте ѕидови нема потреба другите да ги тровеш

а за алкохоло мош е малце саклет закон ама то је то јеби га... ке си мислеш унапред...

Значи лошо е да се пуши, али не и да се пие.
Човек што пуши ни оддалеку неможе да наштети како човек под дејство на алкохол.

ја сум пушач...ама дискриминација ??? жити се па искрено ама баш никој не ме дисриминира оти пушам... сега закон си е закон и треба да се почитува....и убаво кажа спирка можно е сеа да добијам мотивација да ги откажам....
Никој не те дискриминира ама ко ќе почнат да ти фрштат казни ќе се осеќаш ко црнец.
Ептен сум против закониве што ги носат за цигарите. Лично се декларирам за никотински зависник, и искрено ми смета да неможам да запалам цигара, да јас од култура ќе ја изгасам од канта и ќе ја фрлам во истата ама проблемот е што ја нема. Се знае Марфиевиот закон за автобусот, Кога ќе запалиш цигара доаѓа автобус:) и нормално на автобуска ќе си запалиш цигара:pipi:
Кафе без цигара-ебати кафето, пиво без цигара-ебати пивото. Ќе треба ко у средно да се криеме по вецињата на кафичите и да палиме цигари. Нека има кафичи-ресторани за пушачи и ќе биде океј.
Прво почнаа со делба пушачи не пушачи ама да им ебам делбата, пушачите доле непушачите горе, чадот иде горе по некоја логика:)

Значи лошо е да се пуши, али не и да се пие.
Човек што пуши ни оддалеку неможе да наштети како човек под дејство на алкохол.

не не грешно ме разбра...ама па ја ако пијам не му наштетувам на човек шо седе на 2 метра од мене...а ако пушам му наштетувам...
пс. не реков нигде дека не е лошо да се пие темата е за пушењето...

Znaci dobro e da se pie a loso da se puse :uvo:
bravo
A za toa doma da si otidam jas da pusam
zatoa bese dobar onoj prethodniot zakon so pusackite prostorii
a na koj ne mi se sviga da bide vo prostorija na pusaci toj neka si odi
Jas znam deka e stetno da bides so cigara vo blizina na nepusac ama i toj toa neka go svati nie ne gi gonime po patot so cigarata da im cadime v lice neli!!!:star:
Ovaa e cista diskriminacija sega jas kako pusac se custvuvam otfrleno samo zatoa sto pusam TUTUN a tie homoseksualcite i zabolenite od sida imaat pogolemi prava od nas

bez navreda kon niv!!!!:star:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom